Artikelen 61 - 70 in de rubriek BuitenlandsBuitenlands (Eten en Drinken)
De Mediterrane keuken staat bekend als een van de populairste keukens van de wereld. Turkse baklava, Griekse feta en Italiaanse pizza's zijn wereldwijd bekend. De Albanese keuken, sterk verbonden met…
Simon24, 09-05-2011
De wodka uit Polen staat internationaal bekend om de excellente kwaliteit en omvat naast de heldere wodka ook wodka's welke op smaak zijn gemaakt. In Polen worden diverse soorten bier gebrouwen en het…
Henk108, 06-05-2011
Malta is doordrenkt van geschiedenis, een geschiedenis vol met bezettingen en invasies. De Feniciers, de Romeinen, Arabieren, Noormannen, de Ridders van St. John, de Fransen, de Engelsen en Italianen.…
Nuna, 03-04-2011
In feite bestaat dé Zuid-Afrikaanse keuken niet. Het is een mengelmoes van vele diverse eetculturen die in het zuiden van Afrika samenkomen. Behalve de oorspronkelijke bewoners hebben vele immigranten…
Emfkruyssen, 29-03-2011
Meer en meer landgenoten kiezen voor een exotische ver- weg vakantie. De wereldkeuken komt daardoor steeds dichterbij. De Japanse keuken krijgt ook hier meer en meer vaste voet aan de grond. Zijn repu…
Frantan, 06-03-2011
Risotto is een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in het Italiaanse Piemonte. In het noorden van Italië wordt de rijst in bouillon gekookt samen met andere ingrediënten, zoals groente, paddenstoele…
Emfkruyssen, 11-02-2011
De Thaise keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Veel mensen willen daarom thuis zelf Thais koken. Er zijn veel Thaise recepten verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk om de juiste ingrediën…
Ikn280, 06-02-2011
Recepten voor Surinaamse gerechten kun je Internet-wide vinden. Meestal blijven deze gerechten wat aan de veilige kant, oftewel: ze worden aangepast aan de Nederlandse smaak. Ook in restaurants kiest…
Wilf, 18-01-2011
Met de immigratie van Surinamers (vooral vanaf 1975) maakte Nederland kennis met één van de belangrijkste onderdelen van de Surinaamse cultuur: de beroemde Surinaamse keuken. Die is een mix van het be…
Wilf, 11-01-2011
Het begint met de keuze van de juiste rijst. Immers niet iedere rijst is geschikt om er risotto van te maken. Een goede risotto is geurig, smeuig, hartig en romig, maar heeft tegelijkertijd ook 'bite'…
Emfkruyssen, 04-01-2011