Artikelen 61 - 70 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
Bijna elke Surinamer kent ‘kouseband’ en is er mee opgegroeid. En ook al heeft de nieuwe spelling roet in het eten gegooid door het woord ‘kousenband’ te introduceren: deze groente is populair. De naa…
Vera04, 25-11-2015
Soms moet je even die traditionele keuken uit voor nieuwe ideeën. Zo ook nu, want roti maken is normaal gesproken een arbeidsintensieve klus. Vaak wordt een deegbal gevuld met een vulling – aardappelp…
Vera04, 24-11-2015
Bladerdeeghapjes zijn vaak zeer makkelijk te maken en zijn toch erg lekker! Bladerdeeg heeft een vrij neutrale smaak en is om deze reden geschikt voor zowel zoete als voor hartige hapjes. Wanneer de w…
Lienepien95, 24-11-2015
Paprikasoep is bij uitstek geschikt om in de winter te eten. Hoewel je bij winter misschien niet direct denkt aan paprika, leent deze groente zich uitstekend voor het maken van een winters gerecht. Pa…
Maurelius, 24-11-2015
Regenboogcake: het klinkt mooi, en hij oogt ook mooi! Met deze prachtige kleurencake kan je uitpakken op elk kinderfeest. Regenboogcake is heerlijk zoet en valt bij haast alle kinderen in de smaak. Bo…
Wapiti, 13-11-2015
De meeste wortelgroenten worden in winterse gerechten gegeten. Zo ook met wortelsoep. Wortelsoep is een typisch winters gerecht met, in dit recept, een oosterse toevoeging van gember en kokosmelk. Wor…
Maurelius, 05-11-2015
Goedkoop, gezond én lekker eten: het klinkt als een onmogelijke uitdaging. Toch is het met een beetje plannen en rekenen goed mogelijk om met twee personen een week lang 's avonds te kunnen eten voor…
Myrsky, 27-10-2015
Wie dacht dat confituur maken een typische zomerse bezigheid was, heeft het mis. Ook in de herfstmaanden kan je heerlijke confituur maken van fruit- en groentesoorten die tijdens de maanden september,…
Mapa, 22-09-2015
Sommige fruitsoorten zijn op zijn lekkerst in de nazomer. Zo zijn er meloenen, pruimen, druiven, perziken en kweeperen. Ideaal om hier eind augustus of begin september confituur en/of gelei van te mak…
Mapa, 06-09-2015
De frambozen chiffontaart kenmerkt zich door de luchtige puddingachtige vulling die wel wat aan bavarois doet denken. De naam van de taart is merkwaardig genoeg ontleend aan de zachte kledingstof chif…
Fijnesteyn, 30-08-2015