5 heerlijke cocktails met Amaretto
Zin in een lekkere cocktail? Deze cocktails zijn divers en zeer lekker met als hoofd smaakmakend ingrediënt Amaretto. De cocktailrecepten zijn voor één persoon. In het recept staat een korte, maar duidelijke omschrijving. Er staat aangegeven welk glas het beste gebruikt kan worden en er staan garneertips bij.
Vanille vla
Glas: cocktail glas
Ingrediënten:
- 20 ml Amaretto
- 20 ml Advocaat
- 20 ml slagroom (bij voorkeur ongeklopt)
Bereidingswijze:
Alles bij elkaar doen in een cocktailshaker met ijs. Goed shaken totdat de shaker koud is. Schenk het mengsel in het cocktail glas door een zeefje, zodat eventueel klontjes eruit gezeefd worden. Maak het af door wat cacaopoeder over de cocktail te strooien.
Chocolade droom
Glas: Een luxe champagnecoupe
Ingrediënten:
- 30 ml Amaretto
- 30 ml Kahlua
- 30 ml chocolade saus
- 2 scheppen vanille ijs.
- Slagroom uit spuitbus
Bereidingswijze:
Alles behalve het ijs in de blender doen. Goed mixen. Het ijs in de champagnecoupe doen. Het mengsel over het ijs heen gieten. Het geheel afmaken door er een flinke dot slagroom op te doen. Deze cocktail kan ook goed gebruikt worden als dessert.
Liefde
Glas: long drink glas.
Ingrediënten:
- 50 ml rode wodka
- 25 ml Passoa
- 25 ml Amaretto
- 20 ml witte rum
- Sinaasappelsap
- Zacht hartjes snoepje
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten behalve het sinaasappelsap in het glas doen samen met wat ijs. Een rietje in het glas doen en de ingrediënten hiermee roeren. Als laatste aanvullen met het sinaasappelsap. Om de cocktail mooi af te maken snijd je een hartjes snoepjes aan de onderkant in. Zet het snoepje op de rand van het glas. Steek er eventueel nog een parapluutje bij.
Koekjesdeeg
Glas: wiskeyglas
Ingrediënten:
- 50 ml Amaretto
- 50 ml Bailey's
- Kaneel
Bereidingswijze:
Amaretto en Bailey's samen in het glas doen met wat ijs en goed roeren. Daarna wat kaneel over het drankje strooien. Serveer met een versgebakken koekje.
Chocolade-vanille lekkernij
Glas: wiskeyglas
Ingrediënten:
- 20 ml Cointreau
- 10 ml Bailey's
- 30 ml Galliano (vanille likeur)
- 10 ml Wodka
- 10 ml Tia Maria
- 10 ml Amaretto
- Aardbeien
- Cacaopoeder
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten behalve de aardbeien en het cacaopoeder in een cocktailshaker doen. Het mengsel samen met wat ijs shaken totdat de shaker koud aanvoelt. Het mengsel nu in het glas schenken. Een aardbei insnijden aan de onderkant en op het glas steken. Met een klein zeefje wat cacaopoeder over de cocktail strooien.