Artikelen 571 - 580 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
Uit Ierland komt het Karnemelk of soda brood. Snel klaar, eenvoudig te maken, zeer lekker en zonder gist. Het smaakt, ruikt en ziet er anders uit dan de gekende broden. Als je wel eens zonder brood va…
Olifantengras, 20-01-2012
In Manhatan, New-York is er een bakkerij “Sullivan St bakery” genaamd, die verkondigt dat een kind beter brood kan bakken dan de meeste bakkers, inclusief zijn eigen bakkerij. Jim Lahey houdt het bewu…
Olifantengras, 16-01-2012
Zin in een lekker snack, zoek je iets voor op een feestje of wil je eens wat anders eten vanavond? Houd je van burrito's taco's of andere lekkernijen uit de Noord-Amerikaanse keuken? Deze Mexicaanse s…
Shirleyp, 15-01-2012
Confucius (551-479 v C) zei het al: ‘een keuken zonder rijst is als een mooie vrouw met slechts één oog’. Dat geldt vooral aan de mediterraanse kust van Spanje, waar –naast de zeer gevariëerde ‘paella…
Tjiw09, 14-01-2012
Volgens de macrobiotiek is zuurdesembrood gezonder dan gistbrood en je kan het veel langer houden, zelfs uit de koelkast. Zuurdesem maken en er nadien brood van maken is een spannende en zelfs een bee…
Olifantengras, 14-01-2012
Okonomiyaki is een populair gerecht in Japan. Letterlijk vertaald betekent het “bak wat je lekker vindt” en dat is het ook, je kan er op doen wat je zelf lekker vindt. Het is een eenvoudig te bereiden…
Ralphm, 14-01-2012
Gevulde bladeren van de witte kool in de oven is het lievelingsgerecht van de Roemenen. Ze noemen het ‘sarmale’ (met het accent op de tweede lettergreep) en eten het op tal van feesten zoals Kerstmis,…
Vosje, 13-01-2012
Het lijkt erg moeilijk: goedkoop én gezond eten. Zeker als je alleen woont zul je al snel merken dat het niet gemakkelijk is telkens iets op tafel te zetten. Daarom kun je hier leuke gerechten vinden…
Writingsuus, 13-01-2012
In de Griekse keuken wordt regelmatig met aubergines gewerkt. Het is een erg populaire groente in Griekenland. Als bijgerecht kun je er een smeerbare salade van maken. Als hoofdgerecht worden ze gevul…
Alephschrijft, 12-01-2012
Nederland is een multicultureel land en dat is ook terug te zien in ons eetgedrag. We eten niet meer elke dag Hollandse pot, maar ook Surinaamse roti, Turkse bulgur, Indische kip, Spaanse paella en It…
Marensa, 11-01-2012