Artikelen 341 - 346 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte… Sila, 07-12-2007
Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel… Sila, 06-12-2007
Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet (kosher voedsel) is een voorschrift in de Tora waar geen rationele verklaring voor wordt gegeven. De mens kan zich door middel van het Kasjroet geestelijk verheffen. Hij wordt minder slaaf va… Etsel, Jodendom - voeding, 19-11-2007

Groenten steriliseren

Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel. Jootje, 12-09-2007
Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Veelgebruikte kruiden en specerijen: anijs tot en met zuring

Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Daarom een aantal zeer bekende toegelicht. Van anijs tot en met de zuring, kappertjes, oregano en pimpernel. Noem maar op. Zie de lijst met ve… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007
Welk stuk rundvlees wilt u

Welk stuk rundvlees wilt u

Het rund wordt door de mens al van ouds als huisdier en voor de slacht gehouden. Sommige worden vooral gehouden voor de productie van melk. Andere runderen vooral voor het vlees. Een veehouder die run… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007