InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding
Artikelen 1 - 10 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Steak: verschil steak bleu, saignant, à point en bien cuit

Steak: verschil steak bleu, saignant, à point en bien cuit

Een steak of biefstuk wordt gegeten naar ieders smaak. Biefstuk of steak is de benaming voor het vlees van een rund of kalf. Het is mals en mager vlees en kan op verschillende wijzen worden gebakken.… Auteurjr, 18-04-2018
Rijst koken met een rijstkoker

Rijst koken met een rijstkoker

Een rijstkoker kan de ideale oplossing zijn voor het probleemloos bereiden van goed gekookte rijst. Omdat een rijstkoker automatisch afslaat als de rijst klaar is, wordt voorkomen dat de rijst aanbran… Mrst, 06-04-2018
Zelf kombucha maken zonder of met brouwpot

Zelf kombucha maken zonder of met brouwpot

Kombucha of komboecha is een gezonde natuurlijke drank die verschillende lactobacilculturen, gistculturen en probiotica bevat. Aan de drank worden diverse gezondheidsvoordelen toegeschreven. Je kunt h… Dessal, 12-03-2018
Snelkookpan: sneller klaar door hoger kookpunt van water

Snelkookpan: sneller klaar door hoger kookpunt van water

Een snelkookpan is een reuze handig keukengereedschap om snel te kunnen koken. Maar wie ermee wil gaan werken doet er goed aan zich eerst uitgebreid te oriënteren op het koken ermee en de gebruiksaanw… Rickandie, 05-02-2018
Verschillende soorten wokken om te roerbakken

Verschillende soorten wokken om te roerbakken

Een wok is een pan met een platte bodem en een hoog opgaande bollende rand. De bodem is ten opzichte van het totale model betrekkelijk klein maar de bollende rand dient ook als warmtebron voor het roe… Rickandie, Andere kooktechnieken, 27-12-2017
Welke olie te gebruiken voor welke bereiding?

Welke olie te gebruiken voor welke bereiding?

Als we een gezonde maaltijd willen bereiden, is het belangrijk slechts een geringe hoeveelheid aan vetten te gebruiken. Maar niet enkel de hoeveelheid vetstof is van belang, ook de soort vetstof. Zo k… Ties80, 30-11-2017
Eten uit een printer; een nieuwe voedseltechnologie!

Eten uit een printer; een nieuwe voedseltechnologie!

Voedsel bereiden op een compleet andere manier dan we gewend zijn, is anno 2017 volop in ontwikkeling. Koekjes, snoep, brood en pizzabodems komen uit een 3D-printer. Onderzoekers zijn razend enthousia… Explorer, 29-05-2017
Slagroompatronen makkelijker openen met cracker

Slagroompatronen makkelijker openen met cracker

Een slagroompatroon of NO2-patroon is een cilindervormige patroon met daarin distikstofmonoxide. Deze zijn bedoeld om een slagroomspuit of inoxcreamer te gebruiken. Daarnaast zijn de patronen onder jo… Dessal, 23-05-2017
Pannen: kenmerken en gebruik van verschillende pannensoorten

Pannen: kenmerken en gebruik van verschillende pannensoorten

Er bestaan allerlei soorten pannen. Deze pannen zijn voor een specifiek doeleinde ontworpen. Kookpannen zijn bijvoorbeeld gemaakt om water snel aan de kook te brengen. Dit kan door middel van een deks… Zonnescherm, 18-05-2017
Frituurpannen: Hoe werkt een frituurpan?

Frituurpannen: Hoe werkt een frituurpan?

Frituurpannen zijn zeer handig om voedsel mee te bereiden. Deze apparaten kunnen een zeer hoge temperatuur bereiken zodat het voedsel krokant kan worden. Met behulp van olie of vet kun je bepaalde soo… Island, 25-01-2017
Schrijf mee!