Nederlands | Frans | Engels |
---|---|---|
Rauw | Bleu | Raw |
Rood | Saignant | Rare |
Rose | A point | Medium |
Doorbakken | Bien cuit | Welldone |
Marjolein Doek, 03-04-2018 21:55 #5
Ik heb een analoge vleesthermometer nu moet ik deze gebruiken maar hoe?
De vraag is: steek ik deze in het nog rauwe vlees en schuif het dan in de oven? Of moet ik nog tegen de gaarheid van het vlees één keer erin prikken om te zien of het gaar is?
Met vr gr marjolein doek
Greetje van der Steur, 26-12-2016 13:12 #4
Rollade van 1100 gram: wat is de temperatuur voor de binnenkant? Heb er wel zo'n meter voor, de rest niet zoveel kijk er op.
Curly Wallaby, 09-04-2015 08:53 #3
Als onwetende heb ik een vleesthermometer gekocht bij de hema. Rundvlees wijst op 70g. Kalfsvlees op 76g. Lamsvlees wijst op 82g. Varkensvlees wijst op 85g. En kippenvlees wijst op 90 graden celsius.
Ben ik nou kippig?… Ik begrijp er niets van. Mijn leken vestand zegt, dat kippenvlees malser is dan rundvlees. In afwachting verblijf ik op uw reactie.
Met vriendelijke groet, Curly Wallaby
Dries, 04-11-2013 14:43 #2
Bleu en Rare zijn niet gelijk aan rauw. Een rauwe steak is niet gebakken. Bij bleu en Rare wordt het vlees zeer kort gebakken zodat de kern inderdaad rauw is maar de buitenkant is wel gebakken.
John Rieuwers, 11-01-2011 18:52 #1
Een geweldig goed wekend apparaat, het klopte allemaal precies. Een aanwinst in iedere keuken.