Bereiding
Cupcakes versieren: alles over glazuur
Cupcakes zijn helemaal in! Ze zijn lekker, makkelijk te maken en aan het versieren kun je ook erg veel plezier beleven. Met wat glazuur en creativiteit zijn de mogelijkheden voor het decoren eindeloos…Zelf kibbelingen of lekkerbekjes maken
Kibbeling en lekkerbekjes zijn één van de meest geliefde en verkochte vissoorten in Nederland. Ze worden bereid in de frituurpan met een beslag wat een goudkleurig korstje word. Buitenom dat u deze…Siroop in de oude kruidenboeken
Siroop, een mengsel van water en suiker bestond al in de Oudheid, al was dat niet zo vanzelfsprekend, want de kristalsuiker uit de biet was natuurlijk niet bekend. Er werd toen hoofdzakelijk honing of…Wokken op inductie: lekker en gezond!
Wokken is allang geen exotische kooktechniek meer, maar wel een dagelijkse manier om snel en lekker te koken. Ook op inductie wokken vormt tegenwoordig geen probleem meer. Meer nog, dankzij de nieuwst…Echt Hollandse stamppotten
De winter staat voor de deur. En niets is lekkerder om met het koude weer echt Hollandse stamppotten te eten. Er bestaan echter heel veel verschillende soorten stamppotten, met daarop weer heel veel v…Een lekker calorie- en vetarm recept maken
Veel voedingsmiddelen bevatten veel vet, terwijl dit niet zichtbaar is. Dit kan aan de receptuur liggen, het gebruik van voedingsmiddelen, maar ook aan de bereidingwijze. Waar kan je op letten en hoe…
Voeding met weinig tot geen koolhydraten
Als je voor jezelf of in overleg besloten hebt de koolhydraten te beperken, dan is het in het begin nogal eens zoeken naar afwisseling. De kans dat je in meer van hetzelfde beland is groot, immers koo…Hoe maak je sushi?
Sushi is een Japans gerecht dat tegenwoordig in Nederland ook veel gegeten wordt. Bij sushi geldt meestal: je vind het erg lekker of je vind het juist heel erg onsmakelijk. Hoe wordt sushi gemaakt; we…
Wat zit er in een kroket?
Een typisch Hollandse snack is de kroket; een handzame vleessnack met een goudbruin korstje. Hoewel er jaarlijks meer frikadellen verkocht worden dan kroketten, is de kroket bij de snackbar en in de s…High tea: hartige lekkernijen om zelf te maken
De high tea is inmiddels niet meer weg te denken in Nederland. Zowel in restaurants als thuis wordt regelmatig een 'tea' georganiseerd. Hieronder vindt u een aantal hartige gerechten die u eenvoudig z…In boter gevangen smaak: infusie
Infusie is niets meer en niets minder dan een kooktechniek om op een slimme manier extra veel smaak te geven aan een gerecht. Infusie heeft heel veel voordelen. In onderstaand artikeltje wordt een tip…
De basis van het koken: vis
Tegenwoordig eten steeds meer mensen naast vlees wekelijks ook vis. De meeste vissoorten bevatten veel 'goede vetten' en zijn dus goed voor een mens. In dit artikel kun je meer lezen over de basis van…
De basis van het koken: vlees
Vlees op een goede manier bereiden kan best lastig zijn. Vlees kan bij een verkeerde bereiding namelijk snel 'droog' worden en is daardoor minder lekker of zelfs taai om te eten. In dit artikel lees j…
De basis van het koken: dressings
Zelf een dressing maken is meestal vrij simpel en vaak veel lekkerder dan een kant-en-klare dressing uit de supermarkt. In dit artikel leer je de basis voor het maken van dressings, en vind je een aan…
Eenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereiden
Wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt die blijven eten, is het leuk om ze iets lekkers voor te schotelen. Toch is het niet nodig om urenlang in de keuken te staan zwoegen; met de lekkere en…
Zelf karamel en toffees maken
Karamel en toffee, veel mensen zijn er gek op. Naturel, met chocolade of met nootjes, de één is nog lekkerder dan de ander. Maar wat is er nou leuker dan zelf karamels of toffees maken? De zoete lek…
Gelei, zomer in een potje zonder stukken
Er zijn mensen die niet houden van confituur, van die stukjes fruit op de boterham. Geen paniek, dan is er nog altijd gelei. Een homogene, lekkere massa zonder brokken. En ook hier kan men van verschi…
Lekkere zelfgemaakte jam: vitamientjes voor de wintermaanden
"Nog een paar bakjes aardbeien om confituur van te maken?" "Neen hoor, 'k zou niet weten hoe ik dat moet doen!". Deze conversatie, opgevangen in de supermarkt, laat veronderstellen dat veel mensen gee…
Koken voor beginners, eieren!
Vraag in het rond wat de gemiddelde man nog niet eens kan in de keuken, en dan is het antwoord: 'Hij kan nog niet eens een eitje bakken'. Een ei is één van de makkelijkste maar toch diverse en lekke…