Horeca
Restaurants in Antwerpen: El Puerto
Op de Waalse Kaai, in het Antwerpse Zuid, bevindt zich al geruime tijd een grote tapasbar, El Puerto. Het ruime terras en de ligging zijn de twee voornaamste uiterlijke troeven. In het begin van de zo…Een tent voor elk evenement
Er kan geen festival, topconferentie of beurs plaats vinden of er wordt wel ergens een tent neer geplaatst. De gezelligheid is soms gewoon niet te evenaren. Tenten kunnen doodnormaal zijn maar ze kunn…
De Beren Eetcafe's
Gezellig, lekker en betaalbaar uit eten? Dat kan in een van de vele Beren-eetcafé's. Deze sfeervolle restaurants zijn gezellig ingericht met hout en beren, ook erg leuk voor kinderen. De menukaart bi…
Glutenvrije broodjeszaak: Bagels & Beans
Bagels & Beans is een keten van broodjeszaken, te vinden in alle grotere steden in Nederland. Ze zijn goed bekend met coeliakie (glutenallergie) en verkopen en serveren smakelijke glutenvrije bagels,…Restaurants Albert Cuypstraat, Amsterdam
De Albert Cuypstraat en de buurt erom heen is zonder meer de meest gevarieerde eetbuurt van Nederland. Hier vind je restaurants uit alle windstreken van de aarde. Elk continent is vertegenwoordigd. De…
Recensie: Pasta Restaurant Kastart in Gent
In Gent kan je heerlijk lunchen en dineren in een van de tientallen restaurants die de stad rijk is. Een van de meest gekende restaurants is de Kastart, die bekend is voor zijn spaghetti en vooral bij…
Toko Boemboe Bali in Monnickendam: de vlammen slaan uit!
Aan de historische haven van Monnickendam is tussen de vele toeristische restaurants, met hun terrassen aan het water, een kleine Indonesische toko gevestigd: Boemboe Bali. Bescheiden van omvang en be…
Restaurant Djakarta in Utrecht: een warm Indonesisch bad
Het staat al decennia lang tegenover de Utrechtse Stadsschouwburg klanten te lokken. Het interieur oogt alsof het sinds de opening niet meer is vernieuwd. Is dat erg? Welnee, je weet als klant tenmins…
Jasmijn & ik: hemelse namen in multicultureel Lombok
'Tevreden boeddhabuikjes', 'Os in hemelse zachtheid' en 'Nest van snelle alen'. Alleen al het lezen van de menukaart van Jasmijn & ik brengt je in hemelse Aziatische sferen. De gerechten maken de belo…
Indrapura in Driebergen: Een feest voor (niet-)vegetariërs
Uit eten gaan heeft voor de meeste mensen iets feestelijks. Je hebt wat te vieren, bent gezellig met vrienden of familie en eet een maaltijd die uitgebreider, smakelijker, anders is dan thuis. Helaas…
Restaurant Ginger in Maastricht: een Bourgondische Aziaat
In de zuidelijkste en meest Bourgondische stad van Nederland moet je als restaurateur wel wat in je mars hebben, wil je de concurrentie aankunnen. Hoe zit dat met het Maastrichtse Ginger, een Aziatisc…
Restaurant The Raffles: Tempo Doeloe over de grenzen
Tussen het grote aanbod aan Indonesische restaurants in de 'Weduwe van Indië' Den Haag houdt The Raffles moedig stand. De keuken is er West-Javaans aan de basis, maar met invloeden uit de rest van de…Restaurants Van Woustraat, Amsterdam
Dit artikel geeft een beschrijving van de verschillende restaurants in een gezellige winkelstraat. De Van Woustraat ligt in het verlengde van de Rijnstraat en loopt tot de Stadhouderskade. De Van Wou…
Recensie: Hotel Posada Del Hermano Pedro, Antigua
Hotel Posada Del Hermano Pedro is een hotel dat in Antigua, Guatemala ligt. Het hotel ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden in Antigua. Hoe is dit hotel en wat kan je zoal in de om…
Een goed restaurant vinden
Alles is al gauw top in de horeca. Topkok hier, toprestaurant daar. En cafés die een hapje serveren heten plots eetcafé. Maar wat is nu een goed restaurant?
Perfect serveren van dranken
In strenge, maar hoog gewaardeerde cafés gelden er vaak bepaalde regels voor het serveren van dranken. Hierbij kan worden gedacht aan frisdranken, alcoholische dranken, maar ook koffies. Lees hier me…Chinese wokrestaurants in regio Utrecht
Wokken is in Nederland behoorlijk populair. Vooral het all-you-can-eat concept is geliefd omdat er voor ieder wat wils is. U schept op uw bord wat u wilt van een lopend buffet en u laat het vers berei…
Hoe krijg je meer fooi?
Het is een al eeuwen oude gewoonte in de horeca, het geven van fooien. Het wordt gezien als een beloning voor de extra service die het personeel heeft geleverd. Het wordt door het personeel dan ook ge…