Gezond, vers en lekker eten met een maaltijdbox!

Gezond, vers en lekker eten met een maaltijdbox! Ook steeds minder tijd en zin om iets gezonds en lekkers op tafel te zetten? Om dit toch te kunnen doen met minimale inspanning is er het concept maaltijdbox bedacht. Gezonde, verse en lekkere ingrediënten worden gratis thuisbezorgd. Uiteraard inclusief duidelijk te volgen recepten zodat de beginneling ook direct aan de slag kan.

Hoe werkt het?

Met de inhoud van de bestelde box maak je zelf een maaltijd met de geleverde ingrediënten en de bijbehorende recepten. Eenmaal aangemeld krijgen leden wekelijks een box met recepten, waarbij je vooraf kunt kiezen voor hoeveel dagen je een maaltijd wilt ontvangen. Kenmerkend is dat alle ingrediënten vers zijn, biologisch geproduceerd zijn en/of via een lokale boer komen.

Waar te beginnen?

Maaltijdboxen zijn sinds 2013 erg populair geworden. De twee bekendste in Nederland zijn Hellofresh en de Streekbox. Echter door hun populariteit zijn er ook een tal van alternatieven ontstaan zoals de Beebox en de Krat. Tevens zijn ze ook verkrijgbaar bij verschillende (biologische) winkels. Bijna elke aanbieder werkt met een zogenaamd flexibel lidmaatschap. Een box hoeft dan alleen betaald te worden als hij geleverd is en dus niet als men ervoor kiest om tijdelijk geen box te ontvangen. Verder heeft elke box zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder volgt een kleine selectie om de keus wat makkelijker te maken.

Hellofresh

Bij Hellofresh is er de keuze tussen twee boxen, de Originalbox en de Veggiebox. De Originalbox bevat recepten voor vlees-, vis- en vegetarische gerechten en alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt. De Veggiebox bevat alleen vegetarische recepten. Daarnaast bestaat er ook nog een fruitbox, waarbij Hollands fruit wordt afgewisseld met exotisch fruit. Tenslotte bestaat er ook nog een proefbox - qua inhoud gelijk aan een Originalbox - maar zonder het bijbehorende flexibele lidmaatschap.

Elke week is er de keuze tussen drie, vijf of zeven maaltijden. Ook kan het aantal personen worden aangegeven. Alles is via de website op elke moment te wijzigen. De box wordt gratis op dinsdag of zondag thuisbezorgd, bovendien bestaat er een tijdslot van 3 uur waarin ze de box bezorgen. Er is dus altijd wel een tijdstip dat past. Bezorgen is wel per regio verschillend, dus check altijd eerst op de desbetreffende site voordat je besteld.

Nadeel is dat de boxen relatief duur zijn. Voorbeeld: voor een Originalbox met 3 maaltijden voor twee personen moet je 39 euro neertellen. Het wordt wel iets goedkoper naarmate je meer dagen bestelt en met meer personen eet.

Streekbox

Anders dan Hellofresh gebruikt de Streekbox voornamelijk Nederlandse producten. Ook hier ga je een flexibel lidmaatschap aan en kun je wanneer je wilt een box bestellen. In principe ontvang je de box wekelijks, je kunt ook voor tweewekelijks kiezen. In tegenstelling tot Hellofresh betaal je steeds vier weken vooruit .

De Streekbox bevat recepten en ingrediënten voor maximaal drie warme maaltijden, waarbij je net als Hellofresh uit meerdere boxen kunt kiezen waardoor er voor elk wat wils is. Naast de producten zit er ook hier receptenboekje bij in de box. Als extra vind je naast de recepten ook informatie over de producenten van de producten.

Verder is het erg betaalbaar (gemiddeld zo'n 4 euro per maaltijd per persoon) en ook hier kun je in heel Nederland een box bestellen. De box wordt op donderdagavond, vrijdagavond en op zaterdagochtend thuisbezorgd.

Beebox

Waarin Hellofresh en de Streekbox maar af en toe biologische producten gebruiken, is Beebox volledig biologisch. Bovendien komt het alleen van Nederlandse bodem en gaat het rechtstreeks van de producerende boer de maaltijdbox in.

Ook hier zijn er verschillende boxen te bestellen, van koolhydraatarme boxen tot rijk gevulde boxen voor wat grotere eters. Elke week krijg je per mail de recepten toegestuurd. Je kunt de box bestellen in een twee- of vierpersoons variant en bevat ingrediënten voor tenminste drie gerechten. De box wordt alleen op donderdag thuis geleverd.

De prijs is zeer aantrekkelijk; voor 25 euro krijg je een box met ingrediënten voor drie maaltijden met twee personen.

Helaas bezorgt Beebox niet overal, in 2014 wordt er alleen bezorgd in Utrecht, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Den Haag, Leiden, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Utrechtse Heuvelrug, Gooi, Gouda, Leerdam, Zaandam, Amersfoort, Woerden, Westland, Weesp en Almere.

Dus heb je geen zin om elke week weer nieuwe recepten te bedenken? Dan is een maaltijdbox zeker te overwegen!
© 2014 - 2024 Miwen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Creatief en gevarieerd eten met de Marley Spoon-maaltijdboxCreatief en gevarieerd eten met de Marley Spoon-maaltijdboxOm gezond en divers te blijven eten kiezen steeds meer Nederlanders anno 2020 voor een maaltijdbox. Een van de grootste…
Gezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxGezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxHeb jij er moeite mee om gezond te eten of om telkens weer met nieuwe gerechten te komen die je kookt? Dan kun je overwe…
Gezond en lekker eten met HelloFreshGezond en lekker eten met HelloFreshEten bereiden met HelloFresh, misschien heb je er weleens van gehoord. De HelloFresh box is namelijk niet meer weg te de…
Hellofresh voor gezonde en gevarieerde maaltijdenHellofresh voor gezonde en gevarieerde maaltijdenMet een box van Hellofresh zet je gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel. Op basis van voedingsrijke recepten wordt…

Barbecue op houtskool of gasBarbecue op houtskool of gasEr zijn liefhebbers van barbecue die vanwege de smaak zweren bij barbecueën op houtskool. Anderen beweren dat er geen ve…
Wat is de lekkerste appelmoes?Wat is de lekkerste appelmoes?Het is een gerecht dat in Nederland ongekend populair is: appelmoes. In de supermarkten kun je diverse merken appelmoes…
Bronnen en referenties
  • http://www.hellofresh.nl
  • http://www.streekbox.nl
  • http://beebox.nl
Miwen (9 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.