De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!

De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van gin!

Tom Collins

Benodigdheden per glas:
  • 4 cl. gin
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel suiker
  • 2 druppels Angostura
  • Soda om bij te vullen (Sprite, 7UP)
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]Meng de gin, limoensap, suiker en de Angostura in een longdrinkglas
Roer tot de suiker is opgelost
Doe er wat ijsblokjes bij
Vul het glas aan met soda
Garneer met een spiraatje van limoenschil en een rietje[/OLIST]

Rocky

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • Scheutje Crème de Cassis
  • 6 cl. droge vermouth
  • 2 cl. gin
  • Citroensap
  • Suiker

Van start:
[OLIST]Doe een paar ijsblokjes in een breed glas
Roer er de Crème de Cassis, vermouth en gin door
Neem een cocktailglas en wrijf de rand ervan in met citroensap
Dompel de rand onder in suiker
Zeef het drankje in het cocktailglas[/OLIST]

Gin Mandarine

Benodigdheden per glas:
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. sinaasappelsap
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • Een schijfje sinaasappel
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]Doe de gin, het sinaasappelsap, de likeur en ijsblokjes in een shaker
Flink schudden en zeven in een groot wijnglas
Garneren met een schijfje sinaasappel[/OLIST]

Chevy

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 6 cl. droge vermouth
  • Enkele druppels Angostura bitter
  • Stukje komkommer

Van start:
[OLIST]Plaats een cocktailglas in het vriesvak
Meng de gin, vermouth, Angostura en ijsblokjes in een groot glas
Hak het geschilde stukje komkommer in blokjes en voeg één thelepel toe aan het menglas
Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje rusten
Verwijder de ijsblokjes en giet het geheel in het gekoelde glas[/OLIST]

Blue Splash

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 3 cl. gin
  • 1 cl. Blue Curaçao
  • Tonic

Van start:
[OLIST]Vul een whiskyglas met het ijs, gin en de Blue Curaçao.
Vul het glas naar persoonlijke smaak aan met tonic[/OLIST]

Sunshine

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 4 cl. droge vermouth
  • 4 cl. sinaasappelsap
  • 1 cl. Campari
  • Een schijfje sinaasappel

Van start:
[OLIST]Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
Zeef het in een wijnglas zonder het ijs
Voeg de Campari toe zonder te mengen
Garneer de rand met een schijfje sinaasappel[/OLIST]

Peppermint Fizz

Benodigdheden per glas:
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 cl. pepermuntlikeur
  • 1 cl. gin
  • IJsblokjes
  • Soda (Sprite of 7UP)

Van start:
[OLIST]Doe de gin, citroensap en pepermuntlikeur in een shaker
Flink schudden en zeven in een longdrinkglas
Glas aanvullen met zoda[/OLIST]

Half Moon Bay

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. Blue Curaçao
  • 2 cl limoensap
  • 4 cl. gin
  • Grapefruitsap
  • Grapefruit
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]Doe een paar ijsblokjes in een groot glas samen met de Bue Curaçao, limoensap en gin
Het geheel goed mengen
Zeef het geheel in een longdrinkglas
Grapefruitsap toevoegen tot het glas vol is
Garneer het glas met een stukje grapefruit en gekonfijte kers[/OLIST]

Za-Za

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. rode vermouth
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. Cointreau
  • Sinaasappelsap

Van start:
[OLIST]Meng de ijsblokjes, gin, vermouth en Cointreau in een longdrinkglas
Vul het geheel aan met sinaasappelsap[/OLIST]

King Kong

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 1 cl. gin
  • 1 cl. gele Chartreuse
  • 1 cl. Bénédictine
  • 1 cl. citroensap
  • Ginger ale
  • Schijfje citroen
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]Shake de ijsblokjes, gin, Chartreuse, Bénédictine en het citroensap in een shaker
Het geheel zeven in een wijnglas
Aanvullen met ginger ale
Garneren met een schijfje citroen en gekonfijte kers[/OLIST]

