Voeding met weinig tot geen koolhydraten

Ontbijt
Het ontbijt met zuivel en fruit beginnen is meer dan prima. Denk hierbij aan magere yoghurt of kwark. Voeg er wat vers fruit als wat aardbeien, wat stukjes grapefruit en wat bessen of een kiwi aan toe. Mix het met wat gebroken lijnzaad –wat weer goed voor de darmen is – en je hebt een volwaardig ontbijt wat goed vult.Natuurlijk is een volwaardig fruitontbijt ook prima. Maar voeg er dan wat meer vezelrijke stukken fruit als peer en appel aan toe. Beperk fruit als banaan wel tot een minimum, maar combineer rustig met wat meer exotische fruit als lychees, ananas of passievrucht. Erg lekker en kan de smaak net iets anders maken. Een fruitontbijt kan je ook deels pureren tot een drankje. Maar wat vaste stukken fruit er aan toevoegen geeft je net dat beetje meer voor de ochtend.
De ochtend kan je ook beginnen met een tweetal hardgekookte eitjes eventueel in combinatie met wat fruit. Maar de eitjes kunnen ook in de pan als omelet met wat mager spek en wat dunne plakjes tomaat.

Lunch
De lunch in de vorm van een frisse salade is meer dan goed en erg gezond. Maak een salade aan van verschillende soorten sla, doe er een scheutje olijfolie in en mix het verder met wat schijfjes trostomaat, wat kappertjes en wat walnoten. Verwarm een plak geitenkaas en leg deze als laatste op de sla. Heerlijk, goed vullend en erg gezond.Ben je geen liefhebber van geitenkaas, maar wel cottage cheese, mix dit dan door de salade. Ook erg lekker, fris en gezond.
De zelfgemaakte soep is natuurlijk ook prima. Maak zelf kippen/groentensoep door bijvoorbeeld een hele kip (of kipfilet) in een pan kokend water te leggen en laat dit ruim 20 minuten trekken. Haal de bouten er uit en laat de stukjes kip in de soep. Doe er wat verse soepgroenten, of een eigen mengsel, bij en laat dit enkele minuten staan. Geen vermicelli, maar heerlijke verse kippen groenensoep die lekker vult en gezond is.
Enkele roereieren lekker aangemaakt met verse groenten kan natuurlijk ook. Pak een hapjespan en doe er wat vloeibare boter in. Zorg dat je naast je eieren ook je verse groenten klaar hebt. Denk hierbij aan een kleingesneden paprika, wat fijngesneden uitjes en wil je het wat pittiger een pepertje schoon- en kleingemaakt. Maar wat fijne boontjes kunnen er in of zelf wat kleine stukjes broccoli. Maak er in de pan een lekker mengsel van en laat het even op een middenvuur staan. Serveer het in een diep bord.
Diner
Eigenlijk is het avondeten, er vanuit gaande dat het avondeten de warme maaltijd is, het eenvoudigst. Als je de pasta, rijst of aardappelen weglaat dan ben je al een heel eind met het weglaten van de koolhydraten. Groenten als bruine bonen en maïs ook even weglaten, maar verder mag je het allemaal hebben. Normaal staat er zo’n twee ons voor, maar zonder aardappelen of pasta mag je best meer hebben. Neem rustig drie tot vier ons en combineer het met een lekker stukje vlees, kip of vis. Denk bij vis aan de vette vis als zalm … bijvoorbeeld heerlijk met broccoli of spinazie.Combineer het desgewenst met wat plakjes van een hard gekookt ei en kruid het verder met kruiden naar smaak.
Roerbakken is ook ideaal. Lekkere verse roerbakgroenten met bijvoorbeeld kleingemaakt kip is heerlijk. Maar ook een stukje tonijn of wat rundertartaar door de groenten roeren is heerlijk. Let alleen op dat niet alle vlees gemakkelijk de in de wok kan.