InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gerechten met tartaar

Gerechten met tartaar

Gerechten met tartaar Tartaar is gezond en lekker en absoluut met veel groenten te combineren. Met tartaar kan je ook speciale dingen doen als hapje of bij de maaltijd. Enkele recepten waar uiteraard mee gevarieerd kan worden, zalmtartaar of rundertartaar.

Rundertartaar met knoflook

Ingrediënten

  • 500 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel kappertjes
  • bieslook
  • 1 eetlepel vloeibare jus (bij voorkeur met ui en knoflook )
  • peper en zout
  • droge sherry
  • 25 g boter
  • 2 theelepels mosterd

Bereiden

De bieslook goed klein knippen en samen met de kappertjes door de tartaar mengen. Maak er schijven van en zet het nu op het vuur met de vloeibare jus en breng het op smaak met wat peper en zout. Zo’n 8 minuten laten garen en af en toe omdraaien.
Als de tartaar goed is de jus en eventueel wat achtergebleven aanbaksel losmaken en met wat droge sherry mengen. Voeg hier nog wat bieslook aan toe en de mosterd en meng het goed op zacht vuur.
Serveer de tartaar met kleine aardappeltjes en spinazie of broccoli.

Zalm tartaar +

Ingrediënten

  • 450 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel yogonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • cocktailuitjes
  • gehakte bieslook
  • peper en zout
  • 3 aardappels
  • 2 wortels
  • 3 stronken broccoli
  • 1 prei
  • uienringen

Bereiding

Maak de zalm eerst helemaal klein met een geschikt mes en voeg er daarna wat kleingemaakt bieslook, peper en zout naar smaak, mosterd, yogonaise en wat gehalveerde cocktailuitjes bij. Meng alle ingrediënten goed.

Maak vervolgens de groenten schoon en frituur ze met de aardappelen (schil niet verwijderen, alleen aardappels schoonmaken) even aan. Er moet een licht korstje ontstaan. Strooi er wat peper en zout overheen en als ze enigszins zijn afgekoeld op het bord met de zalmtartaar leggen. Snipper er tenslotte nog wat cocktailuitjes en wat klengemaakt bieslook overheen.

Rundertartaar in een deegrolletje

Ingrediënten

  • 550 gram rundertartaar
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 5 velletjes bladerdeeg
  • 150 gram kruidenkaas light
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • peper en zout

Bereiding

Breng de tartaar op smaak met peper en zout en was mosterd en maak er balletjes of ovalen van. Maak vervolgens van de melk en kruidenkaas een egaal mengsel en smeer dit uit over de bladerdeeg (na ontdooien). Leg er daarna de tartaar op en rol het op (indien balletjes, dan kan het dichtgehouden worden). Leg het zo’n 20 minuten op de bakplaat op zo’n 200 graden.

Kleine bolletjes kunnen als extra hapje gehanteerd worden en een normaal formaat kan prima bij de maaltijd met kruimelige aardappeltjes met een verse groente.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Rundertartaar ook lekker in de zomerRundertartaar ook lekker in de zomerRundertartaar heeft toch meer van de winter dan van de zomer en eigenlijk is dit onterecht. Want rundertartaar is erg ve…
Recepten voor eenvoudig te bereiden amusesRecepten voor eenvoudig te bereiden amusesDe amuse, ‘vermaak voor de mond’, wint steeds meer aan populariteit. Het is een klein gerecht dat de spijsvertering bevo…
Pasta bij de avondmaaltijd, gezond en lekkerPasta bij de avondmaaltijd, gezond en lekkerPasta krijgt – met de grote hoeveelheid koolhydraten – steeds meer een negatief imago. En als je het niet verbruikt kunn…
Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezondIngepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezondDe borrelhapjes blijven mateloos populair, maar dat neemt niet weg dat de vette frituurhap langzaam terrein aan het verl…
Eenvoudige en gezonde rijstreceptenEenvoudige en gezonde rijstreceptenRijst is altijd lekker bij de maaltijd, maar zorg dat het in proportie is of vindt de balans in het eten. Wat vlees en g…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Gerechten met tartaar"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 21-11-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!