Avent stomer/blender: eenvoudig vaste voeding voor je baby

Avent stomer/blender: eenvoudig vaste voeding voor je baby De Philips Avent stomer/blender is een gecombineerde stomer en blender. Hij is uitermate geschikt voor het bereiden van kleine hoeveelheden vers voedsel. Dus handig bij klaarmaken van vaste voeding voor je baby. Met de stomer wordt het eten gestoomd. Verder blendt u met deze stomer/blender in een handomdraai gezonde, verse maaltijden voor uw kind. Tijdens het stomen gebruikt u alleen stoom! U kunt een receptenboekje downloaden van een kinderdiëtiste die recepten speciaal voor de Philips Avent scf870/20 heeft samengesteld.

Veiligheid: let op: stoom. De temperatuur Avent stomer/blender

U dient altijd de temperatuur van de voeding op de bovenkant van uw hand te controleren voordat u uw baby voedt! Dan weet u zeker of het eten niet te heet is. Verder dient u er rekening mee te houden dat het apparaat en de voedingsmiddelen altijd heet kunnen zijn. Gebruik altijd voldoende bescherming om uzelf tegen verbranden te beschermen. Laat dit toestel in werking nooit onbeheerd achter. De motorunit mag nooit in water of een andere vloeistof gedompeld worden. Voordat u een apparaat gebruikt dient u altijd eerst de bijbehorende gebruiksaanwijzing goed te bestuderen. Volgt u de instructies dan ook te allen tijde op. Er wordt gewerkt met elektriciteit en vloeistoffen. Het apparaat, de onderdelen en de opgewekte stoom kunnen een gevaar opleveren. Er kan stoom ontsnappen als u de deksel opent. U dient de kan altijd bij het handvat vast te houden. Zorg ervoor dat de stomer/blender altijd op een stabiele, warmtebestendige ondergrond staat die ook nog bestand is tegen vloeistofspatten. Omdat er stoom vrijkomt tijdens gebruik dient u het apparaat op enige afstand van keukenkastjes en ander voorwerpen te plaatsen om beschadiging te voorkomen.

Veiligheid: messen stomer/blender

De messen zijn zeer scherp. U dient altijd de stekker eerst uit het stopcontact te halen voordat u de messen aanraakt en alert te zijn op de scherpte van deze messen! Verder is van belang dat het toestel buiten bereik van onbevoegden staat. Dit kunnen kinderen, dieren en volwassenen zijn die niet in staat zijn de risico's van dit apparaat voldoende in te schatten. Dit artikel is niet bedoeld om de gebruiksaanwijzing te vervangen. De tekst probeert op een informatieve manier een beknopt beeld van de Philips Avent stomer/blender scf870/20 en haar functionaliteit te geven. Het kan zijn dat de vormgeving en een aantal functionaliteiten in de loop van de tijd veranderen. Dit kunt u dan weer terugvinden in de bijbehorende gebruiksaanwijzing.

Niet te gebruiken

De onderdelen van de stomer/blender zijn niet geschikt voor sterilisatie in een magnetron doordat deze metalen onderdelen bevatten.

Algemeen gebruik van de Philips Avent stomer/blender: voeding klaar maken

Dit apparaat is bestemd voor het stomen of blenden van bescheiden hoeveelheden vaste ingrediënten. Het is zeker niet de bedoeling om erg harde ingrediënten, zoals ijsblokjes of suikerklontjes te hakken. De aanbevolen werkwijze is het eerst stomen en daarna mengen van voedsel. De Philips Avent stomer/blender scf870/20 is NIET bedoeld voor het ontdooien van voedsel, het warmhouden of weer opwarmen van reeds gemaakte voedingsmiddelen. Leest u de gebruiksaanwijzing goed. Hierin staat aangegeven waarvoor dit type stomer/blender wel en niet geschikt is. Houdt u als vuistregel aan dat dit apparaat bestemd is voor het stomen van kleine hoeveelheden vast voedsel, dat daarna geblend wordt in grote of kleine stukken. De hoeveelheden van de voeding zijn geschikt voor baby's en kleine kinderen.


