Zelf een kapsalon (gerecht) maken?

De kapsalon wordt een steeds bekender gerecht. Toch weten veel mensen nog niet wat een kapsalon is. In dit artikel wordt u uitgelegd wat een kapsalon is en hoe u een lekkere kapsalon kunt maken, en naar eigen wens kunt aanpassen.

Wat is een kapsalon?

Een kapsalon is een mengsel van friet, shoarma, gesmolten kaas en sla. Als u een kapsalon besteld, wordt dit meestal in een alluminium bakje geleverd, en als u dit in een friet of pizzatent eet krijgt u dit vaak in een soort grote soepkom geserveerd. De volgorde van het eten is bij de kapsalon altijd hetzelfde namelijk onderop de friet, daarboven de shoarma, daarop de gesmolten kaas en als laatste de salade. Als u het bakje waarin de kapsalon geserveerd wordt ziet denkt u vaak dat dit erg weinig is, echter vult een kapsalon erg goed waardoor u zo vol zult zitten.

Waar kunt u een kapsalon kopen/bestellen?

Veel shoarma zaken en ook sommige frietzaken zullen kapsalons serveren. Echter zullen niet alle zaken dit gerecht hebben. Vraag dit daarom van te voren altijd even na. Een kapsalon kost ongeveer tussen de 7 en de 10 euro, en u kunt het gerecht naar eigen keuze invullen. Lust u bijvoorbeeld geen kaas of geen sla? Dan kunt u dit gewoon weg laten. Ook wordt er vaak nog sambal of knoflook saus over de kapsalon verspreid, vraag hier voor de zekerheid altijd naar.

Hoe maakt u zelf een kapsalon?

Een kapsalon is gemakkelijk zelf te maken en u hoeft hier helemaal niet veel voor in huis te hebben. Wel is het altijd even zoeken naar schalen of borden waarop een kapsalon geserveerd kan worden. U kunt dit gewoon op een bord doen maar ook in bijvoorbeeld een ovenschaal.

Wat moet u allemaal in huis hebben voor een kapsalon?
  • Friet
  • Shoarma
  • Sla
  • Kaas

Bereiden

U begint met het snijden van de sla en het klaarleggen van de kaas. Vervolgens kunt u beginnen met het bakken van de shoarma in een pan. Tegelijkertijd kunt u friet bakken, friet bakken duurt ongeveer 10 minuten. Zorg dat de shoarma en de friet ongeveer gelijk klaar zijn. Strooi de friet onderin de ovenschaal en doe hier de shoarma overheen. Als de shoarma nog erg warm is kunt u de kaas hier gelijk opleggen, of als u geraspte kaas heeft, op strooien zodat deze smelt. Als dit niet zo is kunt u de kaas heel even warm laten worden zodat deze smelt en dan op de shoarma doen. Als laatste strooit u de sla over de kaas en klaar is uw gerecht.

Aanpassingen

U kunt over de kapsalon nog saus doen zoals mayonaise, knoflooksaus, sambal of andere saus naar keuze. Ook kunt u in plaats van shoarma kebab, of dönner gebruiken. De sla kunt u aanvullen met komkommers of andere frisse producten. De kaas kunt u weglaten en friet kunt vervangen door gebakken aardappels of aardappelschijfjes. Zo kunt u de kapsalon naar eigen keuze aanpassen.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kapsalon (gerecht)Als je aan oudere mensen buiten de randstad zou vragen wat kapsalon is, dan zou je te horen krijgen dat kapsalon een pla…
Recensie: Mijn haar is lang - Herman BrusselmansrecensieRecensie: Mijn haar is lang - Herman Brusselmans‘Mijn haar is lang’ was al het vijftigste boek dat Herman Brusselmans publiceerde. Deze roman verscheen in 2009 bij uitg…
Geld besparen op de kapperGeld besparen op de kapperJe zoekt mogelijkheden om te besparen. Je wil gewoon wat meer sparen. De gemiddelde Nederlander van achttien jaar en oud…
De Turkse EettentjesJe kunt er bijna niet meer omheen, de vele Turkse eettentjes die als paddenstoelen uit de grond schieten. Als koppige Ne…

De Actifry: koken met de ActifryDe Actifry is een soort pan waarin je allerlei gerechten in kunt bereiden. Het voordeel van de Actifry is dat er heel we…
De perfecte biefstuk bakken: zo doe je dat!Veel vleesliefhebbers kunnen zich erop verheugen: het perfect gebakken biefstukje. Maar hoe krijg je de biefstuk goed ge…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.