Bereiding

Wat is de lekkerste appelmoes?
Het is een gerecht dat in Nederland ongekend populair is: appelmoes. In de supermarkten kun je diverse merken appelmoes kopen. Je hebt varianten appelmoes al of niet voorzien van stukjes appel. Maar w…Groene pesto; voorgerecht, hoofdgerecht, lunch en hapjes
Groene pesto is een saus die oorspronkelijk uit Italië komt. Tegenwoordig wordt pesto in veel meer landen gebruikt. In Italië wordt groene pesto vooral gebruikt door de pasta, maar je kunt het bij v…
Bakken, stoven en braden van vlees: De bereidingstijd
Voor het bereiden van een lekkere maaltijd hoef je helemaal niet lang in de keuken te staan. Een vleesgerecht is altijd een goede keuze. Het is eenvoudig te bereiden en komt in vele variaties. Het is…
Slakken eten uit de tuin, een delicatesse
De slak, het is een beestje dat vaak te vinden is in de tuin. Veel mensen die een moestuin hebben of mooie planten in de tuin hebben staan zien dit beestje als een ware vijand. Er zijn natuurlijk wel…
Tuinbonen oogsten en verwerken
Tuinbonen in de moestuin. De tuinboon, ook wel veldboon of labboon genoemd. Een heerlijke lekkernij voor de een en een ander vindt het afschuwelijk smaken. Tuinbonen om te oogsten, te doppen of dubbel…
Koken is wetenschap bedrijven
In industriële productieomgevingen schrikt men tegenwoordig niet meer van de uitspraak "koken is wetenschap bedrijven". In de klassieke keuken huivert men hier echter bij. Maar aangezien heel wat keu…Wat te doen met oud brood?
Iedereen kent het probleem wel: er wordt een brood gekocht, maar de korstjes worden niet opgegeten. Vooral met zelfgebakken en zelfgesneden brood kan dit probleem voorkomen. Die kunnen natuurlijk wegg…
Hoe bak ik de lekkerste patat? 10 tips voor hemelse porties
Al sinds kinds af aan eten Nederlanders patat: bij de patatboer op de hoek, bij de lokale fastfoodketen en vroeger bij oma aan tafel. Maar hoe bak je nu de lekkerste patat? Volg de tips en geniet van…
Magere knoflooksaus recept
Knoflooksaus is waarschijnlijk één van de meeste geliefde sausen die gegeten wordt bij de barbecue of als dipsaus, of gewoon lekker over een stukje vlees of bij een gekookte aardappel. Knoflooksaus…
Cupcakes maken voor beginners
Cupcakes maken is eigenlijk veel eenvoudiger dan dat het lijkt. Je kan ze na afkoeling versieren en aankleden naar eigen smaak. Ook kan je ze op allerlei manier vullen, zowel voor als na het bakken. W…
De perfecte cupcake
Bij sommige mensen gaat het altijd goed, en bij sommige mensen lukt het nooit. Cupcakes bakken. Lang of juist kort mixen, de cupcakes af laten koelen op een plaat of juist op een rooster, op 180 of ju…
10 manieren om koffie te maken
Koffie is belangrijk. In onze maatschappij heeft koffie een bijzondere plek. We zetten uit gewoonte onze eigen vertrouwde kop koffie. Waarom niet eens de gewoonte doorbreken en jezelf verrassen met ee…
Water smaak geven met verse producten
Water kun je zelf met verse producten een heerlijke, subtiele smaak geven terwijl het bovendien een hogere gezondheidswaarde verkrijgt. Vele vruchten en sommige groenten of kruiden lenen er zich uitst…Taarten decoreren met chocolade
Taarten decoreren is helemaal hot en menig thuisbakker maakt de mooiste creaties met marsepein of rolfondant. Een minder bekende techniek is het bekleden van een taart met chocolade in de vorm van gan…
Zelf een taart maken met behulp van een stappenplan
Zou je ook zo graag iemand van wie je houdt willen verrassen met een zelfgemaakte taart, maar heb je nul ervaring met het bakken van taarten? Zelf een taart maken is eenvoudiger dan je denkt, maar je…
Lekker vers sinaasappelsap, hoe doe je dat?
Fruit is gezond, dat is aan iedereen wel bekend. Fruit zit boordevol belangrijke voedingsstoffen en vitamines. Een stukje fruit, gewassen en geschild is niet alleen gezond, maar het is ook nog lekker.…
Gebakken aardappels, eerst koken of niet?
In West-Europa staan aardappels in allerlei variëteiten op het menu. Misschien niet dagelijks, maar op verschillende dagen in de week wordt wel een lekker aardappeltje verorberd. Een lekker gebakken…
Kruisbesmetting in de keuken
Wanneer ziekmakende bacteriën of allergenen van het ene product in aanraking komen met het andere product spreekt men van kruisbesmetting. Kruisbesmetting kan tijdens het bewaren en bereiden van voed…De vier lekkerste koekjesrecepten
Wanneer je graag koekjes wil maken en je weet geen recept, kijk dan vlug hier voor de vier lekkerste koekjesrecepten. De koekjes zijn zeer eenvoudig en de bovenste twee zijn zeer geschikt voor verdere…