Taco Bell, heerlijk Mexicaans fastfood

Taco Bell, heerlijk Mexicaans fastfood Taco Bell is een fastfood restaurant waar vele Nederlanders enthousiast over zijn. Bij terugkomst van vakantie wordt er gezocht naar een Taco Bell in Nederland of in Europa, maar zijn deze er wel?

Wat is Taco Bell

Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen, Taco Bell werd in 1962 opgericht door door Glen Bell. Taco Bell is vooral in Amerika erg groot, er zijn daar meer dan 5800 restaurants. Er zijn ook zo'n 280 restaurants van Taco Bell in diverse andere landen zoals Canada, de Dominicaanse Republiek, Chili, Costa Rica, Guatemala, Puerto Rico, Ecuador, Azië, Europa, de Filipijnen en Aruba.

Wat kun je eten bij Taco Bell?

Bij Taco Bell worden heerlijke Mexicaanse en Amerikaanse specialiteiten verkocht, zoals taco's, burrito's, fajita's en nacho's. De Nederlanders die op vakantie zijn geweest in Amerka, Canada of Aruba zijn vaak enthousiast over de lekkere smaak van de producten die op het menu staan bij Taco Bell. Voor de liefhebbers van caloriearm fastfood zijn er ook menu's verkrijgbaar.

Niet in Nederland

Helaas is Taco Bell (nog) niet gevestigd in Nederland, er zijn wel een aantal vestigingen in Europa, bv in Duitsland, maar deze vind je alleen op Amerikaanse militaire bases. In Londen is een tijdje een vestiging geweest, maar deze is opgedoekt wegens gebrek aan belangstelling. In Nederland is er echter grote belangstelling voor Taco Bell, zoveel zelfs dat je op internet meerdere sites zijn waar je een petitie kunt tekenen om Taco Bell naar Nederland te krijgen. Een van de sites waar je hiervoor terecht kunt is www.petitionspot.com/petitions/eurotacobellnow.

Taco Bell Hyves

Er bestaat inmiddels ook een Taco Bell Hyves in Nederland. Dit is een groep Hyvers die enthousiast zijn over Taco Bell. De groep heeft op dit moment 331 leden die ervaringen uitwisselen en plekken waar ze hun favoriete Taco Bell Restaurant weten te vinden.

Alternatief voor Taco Bell?

Als je houdt van taco's, fajita's, burrito's en nacho's kun je deze inmiddels gemakkelijk zelf maken. Er zijn in de supermarkten diverse kant en klaar kits te koop, bovendien kun je er de diverse ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd krijgen. Kruidenmixen, guacamoledip, cheesedip, jalapenopepers etc. geven je de mogelijkheid een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Wil je toch genieten van een fastfood variant, dan is Taco Mundo een redelijk alternatief. Deze fastfoodketen heeft het doel uit te gaan breiden in Nederland, ze bevinden zich inmiddels in Amsterdam, Haarlem, Amstelveen en Utrecht.
© 2008 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De lekkerste tacos, burritos en fajitas maak je zelfDe lekkerste tacos, burritos en fajitas maak je zelfTacos, burritos en fajitas zijn afkomstig uit de Mexicaanse eetcultuur. Mexicaans eten is heerlijk en rijk van smaak doo…
Guacamole met kipfajita'sVaak zie je dit gerecht op tafel staan naast een bakje met maischips; Guacamole. Guacamole is een soort dipsaus afkomsti…
Wat is fastfoodWat is fastfoodFastfood, bijna iedereen eet het wel eens omdat het bijvoorbeeld lekker is, snel gaat of goedkoop lijkt. De fastfoodkete…
10 vegetarische gerechten in Mexico10 vegetarische gerechten in MexicoVegetariërs kunnen uitstekend terecht in Mexico ondanks dat het een land is van vleeseters. In minder toeristische gebie…

Instant noedels net even andersInstant noedels net even andersIedereen kent wel instant noedels. Tegenwoordig hoef je hiervoor niet speciaal naar de toko, maar koop je ze gewoon in d…
De traditionele Turkse keukenDe Turkse keuken is zeer uitgebreid. Er is wat wils voor iedereen: vegetarische schotels en licht verteerbare slaatjes,…
Reacties

Michael Barton, 06-09-2010
Ja ik was een beetje telleurgesteld, het leek allemaal vrijwel te snel door de bocht!

Tacos zijn nog steeds 79 cent in amerika, en ongetwijfeld word alles heir wel duurder maar het zou geen kwaad doen als de prijzen laag bleven, bovendien zou het de ongelovelijk dure en absurde concurrentie uitschakelen. Daarnaast is het eten bij Taco Mundo lang niet zo lekker, en word het min of meer in folie gewikkeld terwijl je in taco bell extra sausjes hebt, een drive through, een zitplek, en als belangrijkste, het eten word geserveerd in mooie doosjes en papieren zakjes (al la BK en McD). Taco Bell heeft een rijk assortiment aan goedkope dingen, zodat je gevarieerd en goedkoop kan eten, en dat kan ik niet zeggen over Taco Mundo.

Bottom line, alles is beter bij Taco Bell, en ik raad in vergelijking iedereen af van de tacos in the winkel en de tacos bij taco mundo, want ze zijn nog altijd het lekkerste bij taco bell! Niet voor niks YUM's meest successvolle!

Bovendien wou ik alweer 5 jaar gelden bijna een taco bell in amsterdam gaan ondernemen maar ik kwam niet aan het start capitaal wat al gauw richting de 1 mil zit!

Sorry voor de forse reactie!

Ik wil uit eindleijk net als ieder ander mens, dat er inderdaad zo snel mogelijk een echte Taco Bell hier naartoe komt!

Gr,

M Reactie infoteur, 06-09-2010
Dank je voor je reactie, dat nuanceert je eerste reactie inderdaad! En ik ben het helemaal met je eens. Wanneer je eenmaal Taco Bell hebt gehad wil je eigenlijk niets anders. En als je bij Taco Mundo hebt gegeten, dan moet je inderdaad erkennen dat het minder lekker is Taco Bell.

Jammer dat het je niet is gelukt om een Taco Bell te starten, ik zou er best een reisje naar Amsterdam voor over hebben!

Michael Barton, 06-09-2010
GA DUS NIET NAAR TACO MUNDO!

Ik kan niet geloven dat dit bericht word beeindicht met "het is makkelijk zelf te maken" en "Taco Mundo".

Jij bent zelf zeker nog nooit geweest in Taco Bell he? Alles kost daar namelijk ongeveer 3x zo WEINIG als bij Taco Mundo (kheb ze er van op de hoogte geprobeert te brengen (want als TB er is, gaan ze gelijk onder)). Daarnaast is Taco's maken niet zo makkelijk, het vergt bakjes en sasjes en iig heel veel werk om het op tafel te krijgen, zodat men hun eigen taco kan maken, en dan nog opruimen en afwassen. Daarnaast is zelf koken vele malen duurder!

Kortom:
TACO MUNDO = 3.50 Eur voor een taco
TACO BELL = 0.80 Dollar voor een taco

DO THE MATH!

Mike Reactie infoteur, 06-09-2010
Beetje rare reactie, ik ben zelf een keer of zes bij Taco Bell geweest, vandaar dit artikel. Zodat mensen een alternatief in Nederland voor Taco Bell kunnen vinden.

Zelf taco's maken is zeer eenvoudig, niet meer dan 20 minuutjes werk, dus dat valt erg mee.

Als Taco Bell in Nederland zou zitten zouden de prijzen echt hoger zijn dan in Amerika! Misschien was er wek een aanbieding, toen jij er was?

Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 09-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.