Bereiding

Vetarme en gezonde ijsjes bereiden

Vetarme en gezonde ijsjes bereiden

Bent u ook zo verzot op ijsjes maar denkt u aan uw lijn? Dan heb ik een aantal recepten voor u van ijsjes die niet alleen weinig caloriën bevatten maar ook nog eens lekker zijn.
Bloemen in mijn bord: Lavendel

Bloemen in mijn bord: Lavendel

Lavendelwater, gemaakt van vijf gram bloemen die men gedurende vijf minuten in een liter kokend water laat trekken, werkt verfrissend en kalmerend. Dat meldde ons al de Heilige Hildegard van Bingen, d…

Bloemen in mijn bord: Oost-Indische kers

Van Oost-Indië is onze uitbundig groeiende Tropaeolum niet. Zijn naam Oost-Indische kers berust op hetzelfde misverstand, als de naam West-Indië voor Zuid-Amerika, want de Oost-Indische kers komt ni…
Hoe kook ik in de magnetron?

Hoe kook ik in de magnetron?

Koken in de magnetron is eigenlijk heel gemakkelijk. Het eten is snel klaar, de kooktijd is veel lager, de voedingsmiddelen zijn snel ontdooid en het bedienen van de magnetron is makkelijk. Maar hoe k…

Koken met de magnetron: Voordelen

Koken is een attractieve bezigheid onder de huishoudelijke taken, maar helaas heeft men vaak er de minste tijd voor. Koken met de magnetron heeft een aantal voordelen, wat het koken makkelijker maakt.
Groente koken: kooktijd, tips en aantal gram per persoon

Groente koken: kooktijd, tips en aantal gram per persoon

Als u groente gaat koken, wokken of stoven, is het handig om te weten hoeveel u per persoon moet rekenen. Tevens wilt u weten hoe lang een groente moet koken en hoe u deze moet voorbereiden. In dit ar…

De stoomoven, een andere manier van eten bereiden

Het kiezen van een keuken is tegenwoordig heel wat meer dan een keuze uit standaardkastjes en een kooktoestel. Er zijn vele mogelijkheden in apparatuur die in de keuken wordt geplaatst, elk met eigen…
De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zelo

De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zelo

Tsjechië is een prachtig land waar veel moois te ontdekken valt. Prachtige landschappen, boeiende steden en een indrukwekkende geschiedenis en cultuur maken Tsjechië tot een interessante vakantiebes…
Eieren verwerken bij Bereiden en Bakken - Hoe & Wat Tips

Eieren verwerken bij Bereiden en Bakken - Hoe & Wat Tips

In de meeste bakrecepten zit wel een ei, eiwit of eierdooier (eigeel). Hoe moet je eiwit stijfkloppen? Hoe kun je eieren scheiden? Hoe zit het met de gewichtsklasse van eieren; hoeveel weegt een groot…

Beter bakken - Tips en trucs van banketbakker

Tips en trucs bij de voorbereiding en verwerking bij het bakken. Weet jij het trucje om te checken hoe oud of vers een ei is? Waarmee je een bakvorm moet bestrooien om het baksel beter te lossen? Wil…
Luxe Broodjes & Brood - Mooie Decoraties maken

Luxe Broodjes & Brood - Mooie Decoraties maken

Luxe feestelijke broodjes en brood voor feestdagen of een party kun je makkelijk zelf maken. De mooiste brooddeeg decoraties, versieringen of broodcreaties kun je eenvoudig aanbrengen d.m.v. insnijdin…
Leuke Paasbroodjes - Paasfiguurtjes voor Pasen

Leuke Paasbroodjes - Paasfiguurtjes voor Pasen

Paasbroodjes - paasfiguurtjes zelf bakken voor een paasmaaltijd of paasontbijt. Lekkere, feestelijke en ook decoratieve paasbroodjes, in de vorm van een paaspoppetje dat een paasei vasthoudt. Lekkere…
Welke Kruiden bij Welk Gerecht?

Welke Kruiden bij Welk Gerecht?

Aromatische kruiden en specerijen zijn voor het ene gerecht geschikt en voor het andere niet. Hoewel het ook een kwestie van smaak is, zijn er wel wat richtlijnen te geven. Zo zijn zacht aromatische k…
Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Tips, trucs, foefjes en weetjes om de smaak van diverse etenswaren te verbeteren en bij het bereiden van eten mislukkingen op te lossen of te voorkomen. Weet jij het trucje bij aangebrande aardappels…
Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte…
Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel…

Groenten steriliseren

Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel.
Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Daarom een aantal zeer bekende toegelicht. Van anijs tot en met de zuring, kappertjes, oregano en pimpernel. Noem maar op. Zie de lijst met ve…
Welk stuk rundvlees wilt u

Welk stuk rundvlees wilt u

Het rund wordt door de mens al van ouds als huisdier en voor de slacht gehouden. Sommige worden vooral gehouden voor de productie van melk. Andere runderen vooral voor het vlees. Een veehouder die run…