Sojayoghurttaart met vruchten
Voor mensen met koelmelkallergie is hier een recept voor een heerlijke sojayoghurttaart. Net zo lekker als gewone yoghurt- of kwarktaart
Benodigdheden
- mengkom
- garde
- steelpan
- springvorm van 24 cm
Ingrediënten
- 750 ml sojavruchtenyoghurt (Alpro, Provamel)
- 4 dl vloeibare sojaslagroom (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
- 100 gr. koemelkvrije boter (b.v. Wajang)
- 150 gr. volkorenbiscuit zonder koemelk(b.v. Pally)
- 7 blaadjes gelatine
- fruit naar keuze (bijvoorbeeld: partjes perzik of bosvruchten)
Werkwijze
Verkruimel de volkorenbiscuit. Maak de kruimels extra fijn door ze fijn te drukken met een lepel tegen de bodem van de mengkom. Smelt de boter en roer de gesmolten boter door de biscuitkruimels. Bedek vervolgens de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel en druk dit aan met een lepel. Plaats de springvorm in de koelkast.
Doe de sojavruchtenyoghurt in de schone mengkom. Klop de sojaslagroom met wat suiker stijf. Los de blaadjes gelatine op in een beetje water. Voeg de opgeloste gelatine bij de vruchtenyoghurt en meng goed doorelkaar. Spatel de helft van de stijfgelopte slagroom door het yoghurtmengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en voeg het yoghurtmengsel toe. Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.
Wanneer de taart voldoende opgestijfd is kunt u deze garneren met partjes perzik of bosvruchten. Het restant van de sojaslagroom gebruikt u om de taart mee op te spuiten.
Tip
Heeft u een kind met een koemelk- en/of kippeneiallergie dan is dit een geweldige verjaardagstaart. De taart kan naar eigen idee feestelijk worden opgemaakt en de kaarsjes maken het dan helemaal af!
Eet smakelijk!