D., 18-04-2012
Ik kan deze pap-recepten niet echt gezond noemen. Pap kán inderdaad gezond zijn, maar als je het maakt van bloem, of granen in een andere "witte" vorm, zitten er erg weinig voedingsstoffen in, wel veel calorieën. De suiker erbij maakt het geheel nóg minder gezond. Nóg meer "leeg" voedsel, dat dus weinig tot geen voedingsstoffen bevat, maar wel energie levert. Snelle energie, waardoor je bloedsuiker spiegel omhoog schiet, daarna weer flink daalt en voila, je hebt binnen no time weer honger. Daarbij kost het verteren van suiker en witte graanproducten mineralen en vitaminen, die niet geleverd worden door deze maaltijd, waardoor je lichaam er uiteindelijk bekaaid afkomt. Het "kost" dus eigenlijk. Gun jezelf en je lichaam meer en maak de pap van de volle graankorrels of de vlokken, en gooi er geen suiker door. Als je het zoeter wil maken gebruik dan een beetje honing, of diksap, of wat fruit.
Reactie infoteur, 22-04-2012
Beste,
U heeft volstrekt gelijk over de voedingswaarde van de producten, Volwaardige grondstoffen zijn zeker gezonder dan de lege, witte variant.
Dit artikel heeft echter niet tot (hoofd)doel om de állergezondste ingrediënten te promoten, maar om ouderwetse recepten niet in vergetelheid te doen geraken. Ik sluit me verder echter volledig aan bij uw argument en kan het gebruiken van de meest natuurlijke (dus minst bewerkte) grondstoffen alleen maar bemoedigen.
Met vriendelijke groet,
M. V.