Buitenlands
Spaanse zoete lekkernijen
Spanjaarden houden van zoet, allelei lekkernijen worden er gemaakt en vooral gegeten. Jijona is de stad met de fabrieken waar de meeste van deze zoetigheden gemaakt worden.
Eten in Amerika, fastfood en regionale keukens
Als men naar de Verenigde Staten gaat, wil men toch wel graag weten wat de Amerikanen eten. Wat we weten, is, dat veel Amerikanen te dik zijn. Op elke hoek van elke straat staat wel een fastfood resta…Maleisië: de bijzondere keuken en eetcultuur
De keuken van Maleisië wordt gekarakteriseerd door de verschillende invloeden van alle mensen die er wonen. Chinees, Indonesisch, de Tamil keuken en de keuken van de Noord-Indiers komt er ruimschoots…Typische Gerechten uit Ronda (Zuid-Spanje)
In dit artikel vind je de authentieke soep recepten van de grootmoeders uit Ronda. Deze gerechten worden tot op de dag van vandaag nog in vele Rondeense gezinnen geserveerd. Vele soepen kunnen gegeten…Het Iberisch Varken (Spanje)
"Cerdo Ibérico" of "Iberisch varken", is een half wild varken dat zich uitstekend heeft aangespast aan de extreme temperaturen in het zuiden en het zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens, leven i…Zwarte Olijven of Aceitunas Prietas uit Sevilla (Spanje)
De "Aceitunas Prietas" zijn een vorm van zwarte olijven die men in droog zout legt om een gerimpelde huid te verkrijgen en zo voor een groot gedeelte hydrateren. De olijven die men hiervoor gebruikt z…Kerstmis in Spanje
Voor het kerstfeest in Spanje worden de stembanden gesmeerd en gaat men in de strijd voor de mooiste kerststal. Overal in dorp of stad vinden er speciale evenementen plaats en de verkoop van zoetighei…Calçots of stengeluien uit Catalonië (Spanje)
Elk jaar worden er in Catalonië massale ui-barbecues gehouden. Deze vinden alleen tijdens de wintermaanden plaats, omdat de stengelui of calçot dan pas uit de grond wordt gehaald. Zo'n ui-barbecue n…
Lekkere pasta recepten
De italiaanse keuken is niet meer weg te denken uit onze keuken. Iedereen eet wel eens pasta. Je kan pasta heel goed als voorgerecht eten. Pasta gerechten zijn dikwijls makkelijk te maken en zeer voed…
Recepten voor de Chinese rijsttafel, wokgerecht, nasi
Wokken is vandaag de dag een geliefde manier van koken. Het is gezond en het is snel klaar. Ideaal voor de tweeverdieners. Men kan met vele ingrediënten wokken en men kan er een eigen smaak aan geven…
De Cubaanse Cocktails
Hier in Florida is de Cubaanse Keuken niet meer weg te denken. Er is een ruime keuze aan Cubaanse restaurants, sommige uitgebaat door bekende personen zoal Gloria en Emilio Estefan. De Cubaanse keuken…De Culinaire Erfenis van de Arabieren in Spanje
In de achtste eeuw veroverden de Arabieren grote delen van Spanje en gaven het de naam Al-Andaluz. De Arabieren hulden zich in dure stoffen en roken heerlijk naar etherische oliën, ze leerden de bevo…Saffraan in Spanje
Crocus Sativus noemen plantkundigen de irisachtige die een waardevolle schat in zich draagt. De verse stempels van deze Saffraan krokus bederven snel. Wil men ze als specerij gebruiken, dan moeten ze…Zoet gebak in Andalusië (Spanje)
In Spanje kan je heel wat zoete gebakjes vinden. Bij ieder feest hoort dan ook een andere lekkernij. Denk maar aan de Turrón de Navidad (de traditionele amandalnougat die ze eten met Kerstmis). Ze ho…Ribera del Duero - Wijnregio in Spanje
De wijnregio "Ribera del Duero", gelegen aan de oevers van de rivier El Duero, omvat Burgos, Valladolid, Soria en Segovia. De wijngaarden van deze Spaanse regio hebben te kampen met extreme koude en h…
Spaans Chapata brood
Brood is het Spaanse symbool voor voedsel, men serveert het bij elk gerecht. Je kunt er broden vinden in allerlei denkbare vormen en maten. Spanje is dan ook beroemd voor zijn eenvoudige witbrood met…
De tajine – overblijfsel van de nomadenkeuken
De tajine is een pan waarin allerlei producten samen worden gekookt. De tajine komt van de nomaden in Noord-Afrika en het Midden Oosten. Deze mensen trokken van gebied naar gebied en hadden geen keuke…
Franse gastronomie: Elzas - Lotharingen - zoete lekkernijen
Elzas - Lotharingen, het paradijs van de mirabellen en de daarbijhorende specialiteiten. Maar dat is niet alles. U vindt in deze streek ook lekkere bergamotsnoepjes, macarons, madeleines en nog veel m…Korokke – De Japanse kroket
Korokke is een heel populaire snack in Japan. Het is de Japanse kroket, vergelijkbaar met wat ze in Frankrijk de “croquette” noemen. Korokke zou ook van deze Franse lekkernij afgeleid zijn die in…