Buitenlands

Albanezen in de keuken: kannibalen en dronkelappen
De Mediterrane keuken staat bekend als een van de populairste keukens van de wereld. Turkse baklava, Griekse feta en Italiaanse pizza's zijn wereldwijd bekend. De Albanese keuken, sterk verbonden met…
Poolse drank en drinken uit Polen
De wodka uit Polen staat internationaal bekend om de excellente kwaliteit en omvat naast de heldere wodka ook wodka's welke op smaak zijn gemaakt. In Polen worden diverse soorten bier gebrouwen en het…
De keuken van Malta
Malta is doordrenkt van geschiedenis, een geschiedenis vol met bezettingen en invasies. De Feniciers, de Romeinen, Arabieren, Noormannen, de Ridders van St. John, de Fransen, de Engelsen en Italianen.…Zuid-Afrikaanse barbecue (Braai)
In feite bestaat dé Zuid-Afrikaanse keuken niet. Het is een mengelmoes van vele diverse eetculturen die in het zuiden van Afrika samenkomen. Behalve de oorspronkelijke bewoners hebben vele immigrante…
De wereldkeuken: sushi lekker en gezond uit Japan
Meer en meer landgenoten kiezen voor een exotische ver- weg vakantie. De wereldkeuken komt daardoor steeds dichterbij. De Japanse keuken krijgt ook hier meer en meer vaste voet aan de grond. Zijn repu…Risotto en bijpassende wijnen
Risotto is een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in het Italiaanse Piemonte. In het noorden van Italië wordt de rijst in bouillon gekookt samen met andere ingrediënten, zoals groente, paddenstoe…
Thais koken: Ingrediënten in de Thaise keuken
De Thaise keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Veel mensen willen daarom thuis zelf Thais koken. Er zijn veel Thaise recepten verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk om de juiste ingredië…
Geheimen van de Surinaamse keuken
Recepten voor Surinaamse gerechten kun je Internet-wide vinden. Meestal blijven deze gerechten wat aan de veilige kant, oftewel: ze worden aangepast aan de Nederlandse smaak. Ook in restaurants kiest…
Surinaams culinair
Met de immigratie van Surinamers (vooral vanaf 1975) maakte Nederland kennis met één van de belangrijkste onderdelen van de Surinaamse cultuur: de beroemde Surinaamse keuken. Die is een mix van het…Wat is het geheim van een goede risotto?
Het begint met de keuze van de juiste rijst. Immers niet iedere rijst is geschikt om er risotto van te maken. Een goede risotto is geurig, smeuig, hartig en romig, maar heeft tegelijkertijd ook 'bite'…Mujdei, Roemeense knoflooksaus
Mujdei, uitgesproken als 'moesdei', is de meest gebruikte saus in Roemenië. De saus staat in elk restaurant op het menu en iedere huisvrouw weet hoe ze gemaakt wordt. De basisingredienten, knoflook,…Vegetarisch eten in Roemenië
Er wordt mij vaak gevraagd of het mogelijk is om in Roemenië vegetarisch te eten. Die vraag is niet zo eenvoudig met ja of nee te beantwoorden. In de eerste plaats hangt het er van af wat je onder �…Panettone, het traditionele Italiaanse kerstbrood
Het traditionele Italiaanse kerstbrood, dat heerlijk luchtig en zacht is en een uniek aroma van vanille en gekonfijte vruchten heeft, verovert door zijn verrukkelijke smaak en veelzijdigheid een steed…
Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk
Wie in het Franse Baskenland is geweest kent ze wel, de typisch Baskische produkten. Zo heb je de piment d'espelette, waar heel wat gerechten mee worden gekruid en waar ook de typisch Baskische saus m…
Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje uit Navarra
Op een zonnige dag smaakt een glaasje goed gekoelde Patxaran overheerlijk! Deze likeur uit het Baskenland en meer bepaald uit de streek Navarra wordt gemaakt door sleedoornbessen te laten weken in een…