Algemene gebruiksaanwijzing van het apparaat: stomen

 • U zoekt in het receptenboekje of de gebruiksaanwijzing op hoe lang de ingrediënten gestoomd dienen te worden. U vult het waterreservoir met de aangegeven hoeveelheid. Hiervoor kunt u het best de meegeleverde maatbeker gebruiken. Let op: het waterpeil mag niet meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid water bevatten.
 • Sluit het deksel
 • U dient bevroren ingrediënten eerst te ontdooien voordat zij in de stomer/blender gedaan mogen worden. De stomer/blender is niet geschikt om voedsel te ontdooien!
 • De ingrediënten dienen een grootte van 2 tot 3 centimeter te hebben. Indien ze te groot zijn dient u ze handmatig in kleinere stukken te snijden.
 • Vul de blenderkan met de ingrediënten. Let u op dat u niet te veel voedsel in een keer in het apparaat verwerkt. De hoeveelheid dient niet boven de mesunit uit te steken.
 • Er mogen geen vloeistoffen toegevoegd te worden.
 • Het ventiel en de zeef kunnen geplaatst worden.
 • Plaats de deksel op de kan en draai haar rechtsom. Alles dient naadloos te passen.
 • Het apparaat stoomt alleen als de kan correct op de motorunit is geplaatst.
 • Zet de schakelaar in de 'stoom'-stand. Het oranje lampje licht op om aan te geven dat er gestoomd wordt. Dus nu gaat het apparaat stomen.
 • Indien de ingestelde tijd verstreken is klinkt er een geluidssignaal en gaat het lampje uit.
 • Zet het apparaat in de 'uit'-stand.
 • Wacht de aangegeven tijd (2 minuten) totdat er geen stoom meer uit de stoomopening komt voordat u de kan opent. Dit in verband met verbrandingsgevaar!
 • Indien u het voedsel niet meer verder verwerkt dient u altijd op de rug van uw hand te controleren of het voedsel niet te warm is voor het kind!

Algemene gebruiksaanwijzing van het apparaat: mengen na stomen

 • U neemt de kan bij het handvat van de motorunit af en draait hem om.
 • Het is nu toegestaan wat extra vloeistof of olie aan de voedingsmiddelen toe te voegen. Indien de kan in de stoomstand staat mag u nooit vloeistoffen toevoegen!
 • Plaats de kan nu op de motorunit. De deksel dient zich aan de bovenkant te bevinden.
 • Draai de knop op het bedieningspaneel naar de 'meng'-stand. U dient de knop tijdens het mengen in deze positie te houden.
 • Indien u de knop loslaat draait de knop op het bedieningspaneel uit zichzelf naar de 'uit'-stand.
 • U dient de menger slechts maximaal 30 seconden achtereen te gebruiken. Het apparaat kan anders te warm worden. U dient enige minuten met de volgende menghandeling te wachten.
 • U kunt het gemengde voedsel uit de mengkan met behulp van een spatel overdoen in een bakje of op een bord.
 • Let op: controleert u altijd of het voedsel niet te warm is voor uw kind!
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Philips Avent alles voor je babyPhilips Avent is een van de grootste merken in de markt voor babyflessen en babyspenen. Daarnaast bestaat het Avent baby…
Sterilisator voor babyflessen: verschillende soortenSterilisator voor babyflessen: verschillende soortenMet een sterilisator speciaal voor babyflessen zorg je ervoor dat de flessen na elke voeding vrij gemaakt worden van sch…
De babyuitzet: toppers en noppersDe babyuitzet: toppers en noppersAls jonge aanstaande ouders komt er veel op je af. Al snel komt de vraag om de hoek kijken, wat je allemaal niet nodig h…
Babyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorBabyflessen steriliseren met stoom: AventsterilisatorAls je baby nog klein is, is zijn immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld. In de eerste maanden wordt aangeraden de f…

Verse pasta na tien minuten!Verse pasta na tien minuten!Houdt u ook zo van verse pasta? Zou u deze lekkernij zelf ook willen bereiden, maar ziet u op tegen al dat werk? Dan is…
Samen pizza bakken, gewoon aan tafel!Samen pizza bakken, gewoon aan tafel!Houdt u ook zo van pizza? Dan kunt u het bereiden van uw lievelingsgerecht in een feestelijk jasje gieten. Met de TREBS…
Bronnen en referenties
 • http://www.philipsstore.nl/store/catalog/voorbereiden-op-voeding/bereiden-en-bewaren-van-voeding/-/productdetail/SCF870_20_NL_SHOPPUB/NL/nl?pfilter=
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 22-11-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.