Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!

Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer! Wanneer je wel eens grotere clubs of kroegen bezoekt heb je er vast wel eens van gehoord: Flügel. Je komt de flügelposters of flügeldames maar al te vaak tegen wanneer je een avondje uit bent. Flügel is een alcoholische drank op basis van wodka die bekend staat om de felrode kleur en de kleine flesjes met gele dop. Het logo van de eend en de tekst "Let the duck out" is typerend voor dit drankje.

Algemene informatie over Flügel

Flügel is een roodgekleurd shotje dat vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Ook wel bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana. Het percentage alcohol is 10%. Er zijn niet veel drankjes vergelijkbaar met Flügel. Flügel is de echte marktleider in zijn soort en daarmee is het ook een A-merk te noemen.

Het ritueel voor je een Flügel drinkt

Flügel staat ook nog eens bekend om het ritueel dat erbij hoort voor je het shotje inneemt. Ten eerste schud je het flesje eens goed. Vervolgens draai je de dop open, en de dop zet je op je neus (de dop heeft namelijk precies de goede vorm om hem vast te laten zitten op je neus). Vervolgens neem je het flesje in je mond of je klemt het tussen je tanden. Tenslotte buig je naar achteren met het flesje nog tussen je tanden geklemd, en drinkt het op zonder je handen te gebruiken.

Flügel verpakkingen

Flügels zijn te kopen in verschillende hoeveelheden.
Flügel zit in een flesje van 20 ml / Bron: Dani P.L., Flickr (CC BY-2.0)Flügel zit in een flesje van 20 ml / Bron: Dani P.L., Flickr (CC BY-2.0)
  • Zo kun je bijvoorbeeld een doos kopen met 40 Flügels. In de groothandel zal zo'n doos rond de 25 euro kosten, in het uitgaansleven hoogstwaarschijnlijk het dubbele daarvan. In de doos kun je 2 stickers vinden van Flügel. De doos bevat een kartonnen flap die je op kunt zetten. Dit formaat verpakking wordt gebruikt door Flügelmeisjes in de horeca.
  • Ook een doos(je) van 10 Flügels bestaat. De prijs hiervan zal rond de 8 euro liggen in bijvoorbeeld de supermarkt. In het uitgaansleven zal dit waarschijnlijk het dubbele hiervan kosten.
  • De prijzen van een losse Flügel in de kroeg variëren van zo'n €1 tot €3.

Flügel promotie

Flügel werkt met een promoteam. Deze promoteams kun je 'inhuren' om op een feest of evenement te laten komen. Dit zijn meestal vrouwen die dan de Flügeldames worden genoemd. Ze lopen met een bak me lichten waar precies een doos met 40 stuks Flügel in past. Ook de mascotte van Flügel, de grote eend die ook op de Flügel verpakking te vinden is, is regelmatig op evenementen te vinden om het drankje te promoten. Er is ontzettend veel promotiemateriaal van Flügel dat soms via de Flügel-verpakking, via andere distributiekanalen van horecaleveranciers of via de webshop van Flügel kan worden verkegen. Promotors of promotiemateriaal voor Flügel kun je in heel uitgaand Nederland spotten.

Het bedrijf achter Flügel

Flügel hoort bij de FLS company; een bedrijf gevestigd in Capelle aan den IJssel. Ook Fireman, DutchDrop, Rocketshot, Koekie, Liquorccini en Boswandeling zijn producten van dit bedrijf. Deze producten verschillen qua smaak veel van Flügel en worden ook niet aangeboden in de karakteristieke kleine flesjes zoals bij Flügel.

Flügel op social media

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, (win)acties, producten en evenementen van Flugel, kun je op de hoogte worden gehouden via de instagram van Flügel of via de facebookpagina van Flügel.
© 2012 - 2020 Shiny, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boswandeling (drank)Boswandeling (drank)Boswandeling is een romige, lichtgroene drank afkomstig uit Nederland. Het staat ook wel bekend als een roomlikeur of cr…
Variaties op de Bloody MaryVariaties op de Bloody MaryDe Bloody Mary is een van de bekendste cocktails die er bestaat. Maar kent u ook de volgende variaties op dit drankje al…
Recepten voor lekkere mixdrankjes (smakend naar ijsjes)Zoals de naam al doet vermoeden zijn mixdranken dranken die met elkaar zijn gemixt. Er zijn wel honderden mixdrankjes ma…
Alcoholpercentage's en toegestane promillage'sHet is inmiddels wel algemeen bekend dat alcohol en verkeer niet samen gaan en dat het lichaam ruime tijd nodig heeft vo…

Alternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankAlternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankVeel mensen drinken in plaats van bier of wijn een cocktail of mixdrankje. Deze zijn vaak een stuk duurder, dit komt vaa…
Hoeveel koffie of cafeïne is goed voor je?Hoeveel koffie of cafeïne is goed voor je?Kom je op je werk dan start je de dag met een kop koffie. Maar vaak komt al snel de tweede kop, een derde en voordat je…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Flügel (shot): het bedrijf, het product en meer!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Kris Soret, 10-07-2015 08:42 #1
Dan sla je het drankje maar over?

Infoteur: Shiny
Laatste update: 14-12-2019
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!