Artikelen 81 - 90 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Risotto en bijpassende wijnen

Risotto is een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in het Italiaanse Piemonte. In het noorden van Italië wordt de rijst in bouillon gekookt samen met andere ingrediënten, zoals groente, paddenstoele… Emfkruyssen, 11-02-2011
Thais koken: Ingrediënten in de Thaise keuken

Thais koken: Ingrediënten in de Thaise keuken

De Thaise keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Veel mensen willen daarom thuis zelf Thais koken. Er zijn veel Thaise recepten verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk om de juiste ingrediën… Ikn280, Thais koken, 06-02-2011
Geheimen van de Surinaamse keuken

Geheimen van de Surinaamse keuken

Recepten voor Surinaamse gerechten kun je Internet-wide vinden. Meestal blijven deze gerechten wat aan de veilige kant, oftewel: ze worden aangepast aan de Nederlandse smaak. Ook in restaurants kiest… Wilf, 18-01-2011
Surinaams culinair

Surinaams culinair

Met de immigratie van Surinamers (vooral vanaf 1975) maakte Nederland kennis met één van de belangrijkste onderdelen van de Surinaamse cultuur: de beroemde Surinaamse keuken. Die is een mix van het be… Wilf, 11-01-2011

Wat is het geheim van een goede risotto?

Het begint met de keuze van de juiste rijst. Immers niet iedere rijst is geschikt om er risotto van te maken. Een goede risotto is geurig, smeuig, hartig en romig, maar heeft tegelijkertijd ook 'bite'… Emfkruyssen, 04-01-2011

Mujdei, Roemeense knoflooksaus

Mujdei, uitgesproken als 'moesdei', is de meest gebruikte saus in Roemenië. De saus staat in elk restaurant op het menu en iedere huisvrouw weet hoe ze gemaakt wordt. De basisingredienten, knoflook, z… Casapapusilor, 01-01-2011

Vegetarisch eten in Roemenië

Er wordt mij vaak gevraagd of het mogelijk is om in Roemenië vegetarisch te eten. Die vraag is niet zo eenvoudig met ja of nee te beantwoorden. In de eerste plaats hangt het er van af wat je onder ‘ve… Casapapusilor, 01-01-2011

Panettone, het traditionele Italiaanse kerstbrood

Het traditionele Italiaanse kerstbrood, dat heerlijk luchtig en zacht is en een uniek aroma van vanille en gekonfijte vruchten heeft, verovert door zijn verrukkelijke smaak en veelzijdigheid een steed… Emfkruyssen, 02-12-2010
Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Wie in het Franse Baskenland is geweest kent ze wel, de typisch Baskische produkten. Zo heb je de piment d'espelette, waar heel wat gerechten mee worden gekruid en waar ook de typisch Baskische saus m… Mapa, Frans Baskenland, 26-11-2010
Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje uit Navarra

Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje uit Navarra

Op een zonnige dag smaakt een glaasje goed gekoelde Patxaran overheerlijk! Deze likeur uit het Baskenland en meer bepaald uit de streek Navarra wordt gemaakt door sleedoornbessen te laten weken in een… Mapa, Frans Baskenland, 25-11-2010