Recepten

Surinaams-Hindoestaanse vegetarische recepten met kousenband

Surinaams-Hindoestaanse vegetarische recepten met kousenband

Bijna elke Surinamer kent ‘kouseband’ en is er mee opgegroeid. En ook al heeft de nieuwe spelling roet in het eten gegooid door het woord ‘kousenband’ te introduceren: deze groente is populair…
Surinaams-Hindoestaans recept, zelf eenvoudig roti maken

Surinaams-Hindoestaans recept, zelf eenvoudig roti maken

Soms moet je even die traditionele keuken uit voor nieuwe ideeën. Zo ook nu, want roti maken is normaal gesproken een arbeidsintensieve klus. Vaak wordt een deegbal gevuld met een vulling – aardapp…
Feestelijke, eenvoudige bladerdeeghapjes

Feestelijke, eenvoudige bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes zijn vaak zeer makkelijk te maken en zijn toch erg lekker! Bladerdeeg heeft een vrij neutrale smaak en is om deze reden geschikt voor zowel zoete als voor hartige hapjes. Wanneer de w…

Winterse maaltijd: paprikasoep

Paprikasoep is bij uitstek geschikt om in de winter te eten. Hoewel je bij winter misschien niet direct denkt aan paprika, leent deze groente zich uitstekend voor het maken van een winters gerecht. Pa…
Regenboogcake maken

Regenboogcake maken

Regenboogcake: het klinkt mooi, en hij oogt ook mooi! Met deze prachtige kleurencake kan je uitpakken op elk kinderfeest. Regenboogcake is heerlijk zoet en valt bij haast alle kinderen in de smaak. Bo…
Winterse maaltijd: wortelsoep

Winterse maaltijd: wortelsoep

De meeste wortelgroenten worden in winterse gerechten gegeten. Zo ook met wortelsoep. Wortelsoep is een typisch winters gerecht met, in dit recept, een oosterse toevoeging van gember en kokosmelk. Wor…
Een weekmenu voor 15 euro per persoon

Een weekmenu voor 15 euro per persoon

Goedkoop, gezond én lekker eten: het klinkt als een onmogelijke uitdaging. Toch is het met een beetje plannen en rekenen goed mogelijk om met twee personen een week lang 's avonds te kunnen eten voor…
Confituur maken van fruit en groenten met een herfsttintje

Confituur maken van fruit en groenten met een herfsttintje

Wie dacht dat confituur maken een typische zomerse bezigheid was, heeft het mis. Ook in de herfstmaanden kan je heerlijke confituur maken van fruit- en groentesoorten die tijdens de maanden september,…
Confituur maken in de nazomer van zoete vruchten en bessen

Confituur maken in de nazomer van zoete vruchten en bessen

Sommige fruitsoorten zijn op zijn lekkerst in de nazomer. Zo zijn er meloenen, pruimen, druiven, perziken en kweeperen. Ideaal om hier eind augustus of begin september confituur en/of gelei van te mak…

Frambozen chiffontaart, smul van een luchtige zomerse taart!

De frambozen chiffontaart kenmerkt zich door de luchtige puddingachtige vulling die wel wat aan bavarois doet denken. De naam van de taart is merkwaardig genoeg ontleend aan de zachte kledingstof chif…
Surinaamse keuken: Hoe maak ik bami?

Surinaamse keuken: Hoe maak ik bami?

De Surinaamse keuken is erg veelzijdig en steeds meer gerechten zijn bekend onder de Nederlanders. Zo is bami een Surinaams gerecht dat in de smaak valt bij veel Nederlanders. Surinaamse bami is eigen…
Vijgen, vijgenjam, vijgensiroop

Vijgen, vijgenjam, vijgensiroop

Met vijgen creëer je meteen een zuiderse sfeer aan tafel. Vijgenbomen zijn van oorsprong afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en vijgen worden al gegeten sinds de oudheid. Ze zijn zoet en lekker,…
Zelf verse pesto genovese maken

Zelf verse pesto genovese maken

Pesto genovese is een heerlijk gerechtje van gepureerde basilicum, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De smaak is het allerbeste als de pesto vers wordt gemaakt en dat is erg mak…
Iraans gerecht: Haleem

Iraans gerecht: Haleem

Iran kent veel heerlijke gerechten, waaronder haleem. Dit traditionele gerecht stamt ver uit de geschiedenis van het Perzische rijk en laat je wat van de cultuur en geschienis proeven. Het is veelal e…
Olijfolie kruiden

Olijfolie kruiden

Olijfolie. Niet meer weg te denken in de Nederlandse keuken. Dit terwijl de olijfolie al sinds millennia uit het Middellandse Zeegebied komt. De prijzen voor olijfolie variëren van goedkope naar duur…
Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata of all'arrabbiata is een heerlijke, goedkope, gezonde en snel te maken pasta. Sugo all'arrabbiata is een pittige tomatensaus waar verschillende versies van te maken zijn. Je kan eenvou…
Recept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes

Recept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes

Het Brabantse worstenbroodje is een overheerlijke lekkernij. Het kan dienen als snack, ontbijt- of lunchgerecht, maar een echte Brabander is 's nachts wakker te maken voor dit heerlijke broodje. Dat h…
Verfrissende smoothie- en slushrecepten

Verfrissende smoothie- en slushrecepten

De smoothie is een koud drankje wat gemaakt wordt van ingrediënten als yoghurt, melk, ijs, groenten en vers fruit. De ingrediënten worden vervolgens met een blender gemixt, zodat er een gladde vloei…
Lavendel in de keuken gebruiken

Lavendel in de keuken gebruiken

Lavendel kennen we allemaal vanwege zijn heerlijke geur. Dit is de reden dat lavendel vaak wordt toegevoegd aan douche-, en badproducten, maar je kan lavendel ook eten. Frankrijk is het land van de la…
Een Belgische lekkernij, de wafel

Een Belgische lekkernij, de wafel

De Belgische wafel geniet internationale bekendheid. De wafel die bekend staat als de Belgische wafel is eigenlijk de Brusselse wafel. Een wafel met een lichte structuur, die warm gegeten wordt, meest…