Recepten voor de Chinese rijsttafel, wokgerecht, nasi

Wokgerecht in vijf minuten voor de Chinese of Thaise rijsttafel
Voor twee personen nodig- fijne Chinese mie (niet de fijnste)
- Chinese of Thaise groentemix van 400 gram uit de supermarkt
- 2 schouderkarbonades
- 2 tjabe rawits (pepertjes) of 1 lombok (grotere peper)
- In plaats van de tjabe rawits of de lombok kan ook een dessertlepel sambal gebruikt worden.
- 2 sjalotjes
- zonnebloemolie
- zout
- woksaus naar keuze
Bereiding
- Snijd het bot van de karbonades en, zo men wil, ook het vet.
- Snijd het vlees daarna in kleine blokjes.
- Kook ruim water en breek er daarna de twee á vier nestjes mie in.
- Laat de mie op een laag vuur ongeveer 1 minuut in het water liggen.
- Stort de mie in een vergiet en laat hem uitlekken. Schud de mie een beetje op.
- Verhit de wok op hoog vuur.
- Doe er twee eetlepels zonnebloemolie in. Gebruik in de Oosterse keuken nooit olijfolie
- Voeg daarna de tjabe rawits, de lombok of de sambal toe.
- Roer in de wok tot de sjalotjes glazig zijn.
- Doe er dan het vlees bij.
- Op een hoog vuur 1 minuut roerbakken.
- Voeg de groentemix toe, ongeveer de helft van het pakje. Roer weer 1 minuut.
- Doe als laatste de mie erbij.
- Schenk dan de woksaus over het geheel, ongeveer twee eetlepels.
- Blijf ongeveer 1 minuut goed omschudden en uw gerecht is klaar.
Babi Ketjap Madras met santen
Voor twee personen nodig- 2 schouderkarbonades
- middelgrote ui en een teen knoflook
- 1 eetlepel gele bonensambal of sambal naar keuze
- 1 afgestreken eetlepel kerrie madras
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 cm santen van een blok
Bereiding
- Bedek de bodem van een hapjespan met zonnebloemolie.
- Fruit de ui en de knoflook en doe de sambal erbij.
- Voeg de kerrie toe en het vlees, ontbot en eventueel ontvet, in pinkdikke reepjes gesneden.
- Roer goed op half vuur.
- Snijd de santen klein en voeg toe, samen met de ketjap.
- Sluit de pan af en laat het geheel in een half uur gaar sudderen.
Heerlijke nasi voor twee personen bij de Chinese rijsttafel
Voor twee personen nodig- rijst, twee theekopjes
- 2 á 3 eieren en een dessertlepel scherpe sambal, bijvoorbeeld Chinese oliesambal
- theelepel sambal naar keuze
- Chinese groente, vers van de supermarkt
- 1 sjalotje en 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels saus van de bovenstaande babi ketjap
Bereiding
- Maak van de eieren en de sambal scrambled eggs.
- Laat die afkoelen en kook de rijst.
- Neem een wokpan.
- Doe er twee eetlepels zonnebloemolie in.
- Doe de sjalotjes,de knoflook en naar keuze een theelepel sambal erbij.
- Daarna de helft van de groente, blijf steeds wokken.
- De rijst wordt toegevoegd.
- Wok door.
- Voeg dan 3 eetlepels saus van de bovenstaande babi ketjap toe, druppelsgewijs.
- Voeg de scrambled eggs toe.
Veel succes met deze gemakkelijk te bereiden gerechten.
Lees verder
- Indische rijsttafel: vegetarische recepten en bijgerechten
- Indische rijsttafel: recepten met vlees, kip en vis
Warning: Undefined array key 55389 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202
Warning: Undefined array key 66188 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202
Warning: Undefined array key 77799 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 202