InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding > Bereiding: Pagina 35
Artikelen 341 - 349 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Mislukt Eten voorkomen & oppeppen - Kooktips Trucs & Weetjes

Tips, trucs, foefjes en weetjes om de smaak van diverse etenswaren te verbeteren en bij het bereiden van eten mislukkingen op te lossen of te voorkomen. Weet jij het trucje bij aangebrande aardappels… Sila, 07-12-2007
Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

Koken en kookbegrippen - Kooktermen van A tot Z

In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte… Sila, 07-12-2007
Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Keuken - Maten en gewichten bij koken en bakken

Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel… Sila, 06-12-2007
Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet: kosher voedsel - recepten uit de Joodse keuken

Kasjroet (kosher voedsel) is een voorschrift in de Tora waar geen rationele verklaring voor wordt gegeven. De mens kan zich door middel van het Kasjroet geestelijk verheffen. Hij wordt minder slaaf va… Etsel, Jodendom - voeding, 19-11-2007

Groenten steriliseren

Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel. Jootje, 12-09-2007
Kruiden en specerijen: pimpernel tot en met zuring

Kruiden en specerijen: pimpernel tot en met zuring

Bij een goed gerecht horen kruiden en specerijen. Een goede bereiding van een lekker gerecht kan niet zonder kruiden. Daarom een aantal zeer bekende kruiden en specerijen toegelicht. Van pimpernel tot… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007
Kruiden en specerijen: kardemom tot en met oregano

Kruiden en specerijen: kardemom tot en met oregano

Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Eigenlijk kan een lekkere maaltijd niet zonder kruiden. Daarom worden er een aantal zeer bekende kruiden toegelicht. Van kardemom tot en met o… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007
Kruiden en specerijen: anijs tot en met kappertjes

Kruiden en specerijen: anijs tot en met kappertjes

Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Daarom een aantal zeer bekende toegelicht. Van anijs tot en met de kappertjes, de peper, dragon, basilicum, bieslook, bonenkruid, dille. Noem… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007
Welk stuk rundvlees wilt u

Welk stuk rundvlees wilt u

Het rund wordt door de mens al van ouds als huisdier en voor de slacht gehouden. Sommige worden vooral gehouden voor de productie van melk. Andere runderen vooral voor het vlees. Een veehouder die run… Zeemeeuw, Vlees en kruiden, 02-08-2007