Recente reacties in Eten en drinken

Irma Faas, 11-03-2020 20:57 (Sous Vide koken, de kooktabel met kooktijden)
"Vraag: Ik heb een beenhammetje van 17x11x7cm (bevroren). Die wil ik (ontdooid) sous-vice bereiden. Welke temperatuur moet ik instellen en hoe lang moet deze in de sous-vide als het water de juiste temperatuur heeft. a.s. zaterdag wi ik dit gaan klaarmaken. Alvast hartelijk dank voor uw reactie. Irma Faas"
Hans, 07-03-2020 13:10 (Gekookte rijst bewaren en opwarmen)
"Ik zocht eerder HOE ik die versgekookte rijst een uurtje of zo kon warmhouden. Ben wel verbaasd over de waarschuwing voor bacteriën. Twee drie keer opwarmen van dezelfde portie is wel een gek idee : kilo koken, 750 gr rest laten koelen en weer opwarmen, 500gr rest koelen en opwarmen, 250 gr opwarmen : oef, met 4 personen eindelijk op. Bekijk een…"
Wil, 03-03-2020 08:58 (Soorten kruidenthee en hun werking op de gezondheid: tips)
"Zijn er ook kruiden om spierkrampen te verminderen of tegen te gaan bij een slechte nierfunctie?"
Willem, 01-02-2020 10:23 (Alcoholische perendrank Williamine: peer rijpt in fles)
"De peren in de fles komen ook voor in de regio Trento in Italië. Zelfde procedé als in Wallis. gr Willem"
Hugo Verjans, 18-01-2020 17:00 (Appelrassen: welke soorten appel zijn er allemaal?)
"Twintig jaar geleden kocht ik een appelboom. De verkoper vertelde mij dat hij Reinette de France noemde. Echter deze zou kleinere appelen moeten voortbrengen. Onze appelboom brengt mooie en grote rode appelen voort van eind oktober tot eind december. Heerlijk fruit als handappel en stoof- of moesappel. De boom begint te verslijten en ik zou willen…"
Mary, 17-01-2020 19:49 (Cholesterolarme appelcake)
"Heerlijk recept, nu voor de 3e keer aan het bakken. Ik doe de geraspte/fijngesneden appel pas klaar maken als het deeg af is. Anders wordt het toch snel bruin. Ook werk ik af met kaneel voordat het de oven in gaat. Kweepeer gelei in.p.v abrikozenjam werkt ook goed. Ben op deze site beland vanwege te hoog cholesterol, ik was op zoek naar recepten zo…"
Nicole Casteleyn, 10-01-2020 22:07 (Borrelhapjes - met olijven)
"Interressant en fijn om te weten."
Franc, 02-01-2020 20:16 (Spekkedikken bakken volgens traditioneel recept)
"Ha ha heerlijk ik heb er dit jaar 100 gebakken voor stel amsterdammers. Hadden er nog nooit van gehoord. Nou nu dus wel en voor volgend jaar al weer afgesproken maar graag dubbel zo veel"
Geluykens Wim, 29-12-2019 09:10 (Fermenteren: je eten en drinken langer houdbaar maken)
"Heb knoflook gefermenteerd in azijn - hoe dien ik dit verder te bewaren? moet knoflook in azijn blijven? dien ik azijn af te gieten en knoflook laten drogen om verder te bewaren. Knoflook uit bokaal heeft sterke azijngeur, verdwijnt deze bij gebruik in voeding? grt Wim"
Cora Broersma, 27-12-2019 23:06 (Hugo: populaire drank met vlierbloesemsiroop)
"Lekker omdat je toch wijn drinkt en dat het helemaal geen kwaad kan met weinig alcohol, alleen denk ik dat je dik wordt van de suiker, zeker als je het drinkt als limonade."
Schrijf mee!