Gebakken aardappelplakjes met ui en spek: lekker!

Gebakken aardappelplakjes met ui en spek: lekker! In de categorie aardappelgerechten staan we stil bij een heerlijk gerecht, dat u in circa 15 minuten kunt bereiden: gebakken aardappelplakjes met ui en spek. In dit artikel vindt u de benodigdheden, het recept en eventuele kruidentips om het geheel lekker af te maken. Eet smakelijk!

Benodigdheden

Om voor twee personen gebakken aardappelplakjes met ui en spek te maken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:
  • 500 gram gare aardappels, in plakjes
  • uiringen van 1 ui
  • 100 gram spekreepjes
  • een beetje bakmargarine (vast of vloeibaar)
  • een halve eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Aanvullende tips

  • Natuurlijk kunt u de benodigdheden aanpassen naar gelang het aantal personen waarvoor u kookt, al is twee personen het ideale (en makkelijkste) aantal.
  • Let er wel op niet meer dan 500 gram aardappelplakjes tegelijk in één pan te bakken. Dit voorkomt dat een deel van de aardappels niet gaar wordt, omdat rauwe aardappels de neiging hebben aan elkaar te plakken.

Recept

Dan volgt nu de bereiding. Neem de volgende stappen door voor heerlijke gebakken aardappelplakjes met ui en spek:

  1. Neem een grote koekenpan en bak de spekreepjes uit. Geen boter is nodig!
  2. Haal de spekreepjes uit de pan en leg ze vooralsnog apart. Voeg de bakmargarine aan de pan toe.
  3. Plaats, na even gewacht te hebben, de aardappelplakjes en uiringen in de koekenpan.
  4. Bak de plakjes aardappel en de uiringen. U kunt dit het beste doen door regelmatig om te scheppen, zodat de aardappels op een evenwichtige manier goudbruin worden. Het liefst heeft u ze ook krokant, dit kunt u controleren door er één te proeven.
  5. Doe nu de spekreepjes weer in de pan en bak ze voor enkele momenten mee (niet te lang).
  6. Voeg naar smaak peper en zout toe. Ook lekker: neem nu de fijngehakte peterselie en bestrooi het geheel hiermee.

Klaar!

Gefeliciteerd! Uw gebakken aardappelplakjes met ui en spek zijn nu klaar om gegeten te worden. In een kwartier heeft u zo een heerlijk gerecht op tafel, dat ondanks zijn eenvoud heerlijk zal smaken. Bon appetit!

Kilocalorieën

Dit recept uit de categorie aardappelgerechten bevat circa 530 kilocaloriën. Daarnaast heeft het 25 gram onverzadigde vetzuren en 7 gram verzadigde vetzuren.
© 2008 - 2024 Writerandus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
AardappelreceptenAardappelreceptenSteeds meer variatie in ons eetpatroon geeft ook meteen aan dat we, vanwege de multiculturele samenleving en het interna…
Gemakkelijke aardappelgerechtenAardappelgerechten: Een aardappel heeft iemand bijna altijd wel in huis. Bij onverwachte gasten en een niet zo gevulde k…
Over aardappelen en eenvoudige receptenAardappelen zijn niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken. Bijna dagelijks staat er een aardappelgerecht op het men…
Gebakken aardappels, eerst koken of niet?Gebakken aardappels, eerst koken of niet?In West-Europa staan aardappels in allerlei variëteiten op het menu. Misschien niet dagelijks, maar op verschillende dag…

Appelflappen appelbeignets appelbollen & oliebollen receptenAppelflappen appelbeignets appelbollen & oliebollen receptenIn dit artikel vind je verschillende lekkere recepten: de benodigdheden, ingrediënten en hoe je de lekkere en traditione…
Drie keer maïsmeelMaismeel is gezond en voedzaam. In onze Westerse keuken wordt het zelden gebruikt. In dit artikel drie van mijn eigen re…
Writerandus (81 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.