Pomelo

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 2 cl. vers grapefruitsap
  • 2 druppels Angostura
  • IJsblokjes
  • Grapefruitschil

Van start:
[OLIST]Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angostura en ijsblokjes in een shaker
Goed shaken en zeven in een cocktailglas
Het glas afwerken met een stukje grapefruitschil[/OLIST]

Whoopee

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. muntlikeur
  • 1 cl. ongezoet ananassap
  • 1 cl. citroensap
  • Scheutje kokossiroop
  • Mineraalwater
  • Blaadje munt

Van start:
[OLIST]Doe de ijsblokjes, gin, muntlikeur, ananassap, citroensap en kokossiroop in een shaker
Goed schudden en zeven in een groot wijnglas
Aanvullen met gekoeld mineraalwater
Garneren met een blaadje munt[/OLIST]

Dry Martini

Benodigdheden per glas:
  • 4 cl. gin
  • Enkele druppels droge vermouth
  • IJsblokjes
  • Groene olijf

Van start:
[OLIST]Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
Zeef de inhoud in het gekoelde glas
Garneer met een groene olijf aan een prikker[/OLIST]

Gibson Martini

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • Zoetzuur zilveruitje

Van start:
[OLIST]Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
Zeef de inhoud in het gekoelde glas
Garneer met een zilveruitje aan een prikker[/OLIST]

Negroni

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. Campari
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • IJsblokjes
  • Sinaasappel

Van start:
[OLIST]Doe de Campari, gin, droge vermouth en ijsblokjes in een groot glas
Meng het geheel en zeef het in een whiskiglas met ijs
Garneer met een sliertje sinaasappelschil[/OLIST]

Sweet Martini

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. rode Martini

Van start:
[OLIST]Meng de gin, vermouth en martini in een groot glas
Zeef het drankje in een cocktailglas met ijsblokjes[/OLIST]

Gin Tonic

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • Tonic
  • Schijfje citroen

Van start:
[OLIST]
Voeg de gin, tonic en ijsblokjes toe aan een longdrinkglas
Garneer het geheel met een schijfje citroen
[/OLIST]

Blue Punch

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. Blue Curaçao
  • 2 cl. gin
  • Bitter lemon
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Doe een paar ijsblokjes, Blue Curaçao en gin in een breed glas
Meng het geel en zeef het in een wijnglas
Voeg bitter lemon toe naar believen
Garneer met een gekonfijte kers op een prikker
[/OLIST]

Lime 'n Gin

Benodigdheden per glas:
  • 1 bol citroensorbet
  • 4 cl. gin
  • Nootmuskaat
  • Tonic

Van start:
[OLIST]
Schep een bolletje citroensorbet in een longrinkglas
Voeg de gin toe en rasp er wat nootmuskaat bij
Vul het glas aan met de tonic
[/OLIST]

Rosy

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 2 cl. rode vermouth
  • Paar druppeltjes Angostura
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Voeg de ijsblokjes, vermouth, gin en Angustora toe aan een groot glas
Blijf het geheel mengen tot het ijs begint te smelten
Zeef het geheel in een cocktailglas
Garneer met een cocktailkers
[/OLIST]

Gin Fizz

Benodigdheden per glas:
  • 1 citroen
  • Suiker
  • 2 cl. gin
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel rietsuikersiroop
  • IJsblokjes
  • Soda (Sprite of 7UP)

Van start:
[OLIST]
Wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen
Druk de rand van het glas in de suiker
Doe de gin, citroensap, ijsblokjes en rietsuikersiroop in een shaker
Flink schudden en zeven in het wijnglas
Aanvullen met de soda
[/OLIST]

Babette

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. passievruchtsap
  • 2 cl. limoensap
  • 1 eiwit
  • IJsblokjes
  • Schijfje limoenschil
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Doe de gin, passievruchtsap, limoensap, eiwit en de ijsblokjes in een blender
Mix het geheel tot alles vergruisd is
Schenk in een cocktailglas
Garneer met een schijfje limoenschil en gekonfijte kers
[/OLIST]

