Diversen

Feiten en fabels over koffie

Feiten en fabels over koffie

Koffie is de meeste genuttigde drank in ons land. Voor veel mensen hoort het bij de start van de dag: een heerlijke kop koffie. Deze meestal warm gedronken drank bevat cafeïne, een alkaloïde met een…
Visluchtjes verwijderen en voorkomen

Visluchtjes verwijderen en voorkomen

Vis is lekker en vis is gezond. Een nadeel is echter altijd weer de geur die na het bereiden van vis nog dagen in uw huis blijft hangen, hoe goed u ook ventileert. En hoe vaak u uw handen ook wast, de…
E-nummers: Additieven in onze voedingsmiddelen

E-nummers: Additieven in onze voedingsmiddelen

Om onze voeding aantrekkelijker te maken, worden er stoffen aan toegevoegd. Dit zijn stoffen die die kleur of smaak verbeteren en ervoor zorgen dat de voeding langer houdbaar blijft. Deze toevoegingen…
Een gezonde barbecue organiseren

Een gezonde barbecue organiseren

Onder een stralend zonnetje is het tijdens de zomer heerlijk om de barbecue aan te steken. De gezelligheid van een aperitiefje, de uitgebreide barbecue en een lekker dessertje is voor velen het summum…
Kopje koffie drinken: voordelen en nadelen

Kopje koffie drinken: voordelen en nadelen

Koffie is na water het meest populaire drankje ter wereld. Het kan op alle momenten van de dag worden gedronken. Het bakje troost wordt gemaakt van koffiebonen. Koffie heeft voordelen en nadelen voor…
Wortelen: Groenten die ooggezondheid bevorderen

Wortelen: Groenten die ooggezondheid bevorderen

Kinderen die moeilijk groenten eten, krijgen van de ouders vaak te horen dat wortelen goed zijn om het gezichtsvermogen op peil te houden. Maar zijn wortelen effectief goed voor de ogen of is dit een…
De voor- en nadelen van online boodschappen kopen

De voor- en nadelen van online boodschappen kopen

Hoewel het nog niet heel erg populair is komen er toch steeds meer mogelijkheden om online uw boodschappen te halen. Het wordt steeds gemakkelijker en uiteindelijk ook goedkoper door de concurrentie v…
Flexitariër worden

Flexitariër worden

Flexitarisme is een term die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Het TV-icoon Mark Bittman heeft het woord geïntroduceerd. Overdag was hij vegetariër en ’s avonds carnivoor. Zo is het die…
Picnic, de online supermarkt

Picnic, de online supermarkt

Veel “gewone” supermarkten rekenen bezorgkosten voor de boodschappen die ze aan huis leveren. Dit is voor veel mensen die slecht uit de voeten kunnen een struikelblok. Oudere mensen en mensen die…
Fastfood voor kinderen: verbieden of niet?

Fastfood voor kinderen: verbieden of niet?

Het merendeel van de kinderen is enorm verzot op fastfood. Hamburgers, pizza's en snacks uit de frituur zijn heel erg in trek bij jongeren. Nochtans is fastfood niet echt gezond en doe je er als ouder…
Uitleg en werking van AH Pick Up Points & AH Bezorgservice

Uitleg en werking van AH Pick Up Points & AH Bezorgservice

De Pick Up Points & Bezorgservice van Albert Heijn zijn een moderne manier van boodschappen doen. Bij de AH Pick Up Points & Bezorgservice heeft u geen last van impulsaankopen, lege schappen of wachtt…
Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, het Belgische nationale gerecht

Mosselen met friet, mosselen friet of moules-frites zijn allemaal synoniemen voor het zeer populaire Belgische nationale gerecht. Mosselen worden gegeten vanaf juli tot april. In vele Belgische famili…
Keuken en koken: Aanpassingen voor blinden en slechtzienden

Keuken en koken: Aanpassingen voor blinden en slechtzienden

Dat blind of slechtziend zijn geen obstakel hoeft te zijn bij het koken, bewees de Chinese Christine Ha die in 2012 het immens populaire Amerikaanse tv-programma MasterChef won. Blinden en slechtziend…
Ctaste: Dineren in het donker

Ctaste: Dineren in het donker

Eten doe je met je mond, maar vooral met je ogen. Een sappig stuk vlees, een mooie oranje wortelpuree, en de verschillende kleuren van de groenten in een pasta kunnen je al watertanden. Blinden en sle…
Vieze ingrediënten in alledaags eten

Vieze ingrediënten in alledaags eten

Geplette luizen, bevergeil en luizenpoep. Het zit allemaal in je eten. Zonder dat we het beseffen, eten we vaak de meest vreemde ingrediënten. Hoewel de ingrediënten op het etiket staan, is het niet…
Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking bevat verschillende gegevens. Het etiket van een product omvat alle essentiële elementen die consumenten dienen te weten. Op het etiket vind je de benaming, de inhoud, ho…
Scoville schaal: de heetste pepers ter wereld

Scoville schaal: de heetste pepers ter wereld

Hou je van pittig eten? Hoe erg je ook van pikant houdt, de pepers die bovenaan de Scoville schaal staan wil je waarschijnlijk niet zo in je mond stoppen. De Scoville schaal wordt gebruikt om de 'heet…
Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Eten uit eigen tuin – pinksterbloem en zuring

Je eigen tuin kan een schat aan groente herbergen. Wie even neust tussen al de plantjes die in een niet al te aangeharkte tuin staan, kan verschillende eetbare soorten ontdekken. En dan bedoelen we ni…

De eierbal: een typisch Gronings gerecht

De eierbal is een populaire frituursnack die in Groningen, Friesland, Drenthe en een deel van Overijssel breed bekend is en veel gegeten wordt. Eierballen kunnen zelf gemaakt worden of worden genuttig…
E102- Tartrazine: Een 'zeer gevaarlijke' kleurstof

E102- Tartrazine: Een 'zeer gevaarlijke' kleurstof

Het E-nummer E102 staat voor de stof Tartrazine. Deze azo kleurstof is toegevoegd aan enkele producten en behoort tot de Southampton Six. De stof is makkelijk en goedkoop in gebruik en werd daarom ook…