Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!

Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer! Wanneer je wel eens grotere clubs of kroegen bezoekt heb je er vast wel eens van gehoord: Flügel. Je komt de flügelposters of flügeldames maar al te vaak tegen wanneer je een avondje uit bent. Flügel is een alcoholische drank op basis van wodka die bekend staat om de felrode kleur en de kleine flesjes met gele dop. Het logo van de eend en de tekst "Let the duck out" is typerend voor dit drankje.

Algemene informatie over Flügel

Flügel is een roodgekleurd shotje dat vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Ook wel bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana. Het percentage alcohol is 10%. Er zijn niet veel drankjes vergelijkbaar met Flügel. Flügel is de echte marktleider in zijn soort en daarmee is het ook een A-merk te noemen.

Het ritueel voor je een Flügel drinkt

Flügel staat ook nog eens bekend om het ritueel dat erbij hoort voor je het shotje inneemt. Ten eerste schud je het flesje eens goed. Vervolgens draai je de dop open, en de dop zet je op je neus (de dop heeft namelijk precies de goede vorm om hem vast te laten zitten op je neus). Vervolgens neem je het flesje in je mond of je klemt het tussen je tanden. Tenslotte buig je naar achteren met het flesje nog tussen je tanden geklemd, en drinkt het op zonder je handen te gebruiken.

Flügel verpakkingen

Flügels zijn te kopen in verschillende hoeveelheden.
Flügel zit in een flesje van 20 ml / Bron: Dani P.L., Flickr (CC BY-2.0)Flügel zit in een flesje van 20 ml / Bron: Dani P.L., Flickr (CC BY-2.0)
  • Zo kun je bijvoorbeeld een doos kopen met 40 Flügels. In de groothandel zal zo'n doos rond de 25 euro kosten, in het uitgaansleven hoogstwaarschijnlijk het dubbele daarvan. In de doos kun je 2 stickers vinden van Flügel. De doos bevat een kartonnen flap die je op kunt zetten. Dit formaat verpakking wordt gebruikt door Flügelmeisjes in de horeca.
  • Ook een doos(je) van 10 Flügels bestaat. De prijs hiervan zal rond de 8 euro liggen in bijvoorbeeld de supermarkt. In het uitgaansleven zal dit waarschijnlijk het dubbele hiervan kosten.
  • De prijzen van een losse Flügel in de kroeg variëren van zo'n €1 tot €3.

Flügel promotie

Flügel werkt met een promoteam. Deze promoteams kun je 'inhuren' om op een feest of evenement te laten komen. Dit zijn meestal vrouwen die dan de Flügeldames worden genoemd. Ze lopen met een bak me lichten waar precies een doos met 40 stuks Flügel in past. Ook de mascotte van Flügel, de grote eend die ook op de Flügel verpakking te vinden is, is regelmatig op evenementen te vinden om het drankje te promoten. Er is ontzettend veel promotiemateriaal van Flügel dat soms via de Flügel-verpakking, via andere distributiekanalen van horecaleveranciers of via de webshop van Flügel kan worden verkegen. Promotors of promotiemateriaal voor Flügel kun je in heel uitgaand Nederland spotten.

Het bedrijf achter Flügel

Flügel hoort bij de FLS company; een bedrijf gevestigd in Capelle aan den IJssel. Ook Fireman, DutchDrop, Rocketshot, Koekie, Liquorccini en Boswandeling zijn producten van dit bedrijf. Deze producten verschillen qua smaak veel van Flügel en worden ook niet aangeboden in de karakteristieke kleine flesjes zoals bij Flügel.

Flügel op social media

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, (win)acties, producten en evenementen van Flugel, kun je op de hoogte worden gehouden via de instagram van Flügel of via de facebookpagina van Flügel.
© 2012 - 2024 Shiny, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Variaties op de Bloody MaryVariaties op de Bloody MaryDe Bloody Mary is een van de bekendste cocktails die er bestaat. Maar kent u ook de volgende variaties op dit drankje al…
Boswandeling (drank)Boswandeling (drank)Boswandeling is een romige, lichtgroene drank afkomstig uit Nederland. Het staat ook wel bekend als een roomlikeur of cr…
5 heerlijke cocktails met wodka5 heerlijke cocktails met wodkaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met wodka. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
De 28 lekkerste cocktails op basis van wodka zelf maken!De 28 lekkerste cocktails op basis van wodka zelf maken!Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van ver…

Alternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankAlternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankVeel mensen drinken in plaats van bier of wijn een cocktail of mixdrankje. Deze zijn vaak een stuk duurder, dit komt vaa…
Bronnen en referenties
Shiny (132 artikelen)
Laatste update: 02-12-2020
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.