Artikelen 331 - 339 in de rubriek BereidingBereiding (Eten en Drinken)
Luxe feestelijke broodjes en brood voor feestdagen of een party kun je makkelijk zelf maken. De mooiste brooddeeg decoraties, versieringen of broodcreaties kun je eenvoudig aanbrengen d.m.v. insnijdin…
Jvd, 11-03-2008
Paasbroodjes - paasfiguurtjes zelf bakken voor een paasmaaltijd of paasontbijt. Lekkere, feestelijke en ook decoratieve paasbroodjes, in de vorm van een paaspoppetje dat een paasei vasthoudt. Lekkere…
Jvd, 10-03-2008
Aromatische kruiden en specerijen zijn voor het ene gerecht geschikt en voor het andere niet. Hoewel het ook een kwestie van smaak is, zijn er wel wat richtlijnen te geven. Zo zijn zacht aromatische k…
Jvd, 08-12-2007
Tips, trucs, foefjes en weetjes om de smaak van diverse etenswaren te verbeteren en bij het bereiden van eten mislukkingen op te lossen of te voorkomen. Weet jij het trucje bij aangebrande aardappels…
Jvd, 07-12-2007
In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte…
Jvd, 07-12-2007
Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel…
Jvd, 06-12-2007
Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel.
Jootje, 12-09-2007
Bij een goed gerecht horen lekkere kruiden en specerijen. Daarom een aantal zeer bekende toegelicht. Van anijs tot en met de zuring, kappertjes, oregano en pimpernel. Noem maar op. Zie de lijst met ve…
Zeemeeuw, 02-08-2007
Het rund wordt door de mens al van ouds als huisdier en voor de slacht gehouden. Sommige worden vooral gehouden voor de productie van melk. Andere runderen vooral voor het vlees. Een veehouder die run…
Zeemeeuw, 02-08-2007