Eenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereiden
Wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt die blijven eten, is het leuk om ze iets lekkers voor te schotelen. Toch is het niet nodig om urenlang in de keuken te staan zwoegen; met de lekkere en eenvoudige recepten in dit artikel heb je namelijk in een handomdraai een fantastisch 3-gangen diner op tafel getoverd.
Lekker makkelijk!
Wanneer je eters op bezoek krijgt, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan zwoegen, kun je vrij eenvoudig toch iets lekkers op tafel zetten. Gebruik onderstaande recepten om eenvoudig en snel een 3-gangen diner te bereiden. De recepten zijn bedoeld voor 4 personen.
1e gang: Mosterdsoep met gebakken spekjes
Deze ingrediënten heb je nodig:
- Mosterdsoep uit zak of blik (bijvoorbeeld de mosterdsoep van Unox)
- 4 plakken ontbijtspek
- 4 eetlepels pijnboompitten
- Peterselie
Zo maak je het:
Verwarm de mosterdsoep uit blik in een pan op laag vuur of eventueel in de magnetron. Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten. Giet de warme soep in kommen en strooi in iedere kom een eetlepel geroosterde pijnboompitten. Leg een plakje gebakken spek boven op de kom of steek het sierlijk in de soepkom. Hak tenslotte wat verse peterselie fijn en strooi dit in de soep. Om dit voorgerecht extra aan te kleden kun je bij de soep geroosterd of gebakken brood serveren met bijvoorbeeld pesto of knoflookboter.
2e gang: Bietjes met aardappelgratin
Deze ingrediënten heb je nodig:
- Rode bietjes (vers of uit pot of blik)
- 4 aardappelgratins van Aviko (diepvries supermarkt)
- 1 ui
- Citroensap
- Groene pesto
- Rijstazijn
- Sojasaus
- 1 zak rucolasla
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappelgratins van Aviko in de oven. Maak de bietjes klaar of verwarm de bietjes uit blik. Maak intussen de dressing voor op de bietjes. Snipper een uitje en fruit deze in een pannetje. Voeg een aantal druppels citroensap toe. Haal de uitjes van het vuur en stop ze in een mengbeker. Voeg naar smaak pesto, sojasaus en rijstazijn toe (ongeveer 1 eetlepel van elk). Maak de dressing glad met een staafmixer. Nu kun je de borden mooi opmaken. Leg als eerste de bietjes op een mooie manier op het bord (bijvoorbeeld in kleine cirkels). Leg daar overheen de rucolasla. In het midden zet je de aardappelgratin op het bord. Tenslotte druppel je de dressing over de bietjes en de rucola. Bij dit hoofdgerecht kun je nog vlees of vis serveren. Kipdrumsticks passen bijvoorbeeld prima bij dit gerecht.
3e gang: Appelcrumble met ijs
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 4 grote appels
- 120 gram bloem
- Citroensap
- 75 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram margarine
- Ijs naar smaak (bijvoorbeeld chocoladeijs of vanilleijs)
Zo maak je het:
Schil de appels en snijd ze in partjes of blokjes. Leg ze onderin een ingevette ovenschaal. Sprenkel wat citroensap over de appels en zet de schaal in de oven op 200 graden. Laat de ovenschaal met appels ongeveer 15 minuten in de oven staan. Maak intussen een deeg van bloem, basterdsuiker en kaneel en meng tenslotte de margarine in stukjes door het deeg. Kruimel het deeg over de ovenschaal met warme appels heen en bak de crumble nog zo'n 20 minuten op 180 graden. Leg de crumble op een mooi bordje en schep er een bolletje ijs naar eigen smaak naast.