Mexicaanse quesadillas

Mexicaanse quesadillas Quesadillas zijn gerechten die bestaan uit tortilla’s, gevuld met kaas en andere ingrediënten. Deze quesadillas worden ook wel de tosti’s uit de Mexicaanse keuken genoemd, omdat je twee quesedillas op elkaar doet en er kaas tussen doet. De quesadillas kun je vullen met welke ingrediënten je maar wilt, maar het is toch lekker om de quesedillas op een Mexicaanse manier te bereiden. Daarom hier vier lekkere recepten om je tortilla zo heerlijk mogelijk op de Mexicaanse manier te vullen.

Vegetarisch

Ingrediënten:

  • 2 bloemtortilla’s
  • Boter
  • 1 kop geraspte cheddar kaas
  • 1 kop zwarte bonen
  • 1 kop mais
  • 1 jalapeno peper (fijngesneden)
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ eetlepel limoensap
  • ¼ kop bosuien (fijngesneden)
  • 1 eetlepel koriander (fijngesneden)

Bereiding:

  1. Mix de mais, zwarte bonen, jalapeno peper, chili poeder, komijn, limoensap, bosuien en koriander in een grote kom.
  2. Bedek de tortilla met de mais en zwarte bonen salsa, doe er wat geraspte kaas op en zet de andere helft van de tortilla erop.
  3. Smelt wat boter in de pan en plaats dan de tortilla in de pan.
  4. Kook de quesadilla tot het goudbruin is aan beide kanten en tot de kaas is gesmolten.

Kip

Ingrediënten:

  • 2 bloemtortilla’s
  • Boter
  • 1 kop geraspte cheddar kaas
  • Op smaak gebracht gefileerde kip
  • ¼ kop zure room
  • 1 jalapeno peper (fijngesneden)
  • 2 bosuien (fijngehakt)

Bereiding:

  1. Mix de kip, zure room, kaas, pepers en bosuien in een kom.
  2. Bedek de tortilla met de vulling.
  3. Smelt wat boter in de pan en plaats de tortilla in de pan.
  4. Kook de quesadilla tot het goudbruin is aan beide kanten en tot de kaas is gesmolten.

Garnalen

Ingrediënten:

  • 2 bloemtortilla’s
  • Boter
  • 1 kop geraspte cheddar kaas
  • ¼ pond gepelde garnalen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 jalapeno peper (fijngesneden)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn
  • ½ eetlepel limoensap
  • ¼ kop bosuien (fijngesneden)
  • 1 eetlepel koriander (fijngesneden)

Bereiding:

  1. Kook de garnalen ongeveer 3 minuten in kokend water.
  2. Pak een pan en doe de gekookte garnalen wat zout, olie, koriander en bosuien in de pan. Roer alles ongeveer 2 minuten door elkaar.
  3. Mix het garnalenmengsel, de peper, limoensap, koriander en de kaas in een kom.
  4. Smelt wat boter in de pan en plaats de tortilla in de pan.
  5. Bedek de tortilla met de vulling.
  6. Kook de quesadilla tot het goudbruin is aan beide kanten en tot de kaas is gesmolten.

Krab

Ingrediënten:

  • 2 bloemtortilla’s
  • Boter
  • 1 kop geraspte cheddar kaas
  • 1 pakje surimi krabsticks
  • ½ kop mais
  • 1 jalapeno peper (fijngesneden)
  • 1 theelepel komijn
  • ½ eetlepel limoensap
  • ¼ kop bosuien (fijngesneden)
  • 1 eetlepel koriander (fijngesneden)

Bereiding:

  1. Snijd de surimi sticks in kleinere stukken.
  2. Warm de surimi sticks op in de magnetron.
  3. Mix de surimi sticks, mais, jalapeno peper, komijn, limoensap, bosuien en koriander in een grote kom.
  4. Laat de ingrediënten ongeveer 30 minuten intrekken.
  5. Smelt wat boter in de pan en plaats de tortilla in de pan.
  6. Bedek de tortilla met de vulling.
  7. Kook de quesadilla tot het goudbruin is aan beide kanten en tot de kaas is gesmolten.

Tip: serveer de quesedillas met zure room, avocado en een salsa dip.
© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vegetarische recepten: Mexicaanse quesadillasVegetarische recepten: Mexicaanse quesadillasMexicaanse quesadillas, letterlijk vertaald kaasdingetjes, zijn heerlijk als volwaardige maaltijd of kleine snack. Bijna…
Mexicaanse burrito’sEen van de bekendste Mexicaanse gerechten is Chili con carne. Naast Enchilada’s en Taco’s zijn er ook burrito’s. Een ger…
Ingrediënten van Mexicaanse gerechtenIngrediënten van Mexicaanse gerechtenIngrediënten van Mexicaanse gerechten, wat gebruikt men veel in de Mexicaanse keuken? Het milde Mexicaanse klimaat heeft…
Eetcultuur: MexicoEetcultuur: MexicoDe eetcultuur in Mexico is zeer oud en van oorsprong Indiaans. Later zijn er Europese ingrediënten aan de keuken toegevo…

Paan: Een wijdverspreid cultuurgoed in IndiaPaan (of Pan) wordt in Zuidoost Azië gegeten of liever gezegd op gekauwd. Paan wordt na de maaltijd als een soort reinig…
Ontbijt uit andere landen verrassend lekker en heel andersOntbijt uit andere landen verrassend lekker en heel andersEen ontbijt is een goed begin van de dag. Vooral op zondag willen we er nog wel een gezellig ritueel van maken met een z…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.