InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding > Bereiding: Pagina 34
Artikelen 331 - 340 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Vetarme en gezonde ijsjes bereiden

Vetarme en gezonde ijsjes bereiden

Bent u ook zo verzot op ijsjes maar denkt u aan uw lijn? Dan heb ik een aantal recepten voor u van ijsjes die niet alleen weinig caloriën bevatten maar ook nog eens lekker zijn. Raphaella, 03-02-2009
Bloemen in mijn bord: Lavendel

Bloemen in mijn bord: Lavendel

Lavendelwater, gemaakt van vijf gram bloemen die men gedurende vijf minuten in een liter kokend water laat trekken, werkt verfrissend en kalmerend. Dat meldde ons al de Heilige Hildegard van Bingen, d… Herborist, 25-01-2009

Bloemen in mijn bord: Oost-Indische kers

Van Oost-Indië is onze uitbundig groeiende Tropaeolum niet. Zijn naam Oost-Indische kers berust op hetzelfde misverstand, als de naam West-Indië voor Zuid-Amerika, want de Oost-Indische kers komt niet… Herborist, 25-01-2009
Hoe kook ik in de magnetron?

Hoe kook ik in de magnetron?

Koken in de magnetron is eigenlijk heel gemakkelijk. Het eten is snel klaar, de kooktijd is veel lager, de voedingsmiddelen zijn snel ontdooid en het bedienen van de magnetron is makkelijk. Maar hoe k… Jootje, 16-01-2009

Koken met de magnetron: Voordelen

Koken is een attractieve bezigheid onder de huishoudelijke taken, maar helaas heeft men vaak er de minste tijd voor. Koken met de magnetron heeft een aantal voordelen, wat het koken makkelijker maakt. Jootje, 15-01-2009
Groente koken: kooktijd, tips en aantal gram per persoon

Groente koken: kooktijd, tips en aantal gram per persoon

Als u groente gaat koken, wokken of stoven, is het handig om te weten hoeveel u per persoon moet rekenen. Tevens wilt u weten hoe lang een groente moet koken en hoe u deze moet voorbereiden. In dit ar… Writerandus, 25-12-2008

De stoomoven, een andere manier van eten bereiden

Het kiezen van een keuken is tegenwoordig heel wat meer dan een keuze uit standaardkastjes en een kooktoestel. Er zijn vele mogelijkheden in apparatuur die in de keuken wordt geplaatst, elk met eigen… Dsvh13, 14-12-2008
De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zelo

De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zelo

Tsjechië is een prachtig land waar veel moois te ontdekken valt. Prachtige landschappen, boeiende steden en een indrukwekkende geschiedenis en cultuur maken Tsjechië tot een interessante vakantiebeste… Faffie, 13-12-2008
Eieren verwerken bij Bereiden en Bakken - Hoe & Wat Tips

Eieren verwerken bij Bereiden en Bakken - Hoe & Wat Tips

In de meeste bakrecepten zit wel een ei, eiwit of eierdooier (eigeel). Hoe moet je eiwit stijfkloppen? Hoe kun je eieren scheiden? Hoe zit het met de gewichtsklasse van eieren; hoeveel weegt een groot… Sila, 24-11-2008

Beter bakken - Tips en trucs van banketbakker

Tips en trucs bij de voorbereiding en verwerking bij het bakken. Weet jij het trucje om te checken hoe oud of vers een ei is? Waarmee je een bakvorm moet bestrooien om het baksel beter te lossen? Wil… Sila, 24-11-2008