InfoNu.nl > Eten en Drinken > Horeca > Een goed restaurant vind je op Iens.nl

Een goed restaurant vind je op Iens.nl

Een goed restaurant vind je op Iens.nl Iens.nl is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvolle internetsite. De site is een restaurantsite waar men recensies over restaurants kan plaatsen en lezen

Uit eten

Regelmatig komt het voor dat je, wanneer je uit eten wilt, niet weet welk restaurant je moet kiezen. Of je gaat altijd maar naar je vertrouwde restaurant, waarvan je weet dat het eten en de bediening daar goed izijn. Soms krijg je tips van anderen, maar hoe weet je nu waar je een restaurant vindt wat goed is?

Iens.nl

Iens.nl is de bekendste restaurantsite van Nederland, Iens is opgericht door Iens Boswijk. De restaurantsite heeft inmiddels een database van 18.000 restaurants en al 70.000 recensies van mensen die hun eetervaringen hebben opgetekend op de site. Dit geeft de restaurantbezoeker de mogelijkheid om alvorens een restaurant te bezoeken, onderzoek te doen naar een goed restaurant in de omgeving. En door de recensies wordt de klant geïnformeerd door de ervaringen van mensen die reeds in het betreffende restaurant geweest zijn. De recensies zij heel handig om te gebruiken voor je zoektocht naar een restaurant waar je lekker kunt eten, maar waar ook de bediening goed en gastvrij is.

Welke mogelijkheden zijn er op Iens.nl?

  • Op de website kun je diverse zoekfuncties gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld in een bepaalde wijk van Amsterdam zoeken naar een restaurant. Verder kun je alle restaurants die zijn opgenomen in het bestand van Iens.nl op naam opzoeken. Je hebt dan meteen het restaurant waarvan je recensies wilt lezen te pakken. Je kunt ook heel uitgebreid zoeken, waarbij je je wensen kunt aanvinken en op basis hiervan een restaurant zoeken. Ben je uit eten geweest en wil je zelf een recensie schrijven, dan kan dat ook. Om een recensie te schrijven moet je wel een eigen inlogaccount aanmaken.
  • Via de website kun je sinds kort online reserveren bij een aantal restaurants in Nederland, hiertoe hoef je alleen maar de button "reserveer nu" bij jouw gekozen restaurant aan te klikken en de daaropvolgende stappen te doorlopen. Handig is dat je meteen kunt zien wanneer er nog vrije plekken zijn in het restaurant waar je naar toe wilt. Bovendien staan bij ieder restaurant de openingstijden en de gemiddelde prijzen van een 3-gangenmenu vermeld.
  • Naast het reserveren van restaurants is er op Iens.nl ook de mogelijkheid hotels te zoeken en te reserveren. Zo kun je via Iens én een goed restaurant én een goede overnachtingsplek vinden.
  • Via de site zijn de onlangs uitgekomen restaurantgidsen te bestellen: één gids voor Groot-Amsterdam en één 10-steden gids. In de gidsen vind je beschrijvingen van restaurants, bekende Nederlanders over koken en recepten.

Wat kan Iens betekenen voor restaurants?

Restauranteigenaren kunnen zich aanmelden bij Iens.nl en zo opgenomen worden in het bestand. Als restauranteigenaar moet je niet bang zijn voor slechte beoordelingen, dan is Iens.nl een mooi meetinstrument om te kijken wat de bezoeker van je restaurant vindt. Dit is een handige manier op verbeterpunten te kunnen opsporen en te werken aan verbetering van je restaurant.

Succesvol

Iens.nl is een zeer succesvolle internetsite, gewoon omdat het een handige site is, die veel informatie geeft waar je wat aan hebt. De recensies zijn veelal betrouwbaar, omdat deze geschreven zijn door ervaringsdeskundigen. Echter, er is wel een klein aandachtspuntje: bij pas nieuwe restaurants of restaurants die minder scoren kan het zijn dat een aantal recensies is geschreven door vrienden en/of bekenden van het betreffende restaurant. Zo wordt het imago van een restaurant wat opgekrikt door een niet objectieve recensie. Probeer dan ook alle recensies die bij een bepaald restaurant zijn geschreven goed te lezen en voor jezelf na te gaan of het je zal bevallen of niet.

Lees verder

© 2009 - 2019 Ceetee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Campanile hotels zijn prima voor een overnachting onderwegCampanile hotels zijn prima voor een overnachting onderwegCampanile hotels vinden we in diverse landen en vooral langs snelwegen. Ze zijn meestal gemakkelijk te bereiken en omdat…
Toko aan zee in ZandvoortrecensieToko aan zee in ZandvoortIs het hoogseizoen voorbij, dan wijken zonaanbidders uit naar elders en wordt de kust weer bij uitstek de plek voor lief…
Uit eten? Schots!Uit eten? Schots!In hartje Alkmaar bevindt zich het enige Schotse restaurant in Nederland. Dit is een restaurant waar je beslist een keer…
Uit eten met kinderenUit eten met kinderenUit eten met kinderen kan soms wel eens een grote opgave zijn. Het gebeurt vaak dat kinderen herrie gaan maken, dingen g…
Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort is een leuke stad waar van alles te zien en te doen is. Het oude centrum heeft vele historische gebouwen en m…
Bronnen en referenties
  • Iens.nl

Reageer op het artikel "Een goed restaurant vind je op Iens.nl"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ceetee
Gepubliceerd: 02-01-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Special: Computergebruik
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!