Artikelen 21 - 30 in de rubriek BuitenlandsBuitenlands (Eten en Drinken)
Als je in Mexico op vakantie bent kun je tot de ontdekking komen dat er allerlei dranken op de kaart staat waarvan je niet begrijpt wat ze zijn. Refrescos en licuados, wat zijn het eigenlijk? Het is h…
Tom008, 23-05-2015
Haggis ziet er voor sommige mensen niet meteen appetijtelijk uit, maar het gerecht hoort al eeuwen lang thuis op het Schotse menu in verschillende variaties en is een typisch gerecht voor het Burn's S…
Galideon, 15-05-2015
Vegetariërs kunnen uitstekend terecht in Mexico ondanks dat het een land is van vleeseters. In minder toeristische gebieden zijn er soms in restaurants geen vegetarische maaltijden voor handen maar me…
Tom008, 01-05-2015
De naam Baobab zal doen denken aan bijvoorbeeld de gelijknamige reisorganisatie of de vreemd uitziende Afrikaanse boom die ook wel de Apenboom wordt genoemd. Deze boom is waar het om gaat. Met zijn im…
Galideon, 16-04-2015
Het stinkt erger dan dat het smaakt: rotte Groenlandse haai. In IJsland is het een delicatesse die wordt klaargemaakt volgens een eeuwenoude bereidingswijze die terug gaat tot aan de Vikingen. Het aro…
Piejet, 28-12-2014
India is een mooi en zeer groot land, met veel diversiteit in godsdienst en cultuur. Doordat het land zo groot is, en er een groot verschil is tussen arm en rijk, stads- en plattelandsbewoner, zijn er…
Weizenbier, 07-10-2014
Er zijn Testicle Festivals en er is een testikel kookwedstrijd. Servië kent het World Testicle Cooking Championship, die kortweg BallsCup wordt genoemd. Elk jaar aan het einde van de zomer komen de li…
Piejet, 11-08-2014
Het sissen van voedsel dat in aanraking komt met een ijzeren pan is een van de meest voorkomende geluiden in de Japanse keuken. Teppanyaki is een Japanse stijl van koken die gebaseerd is op het grille…
Robin990, 30-07-2014
Het woord 'sushi' wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd door niet-Japanners. Als we het woord sushi horen denk we direct aan rauwe vis maar niets is minder waar. Hoewel sushi oorspronkelijk bestond uit…
Robin990, 24-07-2014
De manier van koken op La Réunion of Creoolse gastronomie is het resultaat van een mengeling van verschillende invloeden van andere kooktradities. Madagaskar, Frankrijk en Indië hebben invloed gehad m…
Oceane, 10-07-2014