Artikelen 41 - 50 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

De Japanse tafel; Sashimi

Oorspronkelijk is sashimi een Japans voorgerecht van rauwe verse vis en schelpdieren. Dit gerecht wordt gebruikelijk als eerste gang gegeten. Tegenwoordig wordt het ook als hoofdgerecht genuttigd, mee… Cabelona, 04-10-2012
Traditionele Zweedse gerechten

Traditionele Zweedse gerechten

In Zweden houden ze van koken en lekker eten. Veel Zweden eten zowel 's middags (met de lunch) als 's avonds een warme maaltijd. Zelfs Zweedse kinderen krijgen elke dag op school een warme, gezonde ma… Suzannen, 16-08-2012
Chang’aa: een gevaarlijk genotsmiddel

Chang’aa: een gevaarlijk genotsmiddel

In Kenia is het grotendeel van de bevolking erg arm. Deze mensen wonen in sloppenwijken en proberen op allerlei manieren nog te zorgen dat ze een leuk leven hebben. Een van deze manieren is het drinke… Dobel, 18-07-2012

Fanesca, traditionele Ecuadoriaanse soep

Fanesca is een traditionele Ecuadoriaanse soep die slechts één maal per jaar, in de week voor Pasen, de Semana Santa gemaakt wordt. Fanesca is meer dan een maaltijd, het is een traditie, waarin de hel… Josinakdw, 04-04-2012
Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

In Zweden mogen supermarkten slechts ''lichte'' alcohol verkopen, dat wil zeggen alcoholische producten met een alcoholpercentage onder de 3,5 procent. Systembolaget is de enige winkelketen in Zweden… Suzannen, 23-03-2012
Degoutante delicatessen

Degoutante delicatessen

Buitenlandse delicatessen; wie al gruwt van escargots, zoekt beter verder. Wij zijn watjes, vergeleken bij volkeren die stierenballen serveren, vogeltjes in het ei verorberen en babyaapjes braden. Gew… Slurfke, 21-03-2012
Eetcultuur: Griekenland

Eetcultuur: Griekenland

Griekenland, land van zon, zee en lekker eten. Waar komt de Griekse eetcultuur vandaan? Wat zijn de belangrijkste producten in de Griekse keuken? En hoe zit het met de invloed van de Turken en vice ve… Sasati, 13-02-2012
Eetcultuur: Italië

Eetcultuur: Italië

Wie aan Italiaans eten denkt denkt waarschijnlijk vooral aan pasta en pizza. Traditioneel was dit het voedsel van de arme, zuidelijke bevolking. De Italiaanse keuken is echter veel diverser dan dat en… Sasati, 02-02-2012

Eetcultuur: Japan

Wie aan Japans eten denkt denkt al gauw aan sushi, rauwe vis en tempura. Japans voedsel is zeer gezond, calorie-arm en het cholesterolgehalte laag. De Japanners zijn bijzonder trots op hun voedsel. De… Sasati, 02-02-2012
Recepten Indische kip ketjap, kerrie, panggang en setan

Recepten Indische kip ketjap, kerrie, panggang en setan

Indische kip is geschikt voor allerlei doeleinden. Natuurlijk kan het gerecht altijd gegeten worden bij een Indische rijsttafel, maar ook los daarvan is het een heerlijk "snoepgerecht". Men kan het se… Wilvdvleuten, 19-01-2012