Bronx

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • Sap van 1/4 sinaasappel
  • Stukje sinaasappelschil

Van start:
[OLIST]
Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
Zeef in een cocitailglas
Garneer met een stukje sinaasappelschil
[/OLIST]

Try Me

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. limoensap
  • 4 cl. passievruchtsap
  • 2 cl. grenadine
  • 2 cl. gin
  • Ginger ale
  • Schijfje limoen

Van start:
[OLIST]
Giet het limoensap, passievruchtsap, ijsblokjes, gin en grenadine in een longdrinkglas
Meng het geheel
Vul het glas aan met ginger ale
Garneer met een schijfje limoen
[/OLIST]

Gloom Raiser

Benodigdheden per glas:
  • 4 cl. gin
  • 1 cl. droge vermouth
  • Scheutje grenadine
  • IJsblokjes
  • Scheutje Pernod

Van start:
[OLIST]
Doe de gin, vermouth, grenadine en ijsblokjes in een groot glas
Meng het geheel goed
Zeef in een wijn- of cocktailglas en voeg een beetje Pernod toe
[/OLIST]

Mignonnette

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. aardbeienlikeur
  • 2 cl. Pêcher Mignon
  • 2 cl. gin
  • Bitter lemon
  • Schijfje citroen

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, aardbijenlikeur, Pêcher Mignon en gin in een groot glas
Blijf mengen tot het ijs begint te smelten
Zeef het geheel in een champagneglas en vul aan met bitter lemon
Garneer met een schijfje citroen
[/OLIST]

Roma

Benodigdheden per glas:
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 4 cl. grapefruitsap
  • 3 druppels Angustora
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]
Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angustora en ijsblokjes in een groot glas
Meng het geheel goed
Zeef in een wijnglas met ijsblokjes
[/OLIST]

Handy-Dandy

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • 2 cl. gin
  • Passievruchtsap
  • Schijfje sinaasappel
  • Gekonfijte kers

Van start:
[OLIST]
Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon en gin in een groot glas
Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
Zeef het dankje in een wijnglas
Vul aan met het passievruchtsap
Garneer het glas met een schijfje sinaasappel en gekonfijte kers
[/OLIST]

White Rose

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. sinaasappelsap
  • 1 cl. limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 opgeklopt eiwit
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]
Doe de gin, sinaasappelsap, limoensap, suiker, eiwit en ijsblokjes in een shaker
Schud het geheel goed tot de suiker en het eiwit goed opgelost zijn
Zeef in een cocktailglas
Garneer met een gekonfijte kers op een prikker
[/OLIST]

Hanky-Panky

Benodigdheden per glas:
  • IJsblokjes
  • 4 cl. Mandarine Napoléon
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. limoensap
  • Scheutje grenadine
  • Stukje limoenschil

Van start:
[OLIST]
Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon, gin en limoensap in een groot glas
Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
Zeef het geheel in een cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe
Garneer met een stukje limoenschil
[/OLIST]

White Lady

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. Cointreau
  • 1 cl. citroensap
  • 1/2 losgeklopt eiwit
  • IJsblokjes

Van start:
[OLIST]
Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
Meng de gin, Cointreau, citroensap en eiwit in een shaker
Blijven schudden tot het eiwit goed geklopt is
Zeef in het gekoelde cocktailglas
[/OLIST]

Soo-In

Benodigdheden per glas:
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. cognac
  • 2 cl. Cointreau
  • 2 cl. citroensap
  • IJsblokjes
  • Stukje citroenschil

Van start:
[OLIST]
Giet de gin, cognac, Cointreau, citroensap en ijsblokjes in een shaker
Meng het geheel goed en zeef het in een cocktailglas
Garneer het glas met een stukje citroenschil
[/OLIST]
© 2011 - 2025 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.