Tonijn recepten - Blik

Tonijn recepten - Blik Tonijn recepten en tips om dit goedkope maar oh zo lekkere visje op tafel te presenteren. Met een simpel blik tonijn kan je mooie gerechten bereiden, veel meer dan een simpele tonijnsandwich.

De beroemde tonijnsandwich in Amerika

Tonijn in blik is al decennia lang een hoofdbestanddeel van de Amerikaanse pantry. Meestal wordt het gebruikt als standaard broodje tonijn op wit brood. Met dat broodje in het achterhoofd kopen de Amerikanen het fameuze blikje. Maar hier hebben we een aantal suggesties over hoe je verschillende interessante variaties met tonijn kunt bereiden, voor lunch, diner of als voorgerecht.

Tonijn in blik met olie of met water

Tonijn in blik is verkrijgbaar gemengd met olie of water. Er is geen verschil in prijs, maar tonijn in water is absoluut superieur in smaak. Tonijn verpakt in olie laat een vette en onaantrekkelijke smaak achter die blijft hangen. Tonijn verpakt in water kan goed worden afgevoerd en heeft een frissere smaak. De meeste mensen die een hekel aan tonijn in blik wijten hun afkeer aan de vette, papperige textuur van het product. De moraal van dit verhaal is dat de tonijn recepten gemaakt met tonijn in water altijd een beter resultaat leveren.

Witte tonijn

De tweede sleutel tot een succesvol tonijn gerecht is wat voor soort tonijn je koopt. Het verschil tussen tonijn en witte tonijn is enorm. Wanneer u de tonijn in blik sectie koopt zal je merken dat er keuze is tussen tonijn en witte tonijn. De witte is een veel betere kwaliteit. De witte tonijn is duurder, de textuur is vrij stevig, met een schonere smaak. Voor kenners is het de extra prijs meer dan waard. Witte tonijn is stevig, vergelijkbaar met kip of heilbot.

Citroensap en verse kruiden

Het toevoegen van een theelepel citroensap verheldert de smaak en voorkomt de 'visachtige' smaak die sommige mensen niet zo leuk vinden. Knip een paar eetlepels verse peterselie en voeg dit toe aan de mix. Het op deze manier voorbereiden van ingeblikte tonijn geeft alle tonijn recepten een goede start.

Een lekkere tonijn sandwich

In plaats van alleen het mixen van tonijn met wat mayo en het op het brood te plaatsen, probeer dan een van deze variaties. Met behulp van de voorbereiding hierboven beschreven voeg je mayonaise of dressing toe. Snijd een tomaat en een kleine rode ui. Verdeel de tonijn op een stokbroodje naar keuze en top met de groenten. Deze mengeling brengt een mooi contrast van texturen op de sandwich. Je zou een klein blikje in plakjes gesneden olijven, of een fijn gesneden stengeltje bleekselderij ook kunnen toevoegen aan de tonijn, bekleed met een knapperig blad sla. Voeg fijngesneden tomaten toe voor een heerlijke, sappige sandwich. Waarom stoppen? Alfalfa is een andere winnende topping voor de lunchsandwich.

Warme gerechten

Voor de lunch of het diner: een chefs salade gemaakt met gekoeld tonijnsalade als het middelpunt, maakt een verleidelijke en economische maaltijd. Dit is ook een goed recept voor dieet bewuste mensen, vol eiwitten, vezels en antioxidanten, bijna afwezig van vet en weinig calorieën. Dit betekent dat u kunt genieten van een beetje extra dressing! Stapel de groentjes op de salade, hoop een royale portie tonijn in het midden en omring het met partjes tomaat, avocado, schijfjes hard gekookt ei en dunne plakjes ui. Serveer met een stuk knapperig brood en je hebt een waar feest.

Tonijn recept als warm voorgerecht. Neem twee blikken tonijn en meng ze met een blik champignonsoep en een kop melk. Voeg er versnipperde ui en een paar gesneden champignons aan toe. Bestrooi met een beetje paneermeel en gemalen kaas en zet in de middelwarme oven tot het warm is, ongeveer 30 minuten. Serveer met brood of aardappelen naar keuze.

Noedels met tonijn: Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, laat goed uitlekken. Maak een kaassausje met boter, bloem en kaas (cheddar). Vermeng deze saus met erwtjes en tonijn. Doe de noedels in een ovenschaal en giet het tonijn-kaas mengsel eroverheen. Besprenkel met nog wat extra kaas en plaats in voorverwarmde oven op 175°C.
© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Twee verschillende salades met tonijnTwee verschillende salades met tonijnVoor bij de warme zomeravonden een groenterijke maaltijdsalade met tonijn, aardappel, bonen en worteltjes en een voedzam…
Recepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumRecepten voor sporters: extra ijzer, koolhydraten en calciumWanneer je actief sport als vrouw is het belangrijk om op je ijzergehalte, calciumgehalte en koolhydraten inname te lett…
Is tonijn gezond?Is tonijn gezond?Van tonijn zijn er verschillende soorten, de meest bekende is de Albacoretonijn. Tonijn is vers en in blik beschikbaar,…

Gourmetten op een andere manierGourmetten; aan tafel vlees en groente bakken in kleine pannetjes is een geliefde bezigheid tijdens speciale gelegenhede…
Je eigen brood bakken zonder broodbakmachineZelf brood bakken, denk alleen al aan de heerlijke lucht die in de keuken zou hangen. Zelf brood maken is heerlijk om te…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.