Artikelen 81 - 90 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Het dorpje Le Puy-en-Velay

Het dorpje Le Puy-en-Velay ligt in de Franse Auvergne en wie Le Puy zegt denkt onmiddellijk aan linzen, want de groene linzen van Le Puy zijn wereldberoemd en kregen al in 1935 een eigen beschermde he… Emfkruyssen, 12-08-2010

Couscous, het volksvoedsel van Noord-Afrika

In grote delen van Noord-Afrika is couscous wat hier in Nederland de aardappelen zijn. Vooral in Marokko en Algerije wordt het vaak gegeten. Maar wat is couscous en wat kun je er mee? En wat is de sma… Singalees, 09-08-2010
Waar komt de pizza vandaan?

Waar komt de pizza vandaan?

Niemand is er zich van bewust als hij pizza eet, maar dit Italiaanse gerecht vindt zijn oorsprong lang voor onze tijdrekening bij oude volkeren die reeds platte broden bakten. Vosje, 09-08-2010

Eet pizza op straat in een hoorntje

Iedereen is bekend met het fenomeen van ijsetende mensen op straat. Moet ook kunnen met pizza dacht een pientere Italiaan en hij introduceerde prompt het pizzahoorntje. Vosje, 09-08-2010

De eetstokjes in de Aziatische keuken

Niemand staat erbij stil als hij traditioneel Chinees eet, maar de eetstokjes hebben een hele geschiedenis achter zich en zijn aan regels gebonden. Een kijkje in de Aziatische keuken. Vosje, 29-07-2010
Alles over tapas

Alles over tapas

Alles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt worden als hapje bij de (Spaanse) borrel. In Nederland zie je tegenwoordig ook all… Singalees, 24-07-2010

Gado-Gado, Indonesisch groentegerecht met pindasaus

Gado-gado is een Indonesisch gerecht dat vaak wordt omschreven als groente in pindasaus. Als je in Indonesië elke dag in een ander restaurant gado-gado eet, zul je merken dat dit gerecht overal weer a… Tom008, 22-06-2010
Sake, de nieuwe zomerdrank

Sake, de nieuwe zomerdrank

Sake, de rijstwijn uit Japan, zou wel eens het zomerdrankje van 2010 kunnen gaan worden. Het RTL4-programma Editie NL voorspelde dat eind maart 2010. Waarom? In New York verschijnen steeds meer Sake-b… Michielonline, 01-04-2010
Bourgondië: mosterd, crème de cassis en peperkoek

Bourgondië: mosterd, crème de cassis en peperkoek

Wie kent ze niet, de specialiteiten uit de Bourgogne? De mosterd van Dijon waar je tranen van in de ogen krijgt bij het kleinste hapje. Gemaakt van zwarte mosterdzaadjes. De peperkoek met tientallen t… Mapa, 28-03-2010

Eten in de Verenigde Staten

Naar de Verenigde Staten moet je alvast niet gaan om er de "Haute Cuisine" te gaan proeven. Men eet er doorgaans erg calorierijk en vettig. Ook al zijn de meeste gerechten oorspronkelijk afkomstig uit… Raphaella, 25-03-2010