Bereiding

Zelf pizza maken, recepten en werkwijze

Een snelle hap of een heerlijk Italiaans gerecht? De pizza is reeds lang in onze cultuur verschenen. Toch is de ene pizza de andere niet en is een diepvriespizza geen verse pizza. Zoals met zoveel din…
Wat is tiramisu?

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een dessert dat pas in 1980 voor het eerst in kookboeken stond. Het is een heerlijk dessert dat niet moeilijk zelf te maken is. Lees hier alles over tiramisu, hoe je het maakt, de geschied…
Restjes eten bewaren of weggooien?

Restjes eten bewaren of weggooien?

Het is altijd verstandig om zorgvuldig met het bewaren van eten om te gaan. Spullen dagen in de koelkast bewaren is niet goed en het eten wordt er meestal niet lekkerder op. Maar er zijn wel wat spull…

Eten bereiden in de slowcooker

Na jaren van snel en gehaast koken raakt het maken van slow food steeds meer in. Slow food is eten wat lang moet koken, zoals bijvoorbeeld stoofpotjes. De slowcooker is speciaal ontwikkeld om deze man…
Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Soep is gezond, vult goed en is eenvoudig klaar te maken. Ideaal zou je zeggen als onderdeel van een caloriearm eetpatroon. Toch wordt er relatief weinig soep gegeten door de mensen die op dieet zijn.…
Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappels! Het is één van de populairste gerechten die wordt geserveerd in de Nederlandse keuken. Maar ook buiten de Nederlandse landsgrenzen is het zeer populair. Maar een aardappel... hoe bereid…
Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Je kunt ook zonder dure etenswaren die je speciaal haalt voor de feestdagen, toastjes lekker beleggen. Wat creativiteit en goed kijken wat er nog in de keukenkasten staat.

Historische kruidensiropen

Siroop, een mengsel van water en suiker bestond al in de Oudheid, al was dat niet zo vanzelfsprekend, want de kristalsuiker uit de biet was natuurlijk nog niet bekend. Er werd toen hoofdzakelijk honin…
Eten mislukt en dan?

Eten mislukt en dan?

Het eten is mislukt. Aangebrand, te zout of iets anders. Wat doe je bij mislukt eten? Ren je naar de pizzeria? Of kun je ook nog ingrijpen? Voor heel veel dingen die in de keuken niet goed gaan zijn e…
HACCP in de praktijk

HACCP in de praktijk

Voedselveiligheid is erg belangrijk. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen is de HACCP methode ontwikkeld. Lees hier hoe deze mothode werkt, wie hem bedacht heeft en hoe je hem kunt toepassen.

Inmaken, nuttige recepten

Waarom inmaken? Al is er nog zo veel veranderd, inmaken blijft nuttig. Inmaken is erg goedkoop, u kunt erg veel "gratis" voedsel vinden in het bos bijvoorbeeld. Maar u kunt ook de groenten en vruchten…
Uw eigen kruidenvoorraad maken

Uw eigen kruidenvoorraad maken

Uw eigen kruidentuintje aanleggen is natuurlijk heerlijk en kan iedereen doen. Maar in de winterperiode wenst u ook gebruik te maken van uw eigen kruiden, lees hier hoe u dit aanpakt. U zult zien dat…
Koken voor beginners

Koken voor beginners

Koken. Hoe leer je koken? De een krijgt kookles van zijn of haar ouders, de ander moet het via de kookboeken doen. Een derde experimenteert en leert het zichzelf. Echter er zijn een aantal handige tip…

Koken voor studenten; simpele feitjes

Weet jij ook nooit hoe lang de boontjes moeten koken of hoe lang het duurt voordat de aardappelen gaar zijn? Zie hieronder wat kookfeitjes op een rijtje en je weet het! Lees ook hoe simpel het eigenli…
Zelf pasta maken

Zelf pasta maken

Zoals bij veel gerechten is het zo dat als je het zelf maakt, het veel beter smaakt dan de klaar gekochte variant. Zo is het ook duidelijk het geval met pasta. Pasta maken mag dan wel arbeidsintensief…
Zelf appelmoes maken

Zelf appelmoes maken

Zelf appelmoes maken is natuurlijk veel lekkerder dan appelmoes uit een potje of blik. Maar hoe maak je appelmoes en waar moet je op letten? In dit artikel tips en ideeën om zelf overheerlijke appelm…

Espuma = fancy schuim

Koken is terug geweldig ‘in’. Op alle tvzenders zijn hobbykoks te zien, kookprogramma’s en kookwedstrijden, de ene al wat van hoger niveau dan de andere. Bij koks, of vooral hobbykoks, zie je tw…
Eieren: koken en pocheren en eierweetjes

Eieren: koken en pocheren en eierweetjes

Een ei koken of pocheren is nog niet eens zo eenvoudig. Maar er zijn de nodige tips voor. Om te voorkomen dat eieren barsten bij het koken of het eiwit eruit loopt zijn er de nodige maatregelen te nem…
Koffie zetten met een cafetière

Koffie zetten met een cafetière

Goede koffie hoeft niet duur te zijn, met relatief eenvoudige middelen kun je toch lekkere koffie zetten. Er zijn mensen die honderden euro´s uitgeven aan een espresso-apparaat of die flink meer beta…

Barbecue en grill: vlees roosteren

Het lekkerste, makkelijkste en snelste geroosterde vlees voor op de barbecue en grill, hoe doe je dat en wat is de juiste bereiding voor een zeer geslaagde barbecue avond? Een overzicht van goed bruik…