Bereiding

Zelf appelsap maken

Zelf appelsap maken

Dit is een recept om zelf appelsap te maken zonder sapcentrifuge. Kook simpelweg de geschilde appels en binnen drie uur heb je heerlijk appelsap in de koelkast staan. Lees hier het hele recept.
Zelf makreel roken

Zelf makreel roken

Zelf makreel roken is gemakkelijk. Lees hier hoe je makreel schoonmaakt, pekelt en rookt. Met deze bereidingswijze heb je binnen drie uur vers gerookte makreel op tafel staan.

Zelf vegetarische burgers en balletjes maken

Ben je die vegetarische burgers uit de supermarkt ook zo zat? Vind je ze ook te zout en te veel weg hebben van junkfood? Het is zeer eenvoudig om je eigen vegetarische burger te maken en er zijn onein…
Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!

Zelf pizza maken: Maak zelf lekkere verse pizza's!

Zelf pizza maken is veel lekkerder dan een pizza uit het vriesvak. Bij zelfgemaakte pizza kan je immers zelf bepalen wat op de pizza komt en wat niet. Al jouw favoriete ingrediënten zoals kaas, hesp,…
Zelf Feta Kaas & Mozzarella maken

Zelf Feta Kaas & Mozzarella maken

Kaas vormt een belangrijk element in onze maaltijden. In de winkels zijn ontzettend veel kaassoorten te koop. Leuker nog dan kaas in de winkel kopen, is het zelf maken van kaas. Feta kaas en Mozzarell…

Frituren op zijn Chinees

Gaarkoken in overvloedig hete olie geeft een typisch eigen smaak en bijzondere structuur. Frituren kan best in de wok, die door zijn paraboolvorm hiervoor geschikt is. De schuin aflopende wand zorgt e…

Chinese keuken - stoven en smoren

Volgens een oud Chinees gezegde zit het geluk in een potje dat staat te pruttelen op het vuur. Zoals overal ter wereld vullen pruttelende stoofpotjes op de hoek van de kachel de Chinese huizen met hee…
Eierdooier scheiden: hoe doe je dit handig?

Eierdooier scheiden: hoe doe je dit handig?

Een eierdooier scheiden is een uitdaging. Bijna heeft weleens een ongelukje gemaakt met de eidooier scheiden van het eiwit. En voor sommige recepten is het echt noodzakelijk dat eiwit en eidooier van…

Hoe maak je zelf goedkoop roomijs?

Roomijs is de lekkerste ijssoort. Roomijs van topkwaliteit kun je eenvoudig en goedkoop zelf maken. Verbaas je vrienden tijdens een etentje bij jou thuis met een superlekker zelf gemaakt toetje. Roomi…
Zelf carpaccio met dressing maken

Zelf carpaccio met dressing maken

Carpaccio is een heerlijk voorgerecht dat vele menukaarten van restaurants siert. Dit gerecht is ooit in Venetië bedacht en over de hele wereld populair geworden. Carpaccio kun je op een eenvoudige m…
Zelf jam van vruchten maken

Zelf jam van vruchten maken

Zelf jam maken is misschien niet het eerste wat u op een vrije middag zou gaan doen. Toch is het erg leuk en eenvoudig. U kunt het dus ook gezellig samen met uw kinderen doen, als u het zat bent om al…
Zelf pasta maken (zonder machine)

Zelf pasta maken (zonder machine)

Pasta kan men in alle soorten en maten kopen, maar niets zo lekker als zelf pasta maken. Het is veel eenvoudiger dan veel mensen denken en men kan er oneindig mee variëren. Bovendien heeft men helema…
Dressings met olijfolie: 3 simpele recepten

Dressings met olijfolie: 3 simpele recepten

Olijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dressing over wordt geserveerd. Hieronder drie lekkere recepten om op een eenvoudi…
Dressings met balsamico: drie heerlijke recepten

Dressings met balsamico: drie heerlijke recepten

Balsamico-azijn is een heerlijke azijnsoort die de meeste mensen wel eens geproefd hebben. Als enige wordt deze azijnsoort niet op basis van alcohol gemaakt. Het heeft een smakelijke kruidige en wat z…

Samengestelde boters

Samengestelde boters zijn boters waar smaak- en/of kleurstoffen aan toegevoegd worden als begeleiding bij geroosterd vlees, vis of gevogelte. Deze worden ook gebruikt ter verfijning van sausen en soep…

De roux en andere bindmiddelen

Bindmiddelen zijn die producten die gebruikt worden om een vloeistof een bepaalde binding te geven. In onderstaand artikel vind je meer informatie over de verschillende bindmethodes die het meeste voo…
Steamplicity in de cateringsector

Steamplicity in de cateringsector

Vroeger had de cateringsector geen al te positief imago maar dat is veranderd in de loop der jaren doordat ze nu sneller inspelen op trends en hypes. Een voorbeeld van zo'n trend is Steamplicity, een…

De Actifry: koken met de Actifry

De Actifry is een soort pan waarin je allerlei gerechten in kunt bereiden. Het voordeel van de Actifry is dat er heel weinig olie wordt gebruikt. Zo krijg je al lekkere patat met maar 1 eetlepel olie.…

Zelf een kapsalon (gerecht) maken?

De kapsalon wordt een steeds bekender gerecht. Toch weten veel mensen nog niet wat een kapsalon is. In dit artikel wordt u uitgelegd wat een kapsalon is en hoe u een lekkere kapsalon kunt maken, en na…

De perfecte biefstuk bakken: zo doe je dat!

Veel vleesliefhebbers kunnen zich erop verheugen: het perfect gebakken biefstukje. Maar hoe krijg je de biefstuk goed gebakken? Is dit een kwestie van mals vlees kopen of de biefstuk op de perfecte te…