De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!
Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van gin!
Tom Collins
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. gin
- Sap van 1 limoen
- 1 theelepel suiker
- 2 druppels Angostura
- Soda om bij te vullen (Sprite, 7UP)
- IJsblokjes
Van start:
- Meng de gin, limoensap, suiker en de Angostura in een longdrinkglas
- Roer tot de suiker is opgelost
- Doe er wat ijsblokjes bij
- Vul het glas aan met soda
- Garneer met een spiraatje van limoenschil en een rietje
Rocky
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- Scheutje Crème de Cassis
- 6 cl. droge vermouth
- 2 cl. gin
- Citroensap
- Suiker
Van start:
- Doe een paar ijsblokjes in een breed glas
- Roer er de Crème de Cassis, vermouth en gin door
- Neem een cocktailglas en wrijf de rand ervan in met citroensap
- Dompel de rand onder in suiker
- Zeef het drankje in het cocktailglas
Gin Mandarine
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. gin
- 2 cl. sinaasappelsap
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- Een schijfje sinaasappel
- IJsblokjes
Van start:
- Doe de gin, het sinaasappelsap, de likeur en ijsblokjes in een shaker
- Flink schudden en zeven in een groot wijnglas
- Garneren met een schijfje sinaasappel
Chevy
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. gin
- 6 cl. droge vermouth
- Enkele druppels Angostura bitter
- Stukje komkommer
Van start:
- Plaats een cocktailglas in het vriesvak
- Meng de gin, vermouth, Angostura en ijsblokjes in een groot glas
- Hak het geschilde stukje komkommer in blokjes en voeg één thelepel toe aan het menglas
- Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje rusten
- Verwijder de ijsblokjes en giet het geheel in het gekoelde glas
Blue Splash
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 3 cl. gin
- 1 cl. Blue Curaçao
- Tonic
Van start:
- Vul een whiskyglas met het ijs, gin en de Blue Curaçao.
- Vul het glas naar persoonlijke smaak aan met tonic
Sunshine
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. gin
- 4 cl. droge vermouth
- 4 cl. sinaasappelsap
- 1 cl. Campari
- Een schijfje sinaasappel
Van start:
- Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
- Zeef het in een wijnglas zonder het ijs
- Voeg de Campari toe zonder te mengen
- Garneer de rand met een schijfje sinaasappel
Peppermint Fizz
Benodigdheden per glas:
- 1 eetlepel citroensap
- 1 cl. pepermuntlikeur
- 1 cl. gin
- IJsblokjes
- Soda (Sprite of 7UP)
Van start:
- Doe de gin, citroensap en pepermuntlikeur in een shaker
- Flink schudden en zeven in een longdrinkglas
- Glas aanvullen met zoda
Half Moon Bay
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Blue Curaçao
- 2 cl limoensap
- 4 cl. gin
- Grapefruitsap
- Grapefruit
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe een paar ijsblokjes in een groot glas samen met de Bue Curaçao, limoensap en gin
- Het geheel goed mengen
- Zeef het geheel in een longdrinkglas
- Grapefruitsap toevoegen tot het glas vol is
- Garneer het glas met een stukje grapefruit en gekonfijte kers
Za-Za
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. rode vermouth
- 2 cl. gin
- 1 cl. Cointreau
- Sinaasappelsap
Van start:
- Meng de ijsblokjes, gin, vermouth en Cointreau in een longdrinkglas
- Vul het geheel aan met sinaasappelsap
King Kong
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 1 cl. gin
- 1 cl. gele Chartreuse
- 1 cl. Bénédictine
- 1 cl. citroensap
- Ginger ale
- Schijfje citroen
- Gekonfijte kers
Van start:
- Shake de ijsblokjes, gin, Chartreuse, Bénédictine en het citroensap in een shaker
- Het geheel zeven in een wijnglas
- Aanvullen met ginger ale
- Garneren met een schijfje citroen en gekonfijte kers
Pomelo
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- 2 cl. vers grapefruitsap
- 2 druppels Angostura
- IJsblokjes
- Grapefruitschil
Van start:
- Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angostura en ijsblokjes in een shaker
- Goed shaken en zeven in een cocktailglas
- Het glas afwerken met een stukje grapefruitschil
Whoopee
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. gin
- 1 cl. muntlikeur
- 1 cl. ongezoet ananassap
- 1 cl. citroensap
- Scheutje kokossiroop
- Mineraalwater
- Blaadje munt
Van start:
- Doe de ijsblokjes, gin, muntlikeur, ananassap, citroensap en kokossiroop in een shaker
- Goed schudden en zeven in een groot wijnglas
- Aanvullen met gekoeld mineraalwater
- Garneren met een blaadje munt
Dry Martini
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. gin
- Enkele druppels droge vermouth
- IJsblokjes
- Groene olijf
Van start:
- Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
- Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
- Zeef de inhoud in het gekoelde glas
- Garneer met een groene olijf aan een prikker
Gibson Martini
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- Zoetzuur zilveruitje
Van start:
- Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
- Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
- Zeef de inhoud in het gekoelde glas
- Garneer met een zilveruitje aan een prikker
Negroni
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. Campari
- 2 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- IJsblokjes
- Sinaasappel
Van start:
- Doe de Campari, gin, droge vermouth en ijsblokjes in een groot glas
- Meng het geheel en zeef het in een whiskiglas met ijs
- Garneer met een sliertje sinaasappelschil
Sweet Martini
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. gin
- 2 cl. rode Martini
Van start:
- Meng de gin, vermouth en martini in een groot glas
- Zeef het drankje in een cocktailglas met ijsblokjes
Gin Tonic
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. gin
