Artikelen 71 - 80 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Mujdei, Roemeense knoflooksaus

Mujdei, uitgesproken als 'moesdei', is de meest gebruikte saus in Roemenië. De saus staat in elk restaurant op het menu en iedere huisvrouw weet hoe ze gemaakt wordt. De basisingredienten, knoflook, z… Casapapusilor, 01-01-2011

Vegetarisch eten in Roemenië

Er wordt mij vaak gevraagd of het mogelijk is om in Roemenië vegetarisch te eten. Die vraag is niet zo eenvoudig met ja of nee te beantwoorden. In de eerste plaats hangt het er van af wat je onder ‘ve… Casapapusilor, 01-01-2011

Panettone, het traditionele Italiaanse kerstbrood

Het traditionele Italiaanse kerstbrood, dat heerlijk luchtig en zacht is en een uniek aroma van vanille en gekonfijte vruchten heeft, verovert door zijn verrukkelijke smaak en veelzijdigheid een steed… Emfkruyssen, 02-12-2010
Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Wie in het Franse Baskenland is geweest kent ze wel, de typisch Baskische produkten. Zo heb je de piment d'espelette, waar heel wat gerechten mee worden gekruid en waar ook de typisch Baskische saus m… Mapa, 26-11-2010
Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje uit Navarra

Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje uit Navarra

Op een zonnige dag smaakt een glaasje goed gekoelde Patxaran overheerlijk! Deze likeur uit het Baskenland en meer bepaald uit de streek Navarra wordt gemaakt door sleedoornbessen te laten weken in een… Mapa, 25-11-2010
Camembert, de koning onder de kazen

Camembert, de koning onder de kazen

Charles de Gaulle zei al dat, “men geen land kan regeren dat een aanbod van 365 verschillende soorten kaas heeft”. Winston Churchill was van mening dat, “een land met meer dan 300 verschillende kazen,… Laliaison, 21-10-2010

Yang Mei bessen - Wat is het? En waarom is het zo gezond?

Yang Mei, ook wel Chinese Bayberry of Myrica rubra genoemd is een Chinees fruit dat barst van de vitamine C en anti oxidanten. Yang Mei is het nieuwe supergezonden powerfruit dat door veel westerse be… Wouter, 30-09-2010

Zoete herinnering

Je herinnert het je als de dag van gisteren hoe heerlijk je genoten hebt van die lekkere zonnige vakantiewijntjes. Toch smaakt dezelfde wijn hier in Nederland weer heel anders. Dat heeft niet alleen t… Emfkruyssen, 09-09-2010

De smaak van de Spaanse Pyreneeën

In tien authentieke Catalaanse worstjes is de smaak te proeven van de Spaanse Pyreneeën. Deze worstjes worden er fuets genoemd van Carne del Sol. Op een zeer geschikte locatie in de Pyreneeen worden d… Emfkruyssen, 03-09-2010

Bakermat van de pasta

Zuid-Italie is de bakermat van de pasta. In deze streek vind je de uitgestrekte velden met de speciale harde tarwe (grano duro) die nodig is om pasta te maken. Door de Sanniovallei stromen twee rivier… Emfkruyssen, 22-08-2010