Bereiding

Wokken voor beginners
Het koken in de wok is gemakkelijk en je maakt er de mooiste gerechten mee in een korte tijd. Online en in boeken zijn er talloze recepten te vinden. Het wokken is gezond omdat de ingrediënten in de…Leuk alternatief voor gourmetten: samen pintxo's maken
Een pintxo is een simpel maar spectaculair ogend gerechtje uit Spanje. Het bestaat uit een broodje met daarop een tapas, variërend van vlees tot vis en vegetarisch. Pintxo's maken is, met enige voorb…Pastitsio: een Griekse ovenschotel bereiden
Grieks eten, waaronder de ovenschotel, is onder Nederlanders populair. Moussaka is de meest bekende ovenschotel waarbij rundergehakt en aardappel gecombineerd worden. Bij de pastitsio is er een combin…
De bakkersformule
Professionele bakkers werken ermee en steeds meer thuisbakkers ook: de bakkersformule. De bakkersformule wordt gebruikt bij het berekenen van een bepaald brood. Door het gebruiken van de bakkersformul…
Wat doe je met kool in de keuken?
Een kool is iets waarvan velen niet weten wat ze ermee moeten doen. Kolen zijn erg goedkoop. Kool is lekker en supergezond. Daarnaast kan je als je slim bent praktisch gebruik maken van een kool. Je k…Wat is bakpoeder?
Bakpoeder, wat is dat nu eigenlijk? Bakpoeder is een chemisch wit poeder. Met bakpoeder kun je sneller iets laten rijzen dan bijvoorbeeld gist of zuurdesem. Wanneer je een potje met bakpoeder te lang…Bakpapier gebruiken
Bakpapier is een populair hulpmiddel in de keuken voor allerlei bereidingen. Het is een eenvoudig en multifunctioneel product dat in elke keuken aanwezig zou moeten zijn. Er bestaan echter nogal wat o…Zelf bottenbouillon maken– met basisrecept, tips & tricks
Zoals oma vroeger nog groentesoep maakte met een schenkel en mergpijpje, dat lijkt wel verleden tijd . Er zijn echter veel voordelen aan het maken van je eigen bottenbouillon, en daarom wordt het tijd…
Gezonde groenten: Artisjokken
De artisjok is een bijzondere groente. Deze groente heeft een cholesterol verlaagde werking en reinigen het bloed. Zeker een groente om binnen je voedingspatroon te voegen! Ondanks dat veel mensen den…
Gezonde groenten: Andijvie
Groenten zijn een bron van vitamines en mineralen. Wie gezond wil leven, zal groenten als vast onderdeel in zijn voeding moeten hebben. Iedere groente heeft andere vitamines en mineralen en vullen wee…
Bereidingstijd groente: roerbakken, stomen, smoren en koken
Groenten zijn de leverancier van vitamine C en een groot aantal mineralen die we dagelijks hard nodig hebben voor onze gezondheid. Wie gezond wil leven zal groenten binnen zijn eetpatroon moeten voege…
Bouillon: de basis voor een heerlijk zelfgemaakte soep
De basis van elke zelfgemaakte soep maar ook van elke saus, is bouillon. Tegenwoordig is het handig om gebruik te maken van bouillontabletten, pakjes en blikken soep. Wil je iets speciaals, maak dan z…
Traditioneel kerstrecept bereiden, gevulde kalkoen
Met de hele familie lekker genieten van een gevulde kalkoen met traditionele bijgerechten, wie wil dat nou niet? Maar hoe bereid en serveer je nou een gevulde kalkoen, en welke bijgerechten en drankje…Ovenfuncties en bereidingswijzen: wanneer gebruik je welke?
Met een moderne oven is van alles mogelijk. Grill, hetelucht, stoom, conventioneel en combinaties daarvan. En bij een combi magnetron komt daar nog eens een magnetronfunctie bij. Plus nog meer combina…Recept voor vegetarische moussaka
Moussaka is een traditioneel gerecht waarvan vaak wordt gedacht dat het uit Griekenland afkomstig is. Moussaka kent varianten, maar de hoofdingrediënten van Moussaka zijn doorgaans aubergine en gehak…Kleurrijk ontbijt voor kinderen die niet van groenten houden
Het is algemeen bekend dat kinderen vaak moeilijke eters zijn. Ze lusten veel dingen niet, hebben geen honger rondom etenstijden of simpelweg geen zin om te eten. Het is voor veel ouders met name last…
Alles over thee zetten
Hoewel veel mensen de voorkeur geven aan koffie wordt ook door zeer velen regelmatig thee gedronken. Soms worden koffie en thee afgewisseld op bepaalde dagdelen. Op het werk verdringt de koffie de the…
Kun je koekjesdeeg veilig eten?
Veel mensen zijn er gek op: koekjesdeeg. Niet omdat er zulke lekkere koekjes van worden gemaakt, maar omdat je zo uitgebreid van het deeg kunt snoepen. Maar kun je koekjesdeeg veilig eten of zijn er r…
Barbecue op houtskool of gas
Er zijn liefhebbers van barbecue die vanwege de smaak zweren bij barbecueën op houtskool. Anderen beweren dat er geen verschil van smaak is bij houtskool of gas. Het kiezen tussen een barbecue op hou…