- Tonic
- Schijfje citroen
Van start:
- Voeg de gin, tonic en ijsblokjes toe aan een longdrinkglas
- Garneer het geheel met een schijfje citroen
Blue Punch
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. Blue Curaçao
- 2 cl. gin
- Bitter lemon
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe een paar ijsblokjes, Blue Curaçao en gin in een breed glas
- Meng het geel en zeef het in een wijnglas
- Voeg bitter lemon toe naar believen
- Garneer met een gekonfijte kers op een prikker
Lime 'n Gin
Benodigdheden per glas:
- 1 bol citroensorbet
- 4 cl. gin
- Nootmuskaat
- Tonic
Van start:
- Schep een bolletje citroensorbet in een longrinkglas
- Voeg de gin toe en rasp er wat nootmuskaat bij
- Vul het glas aan met de tonic
Rosy
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- 2 cl. rode vermouth
- Paar druppeltjes Angostura
- Gekonfijte kers
Van start:
- Voeg de ijsblokjes, vermouth, gin en Angustora toe aan een groot glas
- Blijf het geheel mengen tot het ijs begint te smelten
- Zeef het geheel in een cocktailglas
- Garneer met een cocktailkers
Gin Fizz
Benodigdheden per glas:
- 1 citroen
- Suiker
- 2 cl. gin
- Sap van 1/2 citroen
- 1 theelepel rietsuikersiroop
- IJsblokjes
- Soda (Sprite of 7UP)
Van start:
- Wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen
- Druk de rand van het glas in de suiker
- Doe de gin, citroensap, ijsblokjes en rietsuikersiroop in een shaker
- Flink schudden en zeven in het wijnglas
- Aanvullen met de soda
Babette
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 2 cl. passievruchtsap
- 2 cl. limoensap
- 1 eiwit
- IJsblokjes
- Schijfje limoenschil
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de gin, passievruchtsap, limoensap, eiwit en de ijsblokjes in een blender
- Mix het geheel tot alles vergruisd is
- Schenk in een cocktailglas
- Garneer met een schijfje limoenschil en gekonfijte kers
Bronx
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- Sap van 1/4 sinaasappel
- Stukje sinaasappelschil
Van start:
- Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
- Zeef in een cocitailglas
- Garneer met een stukje sinaasappelschil
Try Me
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. limoensap
- 4 cl. passievruchtsap
- 2 cl. grenadine
- 2 cl. gin
- Ginger ale
- Schijfje limoen
Van start:
- Giet het limoensap, passievruchtsap, ijsblokjes, gin en grenadine in een longdrinkglas
- Meng het geheel
- Vul het glas aan met ginger ale
- Garneer met een schijfje limoen
Gloom Raiser
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. gin
- 1 cl. droge vermouth
- Scheutje grenadine
- IJsblokjes
- Scheutje Pernod
Van start:
- Doe de gin, vermouth, grenadine en ijsblokjes in een groot glas
- Meng het geheel goed
- Zeef in een wijn- of cocktailglas en voeg een beetje Pernod toe
Mignonnette
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. aardbeienlikeur
- 2 cl. Pêcher Mignon
- 2 cl. gin
- Bitter lemon
- Schijfje citroen
Van start:
- Doe de ijsblokjes, aardbijenlikeur, Pêcher Mignon en gin in een groot glas
- Blijf mengen tot het ijs begint te smelten
- Zeef het geheel in een champagneglas en vul aan met bitter lemon
- Garneer met een schijfje citroen
Roma
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. gin
- 2 cl. droge vermouth
- 4 cl. grapefruitsap
- 3 druppels Angustora
- IJsblokjes
Van start:
- Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angustora en ijsblokjes in een groot glas
- Meng het geheel goed
- Zeef in een wijnglas met ijsblokjes
Handy-Dandy
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- 2 cl. gin
- Passievruchtsap
- Schijfje sinaasappel
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon en gin in een groot glas
- Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
- Zeef het dankje in een wijnglas
- Vul aan met het passievruchtsap
- Garneer het glas met een schijfje sinaasappel en gekonfijte kers
White Rose
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 1 cl. sinaasappelsap
- 1 cl. limoensap
- 1 theelepel suiker
- 1/2 opgeklopt eiwit
- IJsblokjes
Van start:
- Doe de gin, sinaasappelsap, limoensap, suiker, eiwit en ijsblokjes in een shaker
- Schud het geheel goed tot de suiker en het eiwit goed opgelost zijn
- Zeef in een cocktailglas
- Garneer met een gekonfijte kers op een prikker
Hanky-Panky
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. Mandarine Napoléon
- 4 cl. gin
- 2 cl. limoensap
- Scheutje grenadine
- Stukje limoenschil
Van start:
- Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
- Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon, gin en limoensap in een groot glas
- Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
- Zeef het geheel in een cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe
- Garneer met een stukje limoenschil
White Lady
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 1 cl. Cointreau
- 1 cl. citroensap
- 1/2 losgeklopt eiwit
- IJsblokjes
Van start:
- Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
- Meng de gin, Cointreau, citroensap en eiwit in een shaker
- Blijven schudden tot het eiwit goed geklopt is
- Zeef in het gekoelde cocktailglas
Soo-In
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. gin
- 2 cl. cognac
- 2 cl. Cointreau
- 2 cl. citroensap
- IJsblokjes
- Stukje citroenschil
Van start:
- Giet de gin, cognac, Cointreau, citroensap en ijsblokjes in een shaker
- Meng het geheel goed en zeef het in een cocktailglas
- Garneer het glas met een stukje citroenschil
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cocktails met cognac als basisDat cognac niet alleen puur te drinken is, is allang bekend. Makkelijk is het om deze drank als longdrink te nuttigen, m…
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.