Buitenlands

Italiaanse eetgewoonten: lunch, ontbijt & diner

Italiaanse eetgewoonten: lunch, ontbijt & diner

De Italianen hebben als eetgewoonten om tijdens hun maaltijden vooral olijven, mozzarella, look, olijfolie,... te eten. Deze typische ingrediënten worden verdeeld onder het ontbijt, de lunch en de av…
Welke tapas eet je in Sevilla in de authentieke tapasbars?

Welke tapas eet je in Sevilla in de authentieke tapasbars?

In Sevilla in het zuiden van Spanje is het goed toeven. Uitgaan hier betekent tapas eten en met vrienden optrekken in de vele authentieke tapasbars die de stad rijk is. Sevilla noemt zich dan ook met…
English breakfast: Engels ontbijt dat vult

English breakfast: Engels ontbijt dat vult

Een English breakfast, of Engels ontbijt, is een groot ontbijt met bacon en eieren. Vaak zitten er ook worstjes, black pudding, bonen, toast, en gegrilde tomaat en champignon in een Engels ontbijt. He…
Klassieke gerechten uit de Ierse keuken

Klassieke gerechten uit de Ierse keuken

In een land zoals Ierland, waar vroeger weinig ingrediënten voorhanden waren, moest de kok slim en inventief zijn. Het is de Ierse kok gelukkig uitstekend gelukt om met beperkte middelen een aantal b…
Wat eet je tijdens een klassieke Engelse kerstmaaltijd?

Wat eet je tijdens een klassieke Engelse kerstmaaltijd?

Het klassieke kerstmaal uit het Verenigd Koninkrijk is wereldberoemd. Generatie op generatie genieten Britten in Engeland of waar dan ook ter wereld zij op 25 december zijn van precies dezelfde gerech…
Populaire gerechten uit de Indiase keuken

Populaire gerechten uit de Indiase keuken

Koken is een populaire hobby. Met behulp van talrijke televisieprogramma's en publicaties kunnen mensen kennis maken met gerechten uit alle windstreken. Door de opkomst van internet zijn recepten in o…
De kenmerken van de Chinese eetcultuur

De kenmerken van de Chinese eetcultuur

China is een land in het oosten van Azië. Wanneer we er met het vliegtuig naar toe willen zijn we ongeveer tien uur onderweg. Het land heeft een andere cultuur met andere eetgewoontes.Daarnaast hebbe…
De bekende Surinaamse groente: sopropo

De bekende Surinaamse groente: sopropo

De sopropo, ook wel paré, bittermeloen of balsempeer (Momordica charantia) genoemd, is een vrij onbekende groente die niet snel te vinden is in de supermarkt, daarvoor moet er uitgeweken worden naar…
Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Wat dacht je van een burger met jonge kalfshersenen, belegd met peperduur kaviaar of gewoon met een zoete geglazuurde donut? Het bestaat allemaal. In Nederland noemen we burgers ‘hamburgers’, terw…
Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Stamppot, snert en frikandel is allemaal typisch Nederlands voedsel dat wij beschouwen als ‘normaal’. Echter, zullen de meeste buitenlanders raar opkijken als ze ons (de beroemde kaaskoppen) een r…
Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Hoewel het Canadese Québec op het Amerikaanse continent ligt, heeft de streek toch aan de druk van de Amerikaanse fastfood kunnen weerstaan. Naast de traditionele keuken waar de toeristen gek op zijn…
Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwa…
Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone is een prachtige schelp, waarvan het schelpdier te eten is en het parelmoer van de schelp gebruikt wordt om sieraden te maken. Er is zoveel op gevist dat het dier op veel plekken bijna is uitg…
Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Het is een Franse lekkernij, de andouillette, het worstje van varkensdarm en varkensmaag dat eruit ziet als een saucijsje. De grove worst is iets voor vleesliefhebbers en in diverse plaatsen in Frankr…

Mloukhiya: de delicatesse van de juteplant

Mloukiya is een gerecht dat in verschillende Arabische landen gegeten wordt. De bereidingswijze ervan verschilt per land. Het wordt gezien als een ware delicatesse en wordt gemaakt van de juteplant. I…
Gran Canaria: traditie en specialiteiten van streekgerechten

Gran Canaria: traditie en specialiteiten van streekgerechten

Het eten op Gran Canaria kent verschillende invloeden van andere landen en deze invloeden kun je vaak terug vinden in de gerechten die erg geliefd zijn op het eiland. Er zijn veel streekgerechten die…

8 klassieke Japanse snacks

Als je over Japans eten begint zal vrijwel iedereen gelijk denken aan sushi. Dat is ook niet vreemd, want sushi valt het meest in de smaak bij mensen over de hele wereld. All-you-can-eat-restaurants,…
Vlees bij de Griek van bifteki tot souvlaki, wat is wat?

Vlees bij de Griek van bifteki tot souvlaki, wat is wat?

Gyros, souvlaki, bifteki, tigania, keftedakia. Je hebt het vast allemaal wel eens op een menu van een Grieks restaurant zien staan. Maar wat is nu wat? De in Nederland talrijke Griekse restaurants en…
Eten en drinken in Calabrië

Eten en drinken in Calabrië

Calabrië is een regio in het zuiden van Italië, het gebied is het voorste deel van de onderkant van de laars. Er zijn vrij veel typische gerechten in Calabrië. Men eet er uitgebreide voorgerechten…
Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Er zijn festivals in soorten en maten; groot en klein, mooi en ontroerend, kunstzinnig en met diepgang en er zijn omstreden festivals. Het Hondenvlees Festival in Yulin, het Yulin Dog Meat Festival, i…