Dressings met olijfolie: 3 simpele recepten

Dressings met olijfolie: 3 simpele receptenOlijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dressing over wordt geserveerd. Hieronder drie lekkere recepten om op een eenvoudige manier een goede dressing van olijfolie te bereiden. Daarna, serveren en smullen maar.

Dressing van olijfolie en citroensap

Ingrediënten
  • sap van 1 versgeperste citroen (= ong. 3 en een halve eetlepel citroensap)
  • 10 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding
Pers de citroen uit en doe dit sap samen met de olijfolie in een potje of dressingshaker. Schud het mengsel goed door elkaar. Voeg het zeezout en de zwarte peper naar je eigen smaak toe. Breng evt op smaak met wat extra zout en peper of doe er een klein tipje suiker door.

Smaakt lekker op
  • Salade
  • Tomaat met mozzarella
  • Gerookte zalm

Dressing van olijfolie en honing

Ingrediënten
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepels honing
  • zout en peper

Bereiding
Doe de olijfolie, witte wijnazijn en honing in een jampotje of dressingshaker en schud het mengsel goed door elkaar. Doe er naar smaak zout en peper door. Proef en voeg eventueel extra zout, peper en een snufje suiker door.

Smaakt lekker op
  • Groene salade
  • Salade met geitenkaas

Balsamico-olijfolie dressing

Ingrediënten
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico-azijn (kant en klaar)
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper

Bereiding
Doe de olijfolie, balsamico-azijn, mosterd en suiker in een potje of dressingshaker en meng alles door elkaar. Voeg daarna naar smaak peper en zout toe. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en wat suiker toe. Garneer salade met de dressing.

Smaakt lekker bij
  • Salade met mozzarella
  • Griekse salade
© 2011 - 2025 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • www.smulweb.nl
  • www.saladesenzo.nl