Chocoladesensatie: 3 chocoladerecepten

Verschillende soorten chocolade
Er bestaan verschillende soorten chocolade. In de onderstaande recepten is steeds een soort chocolade gekozen, maar uiteraard kan er gevarieerd worden met andere chocoladesoorten of er kunnen zelfs meerdere soorten chocolade gebruikt worden. Hier volgt een overzicht van de verschillende soorten chocolade:Recept voor brownies met stukjes chocolade
De brownies uit dit recept bevatten kleine stukjes echte chocolade, dit geeft deze chocoladesensatie een extra effect. In dit recept is ervoor gekozen om witte stukjes chocolade toe te voegen, maar deze witte stukjes chocolade kunnen uiteraard ook worden vervangen door andere stukjes chocolade zoals melk of puur. Als je van de bittere smaak van 70% cacao chocolade houdt kun je deze uiteraard ook als stukjes toevoegen aan de brownies.Brownies voor de hele familie!
Met dit recept verwen je de hele familie. Het recept is namelijk voor 12 personen. Zorg er wel voor dat je een bakblik van 20-28 cm hebt. De hoogte van de brownies zal dan ongeveer 5 cm zijn.
Benodigde ingrediënten
De benodigde ingrediënten voor dit recept zijn:
De bereidingswijze van deze brownies bestaat als het ware uit drie fases; de voorbereiding, de bereiding en de serveertips.
Voorbereiding
Smelt de boter in een steelpan. Zorg er hierbij voor dat de boter niet aan de kook raakt en roer de boter regelmatig door. Laat de gesmolten boter vervolgens goed afkoelen.
Klop vervolgens de eieren los in een beslagkom en klop de basterdsuiker hier voorzichtig doorheen. Blijf door kloppen tot alle klontjes weg zijn en roer dan de afgekoelde boter door het mengsel heen. Voeg de vanille suiker, cacao, bloem en een snufje zout toe aan het mengsel. Schep deze laatste ingrediënten voorzichtig door het mengsel heen, maar roer hierbij niet, anders wordt de structuur van de brownies te cake-achtig.
Bereiding
Verwarm de over voor op 180 graden. Schep de kleine stukjes witte chocolade rustig door het mengsel. Vet de bakvorm in en giet vervolgens het mengsel in de bakvorm. Verwarm het mengsel 40 minuten in het midden van de oven.
Serveertips
Laat de brownies afkoelen alvorens deze uit de bakvorm te halen. Snij de brownies vervolgens in 12 vierkante stukjes.
Serveertip:
Recept voor chocoladechip koekjes
De lekkerste chocoladechip koekjes bestaan uit een combinatie van lekker stukjes chocolade en koekdeeg dat net niet helemaal afgebakken is, waardoor de koekjes als het ware nog een beetje smeuïg zijn. Dit recept zorgt voor zo'n 25 chocoladechip koekjes!Benodigde Ingrediënten
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 350 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
- 2 eieren
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
Doe de boter, bruine basterdsuiker, fijne kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix tot het een romig mengsel is. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en blijf het mengsel goed door roeren. Wanneer het mengsel glad is kun je het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toevoegen. Voeg als laatste de stukjes gehakte pure chocolade toe.
Maak met behulp van 2 lepels platte rondjes deeg op de ingevette bakplaat. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes overblijft. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht, maar wanneer ze af koelen worden ze vanzelf harder.
Serveertip
Leg de koekjes nadat ze zijn afgekoeld op een mooie schaal en deel ze uit. Ze zullen zeker in de smaak vallen bij je vrienden/ familie.
Recept voor een overheerlijke chocoladetaart
Recept voor een heerlijke chocoladetaart voor 10 personen. Zorg dat je een springvorm van 24cm doorsnede bij de hand hebt.Benodigde ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram kristalsuiker
- 6 eieren
- 50 gram bloem
- 350 gram pure chocolade in stukjes
- 100 gram pure geschaafde chocolade
Bereidingswijze
Scheid de eieren in dooiers en eiwitten. Laat de stukjes pure chocolade, boter en kristalsuiker au bain-marie smelten. Roer het vervolgens tot een glad mengsel. Laat het mengsel afkoelen alvorens de 6 eierdooiers erdoor te roeren. Wanneer dit een glad mengsel is kun je de bloem erdoor scheppen. Sla vervolgens de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het chocolade mengsel. Giet het deeg in een ingevette bakvorm en laat het 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
Laat de taart afkoelen en strooi de geschaafde chocolade eroverheen.
Serveertips
- Laat de taart afkoelen voordat je de bakvorm verwijderd.
- Bestrooi de taart voor het opdienen nog met wat poedersuiker voor een extra mooi effect.