Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren Je kunt ook zonder dure etenswaren die je speciaal haalt voor de feestdagen, toastjes lekker beleggen. Wat creativiteit en goed kijken wat er nog in de keukenkasten staat.

Basis

De basis van een belegd toastje is uiteraard toast. Toast kan kant-en-klaar gekocht worden, maar wat let je om brood te roosteren, in leuke vormen te snijden en als toast te gebruiken. Zorg in ieder geval dat je voldoende basisspullen in huis hebt en daar horen uiteraard ook cocktailprikkertjes bij.

Materialen

 • pindakaas
 • chocoladepasta
 • (strooi- en smeer)kaas
 • filet amercian
 • leverpastei e/o kalfsleverworst
 • kip- en/of kalkoenfilet
 • aroma
 • komkommer
 • paprika
 • rode peper
 • groene pesto
 • ui
 • hüttenkäse
 • tomaat en/of sherrytomaat
 • peper
 • walnoten en/of hazelnoten

Wat voor toastjes zoals te maken?

Pindakaas

Pindakaas kan voorzien worden wat strooikaas of gemengd met wat rode peper wordt het een pittig toastje. Beleg het met een stukje augurk om het aan te kleden. Voor aanwezige kinderen is een toastje pindakaas zonder franje overigens ook lekker. Maar een gesnipperd lente uitje is ook lekker op pindakaas.

Filet american

Met filet american is veel te combineren. Filet american kan gecombineerd worden met wat pittige strooikaas, augurk of komkommer. Maar is lekker met wat gesnipperde rode ui, groene pesto, stukjes paprika of peper.
Een blokje belegen kaas met wat filet american en daar een cocktailuitje op kan er ook feestelijk uitzien en smaakt prima. Of snij 2 dunne plakjes kaas en doe daar wat filet american tussen, sprenkel er nog wat gesnipperde rode ui tussen.

Chocoladepasta

Een zoet toastje met chocoladepasta gaat er zeker bij kinderen altijd in. Strooi er wat gekruimelde noten over voor wat extra smaak. Het ziet er ook wat feestelijker uit.

Kaas

Kaas in al zijn vormen is meer dan geschikt voor een toastje. Jonge kaas met wat komkommer en wat aroma erover heen is prima. Een prikkertje met de welbekende ui en augurk doet het nog steeds prima, maar combineer ook eens een blokje kaas met een stukje kip of kalkoenfilet voor op brood. Vouw het er omheen en zet er eventueel een cocktailuitje op om het er feestelijk uit te laten zien.

Hüttenkäse op een toastje kan ook met van alles gecombineerd worden. Leg er een walnoot op, met eventueel een sherrytomaatje of een plak komkommer. Hüttenkäse kan ook met een klein beetje rode peper gemengd worden om een pittige smaak te krijgen. Maak het af met een stukje groene paprika

Smeerkaas (spread) is prima met een stukje kipfilet en maak dit af met een sherrytomaatje en wat gesnipperde ui of groene paprika.

Leverpastei

Leverpastei is lekker op een toastje, naturel of gecombineerd met wat paprika, ui of augurkje. Voor de liefhebber kan er ook nog wat pittige strooikaas over de leverpastei gedaan worden.

Tenslotte

Eigenlijk gaat het er om dat je goed bekijkt wat er in de keukenkast en koeling ligt en daar zelf op een creatieve manier mee omgaat. Probeer eens wat uit of zet wat basistoastjes klaar inclusief de smeersels en toevoegingen. Men kan ook zelf combineren, alleen ziet het er klaargemaakt iets feestelijker uit.

En kijk ook eens naar wat groenten die je mogelijk nog hebt liggen. Wat roosjes bloemkool of asperges met ham of broccoli met wat kaas.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde toastjes, lekker en caloriearmGezonde toastjes, lekker en caloriearmJe bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker no…
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Recepten borrelhapjesRecepten borrelhapjesBorrelhapjes kunnen heel complex zijn en veel tijd vergen om klaar te maken, maar ju kunt ook kijken wat je allemaal in…
Simpele hapjes voor een feestSimpele hapjes voor een feestHeb je binnenkort een feest(je)? Lekkere hapjes zijn heel goed zelf te maken! En moeilijk of duur hoeft het echt niet te…

Aardappelen bereiden op verschillende manierenAardappelen bereiden op verschillende manierenAardappels! Het is één van de populairste gerechten die wordt geserveerd in de Nederlandse keuken. Maar ook buiten de Ne…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 31-12-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.