InfoNu.nl > Eten en Drinken > Discussie: Eten en drinken

Recente reacties in Eten en drinken

Rita Pool, 05-11-2019 13:55 (Herman de vriendschapscake: het verbindende element van eten)
"Het gekke is dat toen ik er kennis mee maakte, en dat was in de jaren 80 dat ik het deeg in de koelkast moest bewaren. Als ik was vergeten om het om te roeren dan was het gerezen tot de rand. Dus wat daar voor rijsmiddel inzat weet ik nog steeds niet, maar ik heb het beduimelde recept nog steeds. En ik heb daar heel veel heerlijke broodjes van gema…"
Wiebe Westra, 02-11-2019 05:56 (De hoeveelheid suiker in zuivel, broodbeleg en gebak)
"Een beter alternatief voor "minder toegevoegde suiker" en is om jezelf af te leren om suiker te gebruiken. Het is een verslaving, of zo je wilt, "blijmakertje". Waar je blijer van wordt is te leven zonder verslavingen. Zelf ben ik gestopt met toegevoegde suikers en suikervervangers. Het voordeel hiervan is dat het overige eten nu veel lekkerder sm…"
M. van der Loo, 27-10-2019 11:40 (Thuis zelf ambachtelijke appel-perenstroop maken)
"Goedendag. Ik heb met interesse uw artikel gelezen over peren- en appelstroop. Nu heb ik kilo's en kilo's stoofperen gekregen. Het aanbod van een paar kilo bleek plm 12-13 kilo te zijn. Ik heb heel veel gewicht maar nog veel over die ik niet aan anderen meer kwijt kan. Men vindt stoofperen te veel werk. Maar… kan ik ook stroop maken van stoofp…"
Johan, 22-10-2019 09:41 (Rijst koken met een rijstkoker)
"Je moet rijst juist in een zeer grote hoeveelheid water koken, om de hoeveelheid arsenicum te verminderen."
Terry, 20-10-2019 18:44 (Voedsel bewaren: Tips houdbaarheid - Hoe lang op welke plek)
"Dag, Omdat ik in de namiddag tijd wil besparen schil ik regelmatig ’s morgens de aardappels en laat ik deze tot die tijd in koud water staan, nu vertelt iemand me dat het water dan vergiftigd kan worden. Ik gebruik juist dit water zodat ik de vitamines niet weggooi. Ben ik verkeerd bezig? Groet, Terry"
Sophia, 17-10-2019 15:23 (Palmvet en palmolie: gezondheidsrisico's en de productie)
"Ik vind het onbegrijpelijk dat er niet meer tegen geprotesteerd wordt. Palmvet zit overal in. Het probleem is dat er wel bij zonnebloemolie, koolzaadolie en andere oliën en vetten het percentage vermeld staat, maar NIET bij palmvet! We hebben wel 55 soorten margarine, halvarine en boters onderzocht en hebben maar één soort bij Becel gevonden, Bece…"
Don, 11-10-2019 09:01 (Aioli: hoe bereid je het en hoe pas je het toe?)
"Allioli is zoals de naam al zegt all (knoflook) i (en) oli (olie). Veel mensen voegen een eidooier toe om de saus smeuïger te maken (en ook om het makkelijker te maken om de saus te binden), maar veel echte Catalanen zul je dit niet zien doen. In echte authentieke allioli zit namelijk geen ei. Daarnaast zeg je dat het eenvoudig is om klaar te ma…"
Goossens B., 10-10-2019 20:08 (Scotch Whisky: Verschillende soorten en smaken)
"Mijnheer, Ik zoek de Whisky waarvan het suikergehalte slechts 2 gr p/l zou bedragen, kan je me helpen?"
André Pouw, 06-10-2019 10:12 (Welke kastanjes zijn gezond en welke kastanjes mag je eten?)
"15 minuten in de voorverwarmde Airfrayer op 200 graden gaat ook prima, na afloop nog een kwartiertje in de Airfrayer laten staan."
T. Leeuwis, 24-09-2019 11:56 (Lactose-intolerant, wat kun je wel en niet eten?)
"Vraagje:zit er in noten lactose?"
Schrijf mee!