Warning: session_start(): open(/data/sites/web/interatenl/tmp/sess_cce1510de9d37d3c35b69185f1953302, O_RDWR) failed: File too large (27) in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 17

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /data/sites/web/interatenl/tmp) in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 17
Bereiding - Eten en Drinken (pagina 9)

Bereiding

Recept voor goed biscuitdeeg

Biscuitbeslag bestaat uit een mengsel van eieren, suiker en bloem. Het beslag is op verscheidene manieren te maken. Uit het beslag komt een lekkere biscuitdeeg, wat zijn naam eer aan doet. Het zoete d…
Zelf sushi maken - basisbenodigdheden en bereiding rijst

Zelf sushi maken - basisbenodigdheden en bereiding rijst

Sushi is een heerlijk gerecht dat je volledig naar eigen smaak aan kunt passen. Er zijn zoveel combinaties mogelijk dat er voor iedereen wel iets lekkers bijzit. Sushi kennen de meeste mensen alleen v…

Gourmetten op een andere manier

Gourmetten; aan tafel vlees en groente bakken in kleine pannetjes is een geliefde bezigheid tijdens speciale gelegenheden. Iedereen zit geanimeerd met elkaar te praten terwijl er de heerlijkste gerech…
Tonijn recepten - Blik

Tonijn recepten - Blik

Tonijn recepten en tips om dit goedkope maar oh zo lekkere visje op tafel te presenteren. Met een simpel blik tonijn kan je mooie gerechten bereiden, veel meer dan een simpele tonijnsandwich.

Je eigen brood bakken zonder broodbakmachine

Zelf brood bakken, denk alleen al aan de heerlijke lucht die in de keuken zou hangen. Zelf brood maken is heerlijk om te doen, dus lees het artikel grondig door om je heerlijke eigengebakken brood op…
Makkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te maken

Makkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te maken

Een lekker toetje maken kan een tijdrovende klus zijn. Bij bepaalde desserts zijn er allerlei ingewikkelde handelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Soms is het handig om iets snels én ie…
Trends in barbecuen: snel, veilig, gemakkelijk én lekkerder

Trends in barbecuen: snel, veilig, gemakkelijk én lekkerder

Barbecue! Een ware zomerklassieker. Waarom zou je nog staan te emmeren bij zo'n ouderwets bakbeest van een barbecue? Kijk eens bij de specialist in gemakkelijke, trendy en nieuwe barbecuespulletjes, B…
Hoe leer je koken?

Hoe leer je koken?

De meeste mensen leren om te koken als ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Bij goed en lekker koken draait het vooral om de basis. Als je eenmaal weet hoe je bepaalde producten en gerechten moet…
Inmaken van vlees en vis, een vergeten kunst

Inmaken van vlees en vis, een vergeten kunst

Onder inmaken verstaat men het geschikt maken van levensmiddelen om ze lange tijd te kunnen bewaren. Levensmiddelen bederven door de inwerking van bacteriën, die in de lucht voorkomen. Als we onze po…
Jam, gelei, marmelade en stroop maken, en confijten

Jam, gelei, marmelade en stroop maken, en confijten

Het inmaken van levensmiddelen doet men om ze lange tijd te kunnen bewaren. Vroeger, toen in ons land niet het hele jaar door alles te krijgen was, waren alle huisvrouwen elke herfst bezig om groenten…

Moeilijke kooktaal en gewone recepten

In sommige kookboeken staan allerlei termen die niet iedereen begrijpt. Deglaceren, zweten, tremperen zijn van die moeilijke kookwoorden. Maar wat betekenen al die moeilijke kookwoorden? En als je nog…
Zelf pasta maken: gnocchi

Zelf pasta maken: gnocchi

Zelf pasta maken is niet zo moeilijk, maar gaat toch nog wel vaker fout. Gnocchi is een heel ander soort pasta; namelijk op basis van aardappel. Het is een erg smakelijke afwisseling op gewone pasta e…
Brood bakken: de autolyse methode

Brood bakken: de autolyse methode

Koken en ook bakken lijkt soms heel simpel, maar er kan een heuse wetenschap achter zitten. Vooral brood bakken is toch wel ingewikkeld. In dit artikel wordt de autolyse methode uitgelegd. Eerst zal e…
Gezellige hapjes voor de borrel

Gezellige hapjes voor de borrel

Zo’n typisch Nederlandse uitspraak “gezellige hapjes” … maar we weten allemaal waar het over gaat als we het hierover hebben. Zo kan een niet te dure borrelhap, maar leuk gepresenteerd al veel…
Gemakkelijk eten: Een barbecue organiseert u zo!

Gemakkelijk eten: Een barbecue organiseert u zo!

Een barbecue is gezellig, en gemakkelijk. In de zomer kan dit lekker met een grote groep buiten en ook mensen die weinig geduld hebben kunnen zich lekker uitleven op de barbecue. Om een barbecue tot e…

Keukenbasissen: keukentermen, technieken en benamingen

Koken is alomtegenwoordig, zowel op televisie, als in kookboeken als op websites.Vaak wordt er via deze media met een heleboel al dan niet Franse vaktermen gewerkt, waar de gebruiker van deze media va…

Stappenplan voor het zelf maken van verse pasta

Een echt zelf gemaakte pasta is qua smaak nauwelijks te vergelijken met gedroogde pasta of voorverpakte verse pasta uit de supermarkt. Zelfgemaakte pasta heeft een ontzettend lichte zijdeachtige textu…
Zelf pindarotsjes en chocoladeflikken maken

Zelf pindarotsjes en chocoladeflikken maken

Pindarotsjes en chocoladeflikken, veel mensen zijn er gek op. Melk, puur, extra puur of wit de één is nog lekkerder dan de ander. Maar wat is er nou leuker dan zelf pindarotsjes en chocoladeflikken…
Wat is groente blancheren?

Wat is groente blancheren?

Blancheren is een handeling die in de keuken wordt verricht. Blancheren kan zowel in water als in olie. De keukentechniek van het blancheren is eenvoudig en voor iedereen te leren. Blancheren is groen…
De Lagostina Risotteria: de ideale pan voor risotto

De Lagostina Risotteria: de ideale pan voor risotto

Voor wie regelmatig risotto maakt kent het wel: je wil een pan met een dikke bodem, die egaal warm wordt. Ook graag een lepel waarmee je zachtjes de rijst in beweging houdt zonder de kwetsbare korrels…