Bereiding

Cupcakes voor Pasen: konijntjes, kuikentjes en lammetjes

Cupcakes voor Pasen: konijntjes, kuikentjes en lammetjes

Pasen staat synoniem voor lente, voor eitjes, voor paashazen, voor lammetjes en voor gezellig samenzijn. En bij dat gezellig samenzijn hoort traditioneel een heel paasmenu of toch op zijn minst een pa…
Eieren koken: hoe doe je dat?

Eieren koken: hoe doe je dat?

Eieren bestaan in verschillende soorten en maten. Ze bevatten allerlei belangrijke voedingsstoffen. Als u eieren gaat koken, is het belangrijk te weten hoe vers de eieren zijn. Daarnaast is het van be…

Gekleurde suiker, gekleurd glazuur en marshmallow glazuur

Gekleurde suiker en gekleurd glazuur kan je in de winkel kopen, maar het is veel leuker en goedkoper om dit zelf te maken. Verder is het ook mogelijk om glazuur en fondant te maken van marshmallows. E…

Zuurkool: de groente die scheurbuik voorkwam

Zuurkool is een typische wintergroente. De groente die is ingelegd, komt overigens uit China. Dat en meer weetjes over zuurkool en de waarde van zuurkool voor je gezondheid.
De geschiedenis en bereiding van de macaron

De geschiedenis en bereiding van de macaron

Macarons zijn Franse fel gekleurde koekjes bestaande uit twee helften met hiertussen een botercrème. De koekjes zijn ook zelf te maken, al is dit wel een recept wat kan mislukken. Er bestaan ook een…
Braden in de braadzak

Braden in de braadzak

De braadzak is niet alleen te gebruiken voor vlees, je kan er ook vis, groente en aardappelen in garen. De braadzak kan gebruikt worden tot een oventemperatuur van 220-230 graden. Wanneer je een braad…
Zelf pesto maken: het recept

Zelf pesto maken: het recept

Pesto is een heerlijke smaakmaker uit de Italiaanse keuken. Het kan in tal van gerechten gebruikt worden. Tegenwoordig verkopen niet alleen delicatessenwinkels maar ook bijna alle supermarkten pesto.…
Zelf brood bakken

Zelf brood bakken

Brood is een van de populairste voedselproducten, en is ook een van de meest gegeten producten. Veel mensen ontbijten met brood, of eten anders wel een broodmaaltijd bij de lunch. Broden en boterhamme…
Tapas, oneindig variëren!

Tapas, oneindig variëren!

De naam tapa komt uit Spanje en betekent "dekseltje". Het is een klein Spaans gerechtje, dat oorspronkelijk werd gebruikt om het wijn- of sherryglas af te dekken. Voor tapas bestaan vele uiteenlopende…
Zelf verse pasta maken

Zelf verse pasta maken

Iedereen kan pasta koken, maar niet iedereen kan pasta maken. Verse pasta is vele malen lekkerder dan gedroogde pasta. Het is voller van smaak en laat de bijpassende saus en/of groente beter tot zijn…

Klassiek koken: de Römertopf

Al in de tijd van de Romeinen werden gerechten met behulp van aardewerk in hun eigen vocht gestoofd. Een oude traditie die, althans in West-Europa, in 1967 nieuw leven werd ingeblazen toen het bedrijf…
Cupcakes, cake pops en whoopies

Cupcakes, cake pops en whoopies

Cupcakes zijn bekend bij de meesten onder ons, maar wat zijn nu eigenlijk cake pops en whoopies? Ontdek de moderne baktrends en lees welke trend bij jou past!
Cake pops: mogelijke beginnersfouten

Cake pops: mogelijke beginnersfouten

Niets is leuker dan een hele namiddag in de keuken staan om cake pops te versieren. Maar soms durft het wel eens fout te lopen. Welke beginnersfouten kan je vermijden? Volgende tips laten je cake pops…
Kaasfondue maken

Kaasfondue maken

Kaasfondue is het smelten en warm houden van de gesmolten kaas. Er kunnen verschillende voedingsmiddelen in de gesmolten kaas gedipt worden, zoals stokbrood of bloemkool. Vaak vraagt men zich af welke…

De Maillardreactie

Waarom wordt een biefstuk bruin als je hem bakt, krijgt het een andere kleur, geur en smaak? Hoe dat komt: de Maillardreactie.
Vis voor dummies - de basis (kiezen, kopen, bereiden)

Vis voor dummies - de basis (kiezen, kopen, bereiden)

Hoewel velen vis links laten liggen vanwege zogenaamde "moeilijkheidsgraad" in bereiding en consumptie, is vis een delicatesse onder hen die het avontuur aandurven. En eigenlijk valt het best mee, wan…
Bereiding van je eigen thee en ijsthee

Bereiding van je eigen thee en ijsthee

Een kop thee van je eigen geplukte of gekochte verse kruiden is niet enkel lekker, maar ook nog eens gezond. Niet alle kruiden zijn elk seizoen voorhanden, maar alles is tegenwoordig wel te koop. Wat…
Sudderen met een elektrische tajine

Sudderen met een elektrische tajine

Indien u sudderrecepten wilt klaarmaken of gewoon interesse heeft in een elektrische tajine is de TREBS Comfortcook elektrische keramische tajine misschien iets voor u. U kunt hem gebruiken in de keuk…
Verse pasta na tien minuten!

Verse pasta na tien minuten!

Houdt u ook zo van verse pasta? Zou u deze lekkernij zelf ook willen bereiden, maar ziet u op tegen al dat werk? Dan is de volautomatische pasta machine van TREBS misschien iets voor u. Het apparaat m…
Avent stomer/blender: eenvoudig vaste voeding voor je baby

Avent stomer/blender: eenvoudig vaste voeding voor je baby

De Philips Avent stomer/blender is een gecombineerde stomer en blender. Hij is uitermate geschikt voor het bereiden van kleine hoeveelheden vers voedsel. Dus handig bij klaarmaken van vaste voeding vo…