Buitenlands
Het dorpje Le Puy-en-Velay
Het dorpje Le Puy-en-Velay ligt in de Franse Auvergne en wie Le Puy zegt denkt onmiddellijk aan linzen, want de groene linzen van Le Puy zijn wereldberoemd en kregen al in 1935 een eigen beschermde he…Couscous, het volksvoedsel van Noord-Afrika
In grote delen van Noord-Afrika is couscous wat hier in Nederland de aardappelen zijn. Vooral in Marokko en Algerije wordt het vaak gegeten. Maar wat is couscous en wat kun je er mee? En wat is de sma…
Waar komt de pizza vandaan?
Niemand is er zich van bewust als hij pizza eet, maar dit Italiaanse gerecht vindt zijn oorsprong lang voor onze tijdrekening bij oude volkeren die reeds platte broden bakten.Eet pizza op straat in een hoorntje
Iedereen is bekend met het fenomeen van ijsetende mensen op straat. Moet ook kunnen met pizza dacht een pientere Italiaan en hij introduceerde prompt het pizzahoorntje.De eetstokjes in de Aziatische keuken
Niemand staat erbij stil als hij traditioneel Chinees eet, maar de eetstokjes hebben een hele geschiedenis achter zich en zijn aan regels gebonden. Een kijkje in de Aziatische keuken.
Alles over tapas
Alles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt worden als hapje bij de (Spaanse) borrel. In Nederland zie je tegenwoordig ook all…Gado-Gado, Indonesisch groentegerecht met pindasaus
Gado-gado is een Indonesisch gerecht dat vaak wordt omschreven als groente in pindasaus. Als je in Indonesië elke dag in een ander restaurant gado-gado eet, zul je merken dat dit gerecht overal weer…
Sake, de nieuwe zomerdrank
Sake, de rijstwijn uit Japan, zou wel eens het zomerdrankje van 2010 kunnen gaan worden. Het RTL4-programma Editie NL voorspelde dat eind maart 2010. Waarom? In New York verschijnen steeds meer Sake-b…
Bourgondië: mosterd, crème de cassis en peperkoek
Wie kent ze niet, de specialiteiten uit de Bourgogne? De mosterd van Dijon waar je tranen van in de ogen krijgt bij het kleinste hapje. Gemaakt van zwarte mosterdzaadjes. De peperkoek met tientallen t…Eten in de Verenigde Staten
Naar de Verenigde Staten moet je alvast niet gaan om er de "Haute Cuisine" te gaan proeven. Men eet er doorgaans erg calorierijk en vettig. Ook al zijn de meeste gerechten oorspronkelijk afkomstig uit…Traditionele Recepten uit de Sierra de las Nieves - Spanje
Een van de grootste waarden die Andalusie heeft is haar enorme diversiteit. Zoals de provincie Malaga met zon, strand ... en de vele bezienswaardigheden in het binnenland. Eén van de meest spectacula…
Alles over de Kantonese keuken
De meest gevarieerde keuken van China is de Kantonese keuken, waarin het vooral draait om kleur, samenstelling van gerechten en contrasterende smaken. De seizoenen van het jaar komen heel sterk naar v…Sauzen uit Spanje
Wat zou een Spaans gerecht zijn zonder al die heerlijke Sauzen en Marinades uit Spanje. De welbekende Alioli, deze verukkelijke mayonaise met alleen knoflook en olie, of de inmiddels wereldbekende Sal…Feest van de Migas in Ronda (Zuid-Spanje)
De Celebración de las Migas of het Feest van de Migas in Ronda (Andalusië) heeft plaats het weekend voor het carnavalsfeest. Op dit feest worden de carnavalsliederen van Ronda aan het publiek voorge…Mojama of Gedroogde Tonijn (Spanje)
Het vlees van de rode tonijn (Thunnus thynnus) is zeer geschikt voor het bereiden van Mojama. De tonijn die men gebruikt voor de Mojama komt voor een deel uit Andalusische wateren en voor een deel uit…De wijnen uit Jerez (Zuid-Spanje)
Wie Jerez de la Frontera bezoekt, ruikt al vlug de geur van de sherry die de stad onder een heerlijke geur bedwelmd. Sherry is één van de wijnen uit de oudheid die nog steeds te verkrijgen is. Wie g…Biologische Wijn in Ronda (Zuid-Spanje)
Op het domein van Frederico Schatz worden druiven met respect behandeld. Deze wijnboer produceert biodynamische wijn en is een streling voor de tong. De "Finca Sanguijuela" bevindt zich dichtbij Acini…
De Aardbeien van Huelva
De aardbeien verwelkomen de lente in de provincie van Huelva in Andalusië met hun verrukkelijke kleur en smaak. Deze streek is ook bekend voor zijn beroemde jamón (ham) en gambas. De plaatselijke ke…
Traditionele Spaanse recepten uit Andalusie
Andalusie is voor de Spanjaarden bijna een continent. De rijke zeeen, vruchtbare rivieren en uitgestrekte landbouwgebieden zorgen ervoor dat de keuken zeer gevarieerd is. Er is wild, goed Iberisch vle…