Artikelen 101 - 110 in de rubriek BereidingBereiding (Eten en Drinken)
Een gepocheerd ei maakt indruk en is niet moeilijk om te maken. Zet maar eens een gepocheerd ei op tafel voor het ontbijt, of plaats een gepocheerd eitje in een groentesoep. Bovendien is een gepocheer…
Antoniocampina, 13-10-2013
Blancheren is een kooktechniek waarbij groente een korte tijd wordt gekookt, waarna het in koud water wordt gelegd zodat het kookproces wordt onderbroken. Op deze manier gaart de groente niet door en…
Antoniocampina, 07-10-2013
Het plezier van koken begint bij de basis. Overal vind je wel eens recepten, maar het begint allemaal met de vraag: hoe moet ik nu mijn vlees braden of wanneer zijn mijn groentjes perfect gaar. Zelfs…
Krisdeprest, 28-09-2013
Een ossenhaas bakken is niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Er kan namelijk veel misgaan tijdens het ossenhaas bakken daarom is een zeker inzicht en gevoel vereist tijdens het ossenhaas braden…
Mitchxl, 19-09-2013
Zelf je eigen speltbrood bakken klinkt alsof je er uren de tijd voor moet hebben. Maar niets is minder waar. Het kost niet veel tijd. Het is zo gebeurd en het bakken kan gewoon in de oven. Het resulta…
Zonne, 16-09-2013
Gebakken vis is een populair product. Aangezien vis een duur product is, moet dit wel goed bereid worden. De bereiding van vis vraagt enige kennis van het product. Ook de wijze hoe men vis bakt kan he…
Frans224, 11-09-2013
Lekker Chinees-Indisch eten, wij Nederlanders zijn er dol op! Het komt dan ook geregeld voor dat we iets bij het lokale restaurant vandaan halen. Het kan echter zijn dat je zelf bepaalt wat er in je v…
Geinformeerd, 29-07-2013
Er zijn vrij veel kooktechnieken die kunnen worden toegepast op eten. Hierbij wordt rauw voedsel veranderd en worden er vaak andere ingrediënten aan toegevoegd. Kooktechnieken kunnen het eten een tota…
Conni, 24-07-2013
"Je kunt nog geen ei koken." Wanneer je niet zo sterk bent achter het fornuis, heb je deze uitspraak vast al eens naar je hoofd gekregen. Maar een eitje koken leer je in een handomdraai. En dat is wel…
Vluggejapie, 17-07-2013
Suiker is voor menigeen het ‘witte goud’, want de mens is over het algemeen nogal een zoetekauw. Dit terwijl suiker zoals wij dit tot ons nemen een gefabriceerd product is en we gemakkelijk zonder zou…
Annastaal, 07-07-2013