5 heerlijke cocktails met bananenlikeur

Fiji
Glas: cocktail glasIngredienten:
- 30 ml bananenlikeur
- 30 ml Bailey's Irish cream
- 30 ml Malibu
Bereidingswijze:
In laagjes in het cocktail glas schenken, te beginnen met de bananenlikeur. Schenk daarna de Bailey's over de achterkant van een theelepeltje op de bananenlikeur. Doe hetzelfde met het theelepeltje met de Malibu. Het schenken over het theelepeltje is belangrijk om te zorgen dat de laagjes niet doorlopen in elkaar.
Banana Daiquiri
Glas: Champagne coupeIngredienten:
- Een banaan
- 30 ml bananenlikeur
- 30 ml Bacardi
- 45 ml citroensap
- 15 ml suikersiroop
Bereidingswijze:
Doe alles samen in de blender met wat blokjes ijs. Zeef het geheel en schenk ik de champagne coupe. Maak af met een schijfje banaan en wat blaadjes munt.
Munt-banaan
Glas: cocktail glasIngrediënten:
- 30 ml bananenlikeur
- 30 ml witte Crème de cacao
- 60 ml room
Bereidingswijze:
Doe alles samen in een cocktail shaker. Voeg wat ijs toe. Shake het geheel goed tot dat alles vermengd is en de shaker koud aan voelt. Giet het geheel uit in het glas via een zeefje. Garneer het geheel met een cocktail kersje.
Break shooter
Glas: groot likeur kelkjeIngrediënten:
- 10 ml bananenlikeur
- 10 ml Ouzo
- 10 ml Kahlua
Bereidingswijze:
Schenk alles mooi in laagjes op elkaar. Begin met de Kahlua. Schenk nu de Ouzo over de achterkant van een theelepeltjes boven op de Kahlua. Doe hetzelfde met de bananenlikeur. Door het over de achterkant van een theelepeltje te schenken lopen de laagjes niet in elkaar over, maar komen mooi op elkaar te liggen.
Chanel
Glas: groot likeur kelkjeIngredienten:
- 10 ml Advocaat
- 10 ml Bailey's Irish cream
- 10 ml bananenlikeur
Bereidingswijze:
Doe eerst een laagje advocaat in het glas. Schenk hier nu de Bailey's op via de achterkant van een theelepeltje. Schenk nu ook de bananenlikeur erop ook via de achterkant van een theelepeltje. Dit zorgt ervoor dat alle lagen mooi op elkaar komen te liggen en niet in elkaar door lopen.