Gemakkelijk eten: Een barbecue organiseert u zo!

Gemakkelijk eten: Een barbecue organiseert u zo! Een barbecue is gezellig, en gemakkelijk. In de zomer kan dit lekker met een grote groep buiten en ook mensen die weinig geduld hebben kunnen zich lekker uitleven op de barbecue. Om een barbecue tot een succes te maken zijn de punten die in dit artikel beschreven staan erg belangrijk. Als u dit artikel bij u houdt als u een barbecue gaat organiseren, weet u zeker dat u niets vergeet. Om een leuke geslaagde barbecue te organiseren zijn de volgende punten erg belangrijk:

Het weer

Het weer speelt een belangrijke rol bij het organiseren van een barbecue, als het slecht weer is moet u immers in een schuur staan of onder een partytent. Binnen barbecueën kan vaak niet. er komt namelijk teveel rook en vuur van de barbecue af om dit veilig te kunnen houden. Als u dus ziet dat er slecht weer wordt aangegeven moet u altijd zorgen dat er een schuilmogelijkheid is om de pret niet te bederven.

Genodigden

Nu u weet dat u een barbecue gaat organiseren moet u de mensen uitnodigen die u mee wilt laten barbecueën, het kan natuurlijk ook zijn dat u met uw gezin gaat barbecueën dan hoeft u niemand uit te nodigen. Geef altijd de datum en de verwachtte tijd op, het zou zonde zijn als iedereen veel te vroeg of te laat komt barbecueën bij u.

Inkopen doen

Wat is er gebruikelijk om bij een barbecue in huis te halen? Dit is een vraag die veel mensen lastig vinden. Over het algemeen wordt er bij een barbecue vaak stokbrood met kruidenboter of een andere salade geserveerd. Soms wordt er ook friet bij gebakken, dit gebeurd niet altijd. Het is natuurlijk ook belangrijk om drinken in huis te hebben en natuurlijk moet u het aller belangrijkste niet vergeten: Het vlees voor de barbecue. Hieronder staat een lijstje met producten die op de meeste barbecues aanwezig zijn:

Vooraf

Als voorafje wordt vaak het volgende geserveerd:
 • Stokbrood
 • Salades (kruidenboter, kip kerry salade, krabsalade, eiersalade ect.)
Dit kan meteen op tafel worden gezet, en men kan dus gelijk gaan eten.

Hoofdgerecht

Natuurlijk is het hoofdgerecht van een barbecue vlees, maar wat voor vlees wordt er nu vaak gegeten op een barbecue? Natuurlijk is bijna al het vlees lekker op de barbecue, belangrijk is dat het vlees in kleine stukken wordt gesneden en dat het vlees plat is, hierdoor is het vlees zo snel mogelijk gaar. Soms wordt er ook nog wel eens friet bij het hoofdgerecht geserveerd.

Vlees dat vaak wordt gebruikt bij een barbecue is:
 • Kipfilet
 • Hamburgers
 • Frikandellen
 • Speklappen
 • Worstjes
 • Rundvlees
 • Saté

Nagerecht

Als nagerecht wordt vaak voor de volgende producten gekozen:
 • Vruchten in stukjes
 • Ijs

Overige belangrijke producten

Natuurlijk is het ook belangrijk om drinken en verschillende sauzen in huis te hebben. U kunt kiezen of u van echte of van plastic borden wilt eten, anders zult u ook nog plastic bordjes en bestek moeten kopen. Ook servetten en drinkbekers zijn belangrijk. Qua sauzen kunt u het zo gek mogelijk maken als u wilt, vaak wordt er mayonaise, curry en satésaus bij een barbecue geserveerd. Mogelijkheden zijn coctailsaus, wiskeysaus, chilisaus en knoflooksaus. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden maar dit zijn de meest gebruikte sauzen. U wilt natuurlijk dat het vlees niet aanbrand of vast plakt aan de barbecue, koop dus ook boter, zonnebloemolie of margarine, zout kan ook nog wel eens werken tegen het aanbakken.

De dag van de barbecue

De dag is aangebroken, vanavond vindt de barbecue plaats. Zorg dat de gasfles van de barbecue gevuld is en dat de barbecue op tijd aan staat, zo hoeft u niet onnodig te wachten. Zorg ook voor spullen om het vlees op de barbecue om te kunnen draaien. Dek de tafel alvast en leg bestek en dergelijke al neer. Het is handig om een aparte tafel te hebben met het vlees, drinken en de salades, zo wordt het niet te druk op tafel. Nu kunnen de gasten komen en kunt u genieten van een gezellige en geslaagde barbecue.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barbecue en grill: marinades voor vlees en visEen barbecueavond in de zomer organiseren voor vrienden en familie is leuk! Gezellig in de tuin en genieten van de heerl…
Wat heb je nodig voor de barbecue?Wat heb je nodig voor de barbecue?Het is heerlijk om in de zomer lekker in je tuin je gaan zitten en de barbecue erbij te zetten. Lees hieronder wat je al…
Vegetarische barbecueVeel mensen denken dat het voor vegetariërs erg lastig is om lekker mee te kunnen eten tijdens een barbecue. Dit hoeft h…

Gezellige hapjes voor de borrelGezellige hapjes voor de borrelZo’n typisch Nederlandse uitspraak “gezellige hapjes” … maar we weten allemaal waar het over gaat als we het hierover he…
Keukenbasissen: keukentermen, technieken en benamingenKoken is alomtegenwoordig, zowel op televisie, als in kookboeken als op websites.Vaak wordt er via deze media met een he…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.