Artikelen 11 - 20 in de rubriek BereidingBereiding (Eten en Drinken)
Er bestaan allerlei soorten pannen. Deze pannen zijn voor een specifiek doeleinde ontworpen. Kookpannen zijn bijvoorbeeld gemaakt om water snel aan de kook te brengen. Dit kan door middel van een deks…
Zonnescherm, 18-05-2017
Frituurpannen zijn zeer handig om voedsel mee te bereiden. Deze apparaten kunnen een zeer hoge temperatuur bereiken zodat het voedsel krokant kan worden. Met behulp van olie of vet kun je bepaalde soo…
Island, 25-01-2017
Lunchpauzes op school zijn vaak lekker, maar meestal ook ongezond. Een broodje chocoladepasta, hagelslag of, als je geen tijd hebt gehad om lunch mee te nemen van thuis: een vette hap van de kantine.…
Lavenderblue, 13-12-2016
Koud gebrouwen koffie of cold brew coffee moet niet verward worden met een ijskoffie. Het gaat hier om een koffievariant waarvoor bij de bereiding geen gebruik is gemaakt van verhitting. Op die manier…
Dessal, 07-12-2016
Het meest bekende zout dat we kennen is het keukenzout. We gebruiken het om ons eten op smaak te maken, zowel tijdens de bereiding van ons eten, als ook er na. We hebben niet door dat we ongemerkt toc…
Brubo, 22-11-2016
Aioli is bekend en toch ook weer niet. Het is een saus om lekker in te dippen, maar het is officieel een knoflooksaus voor specifieke gerechten. Toch is volgens menigeen aioli geen ‘gewone’ knoflooksa…
Annastaal, 19-09-2016
Het voorjaar, de zomer en de herfst is in Nederlandse contreien buitenkooktijd. Als het weer het even toelaat zitten we buiten met een glaasje en wat is er dan lekkerder dan ook buiten te eten. De bar…
Piejet, 27-07-2016
Een mossel is een tweekleppig diertje dat in de zee leeft. Tweekleppig betekent dat de schelp waarin de mossel leeft uit twee scharnierende kleppen bestaat. Die kleppen zijn asymmetrisch langwerpig (e…
Rickandie, 26-07-2016
Bloem is in veel baksels een hoofdingrediënt. Zo kan bloem gebruikt worden bij het bakken van cake, taarten, broden, koekjes, etc. In sommige recepten staat in de ingrediëntenlijst of in de bereidings…
Lydia70, 21-07-2016
Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. Maar wie wel eens zelf heeft geprobeerd thuis een goede, knapperige pizza te maken weet dat dat nog niet zo gemakkelijk is. Het is mogelijk om met weinig mi…
Wouter1973, 18-07-2016