InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding > Bereiding: Pagina 35
Artikelen 341 - 350 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Beter bakken - Tips en trucs van banketbakker

Tips en trucs bij de voorbereiding en verwerking bij het bakken. Weet jij het trucje om te checken hoe oud of vers een ei is? Waarmee je een bakvorm moet bestrooien om het baksel beter te lossen? Wil… Sila, 24-11-2008
Luxe Broodjes & Brood - Mooie Decoraties maken

Luxe Broodjes & Brood - Mooie Decoraties maken

Luxe feestelijke broodjes en brood voor feestdagen of een party kun je makkelijk zelf maken. De mooiste brooddeeg decoraties, versieringen of broodcreaties kun je eenvoudig aanbrengen d.m.v. insnijdin… Sila, 11-03-2008
Leuke Paasbroodjes - Paasfiguurtjes voor Pasen

Leuke Paasbroodjes - Paasfiguurtjes voor Pasen

Paasbroodjes - paasfiguurtjes zelf bakken voor een paasmaaltijd of paasontbijt. Lekkere, feestelijke en ook decoratieve paasbroodjes, in de vorm van een paaspoppetje dat een paasei vasthoudt. Lekkere… Sila, 10-03-2008
Welke Kruiden bij Welk Gerecht?

Welke Kruiden bij Welk Gerecht?

Aromatische kruiden en specerijen zijn voor het ene gerecht geschikt en voor het andere niet. Hoewel het ook een kwestie van smaak is, zijn er wel wat richtlijnen te geven. Zo zijn zacht aromatische k… Sila, 08-12-2007
Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Tips, trucs, foefjes en weetjes om de smaak van diverse etenswaren te verbeteren en bij het bereiden van eten mislukkingen op te lossen of te voorkomen. Weet jij het trucje bij aangebrande aardappels… Sila, 07-12-2007
Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte… Sila, 07-12-2007
Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel… Sila, 06-12-2007
Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet (kosher voedsel) is een voorschrift in de Tora waar geen rationele verklaring voor wordt gegeven. De mens kan zich door middel van het Kasjroet geestelijk verheffen. Hij wordt minder slaaf va… Etsel, Jodendom - voeding, 19-11-2007

Groenten steriliseren

Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel. Jootje, 12-09-2007
Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Daarom een aantal zeer bekende toegelicht. Van anijs tot en met de zuring, kappertjes, oregano en pimpernel. Noem maar op. Zie de lijst met ve… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007