5 heerlijke cocktails met Amaretto

5 heerlijke cocktails met AmarettoZin in een lekkere cocktail? Deze cocktails zijn divers en zeer lekker met als hoofd smaakmakend ingrediënt Amaretto. De cocktailrecepten zijn voor één persoon. In het recept staat een korte, maar duidelijke omschrijving. Er staat aangegeven welk glas het beste gebruikt kan worden en er staan garneertips bij.

Vanille vla

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 20 ml Amaretto
  • 20 ml Advocaat
  • 20 ml slagroom (bij voorkeur ongeklopt)

Bereidingswijze:
Alles bij elkaar doen in een cocktailshaker met ijs. Goed shaken totdat de shaker koud is. Schenk het mengsel in het cocktail glas door een zeefje, zodat eventueel klontjes eruit gezeefd worden. Maak het af door wat cacaopoeder over de cocktail te strooien.

Chocolade droom

Glas: Een luxe champagnecoupe

Ingrediënten:
  • 30 ml Amaretto
  • 30 ml Kahlua
  • 30 ml chocolade saus
  • 2 scheppen vanille ijs.
  • Slagroom uit spuitbus

Bereidingswijze:
Alles behalve het ijs in de blender doen. Goed mixen. Het ijs in de champagnecoupe doen. Het mengsel over het ijs heen gieten. Het geheel afmaken door er een flinke dot slagroom op te doen. Deze cocktail kan ook goed gebruikt worden als dessert.

Liefde

Glas: long drink glas.

Ingrediënten:
  • 50 ml rode wodka
  • 25 ml Passoa
  • 25 ml Amaretto
  • 20 ml witte rum
  • Sinaasappelsap
  • Zacht hartjes snoepje

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten behalve het sinaasappelsap in het glas doen samen met wat ijs. Een rietje in het glas doen en de ingrediënten hiermee roeren. Als laatste aanvullen met het sinaasappelsap. Om de cocktail mooi af te maken snijd je een hartjes snoepjes aan de onderkant in. Zet het snoepje op de rand van het glas. Steek er eventueel nog een parapluutje bij.

Koekjesdeeg

Glas: wiskeyglas

Ingrediënten:
  • 50 ml Amaretto
  • 50 ml Bailey's
  • Kaneel

Bereidingswijze:
Amaretto en Bailey's samen in het glas doen met wat ijs en goed roeren. Daarna wat kaneel over het drankje strooien. Serveer met een versgebakken koekje.

Chocolade-vanille lekkernij

Glas: wiskeyglas

Ingrediënten:
  • 20 ml Cointreau
  • 10 ml Bailey's
  • 30 ml Galliano (vanille likeur)
  • 10 ml Wodka
  • 10 ml Tia Maria
  • 10 ml Amaretto
  • Aardbeien
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten behalve de aardbeien en het cacaopoeder in een cocktailshaker doen. Het mengsel samen met wat ijs shaken totdat de shaker koud aanvoelt. Het mengsel nu in het glas schenken. Een aardbei insnijden aan de onderkant en op het glas steken. Met een klein zeefje wat cacaopoeder over de cocktail strooien.
© 2013 - 2025 Eefjelienie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.