InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands
Artikelen 1 - 10 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

De kenmerken van de Chinese eetcultuur

De kenmerken van de Chinese eetcultuur

China is een land in het oosten van Azië. Wanneer we er met het vliegtuig naar toe willen zijn we ongeveer tien uur onderweg. Het land heeft een andere cultuur met andere eetgewoontes.Daarnaast hebben… Matsieboy, 24-08-2017
De bekende Surinaamse groente: sopropo

De bekende Surinaamse groente: sopropo

De sopropo, ook wel paré, bittermeloen of balsempeer (Momordica charantia) genoemd, is een vrij onbekende groente die niet snel te vinden is in de supermarkt, daarvoor moet er uitgeweken worden naar e… Modelb, 27-07-2017
Glaasje urine? Vieze en bijzondere dranken in de wereld

Glaasje urine? Vieze en bijzondere dranken in de wereld

Als je denkt dat een glaasje urine het meest bijzondere drankje is ter wereld, denk dan opnieuw. In Canada wordt whisky geschonken met daarin een menselijke teen. De teen (met nagel en al) is al zo ou… Saivo, Vreemde buitenlandse keuken, 12-07-2017
Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Wat dacht je van een burger met jonge kalfshersenen, belegd met peperduur kaviaar of gewoon met een zoete geglazuurde donut? Het bestaat allemaal. In Nederland noemen we burgers ‘hamburgers’, terwijl… Saivo, Vreemde buitenlandse keuken, 23-05-2017
Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Stamppot, snert en frikandel is allemaal typisch Nederlands voedsel dat wij beschouwen als ‘normaal’. Echter, zullen de meeste buitenlanders raar opkijken als ze ons (de beroemde kaaskoppen) een rauwe… Saivo, Vreemde buitenlandse keuken, 11-05-2017
Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Hoewel het Canadese Québec op het Amerikaanse continent ligt, heeft de streek toch aan de druk van de Amerikaanse fastfood kunnen weerstaan. Naast de traditionele keuken waar de toeristen gek op zijn,… Mapa, Quebec, 23-02-2017
Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwa… Sjaanfanameland, Provence, 16-09-2016
Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone is een prachtige schelp, waarvan het schelpdier te eten is en het parelmoer van de schelp gebruikt wordt om sieraden te maken. Er is zoveel op gevist dat het dier op veel plekken bijna is uitg… Sjaanfanameland, Schelpen en schelpdieren, 27-07-2016
Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Het is een Franse lekkernij, de andouillette, het worstje van varkensdarm en varkensmaag dat eruit ziet als een saucijsje. De grove worst is iets voor vleesliefhebbers en in diverse plaatsen in Frankr… Sjaanfanameland, Bijzonder voedsel, 13-04-2016

Mloukhiya: de delicatesse van de juteplant

Mloukiya is een gerecht dat in verschillende Arabische landen gegeten wordt. De bereidingswijze ervan verschilt per land. Het wordt gezien als een ware delicatesse en wordt gemaakt van de juteplant. I… Nadoush, 10-03-2016
Schrijf mee!